Leon Kantelberg moet met FC Eindhoven/av vol aan de bak

Deelacties:

Marvilde-FC Eindhoven/AV in de eerste klasse B is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Leon Kantelberg, de nieuwe trainer van de amateurs van FC Eindhoven, als vervanger van de zieke Peter Coumans. Hij vertelt over uitdaging die er bij de blauwwitten ligt. “Met een tiende plaats kunnen we uiteraard niet tevreden zijn!”

Door Willem Jan Schampers
Afgelopen dindag speelde FC Eindhoven/AV de eerder gestaakte wedstrijd tegen Kruisland verder uit. Kantelberg zag zijn ploeg met 3-2 verliezen, maar had toch complimenten. “De wedstrijd was toentertijd gestaakt, omdat een van assistent-scheidsrechters onwel was geworden. We begonnen met een 3-1 achterstand aan het duel. Met nog 27 minuten te spelen. Al snel kregen we een strafschop, die werd benut. Het werd daarna nog best spannend en we kregen nog zeker enkele goede kansen, maar uiteindelijk konden we de gelijkmaker niet meer maken. Jammer, maar de jongens hebben er alles aan gedaan om nog een beter resultaat te behalen.”

Want daarover heeft Kantelberg, naar eigen zeggen, absoluut niet te klagen. “Natuurlijk is het lastig om halverwege in te stappen, maar de spelersgroep is hartstikke positief en we hebben al met elkaar afgesproken dat we ons stinkende best gaan doen om – niet alleen boven de degradatiestreep te blijven – maar ook dat we nog op jacht gaan naar een prijsje. Bijvoorbeeld een periodetitel. De onderlinge verschillen in deze eerste klasse zijn minder groot dan dat de stand doet vermoeden. We moeten echter nu wel wedstrijden gaan winnen!”

Toekomstvisie
Peter Coumans richt, na een flinke aanslag op zijn gezondheid, alle aandacht op zijn revalidatie en vandaar dat het bestuur van FC Eindhoven/AV terecht kwam bij Kantelberg. “De lijntjes zijn natuurlijk kort”, oordeelt de nieuwe trainer. “Ik ben immers ook trainer van het beloftenteam van FC Eindhoven BVO en operationeel manager van FC Eindhoven Academy. Ik ga deze werkzaamheden combineren met het hoofdtrainerschap bij de amateurtak. Het past ook in de toekomstvisie van FC Eindhoven, waarbij er een nauwe samenwerking moet ontstaan tussen de BVO, de Academy (jeugd), de amateurs, het futsal en de vrouwenafdeling.”

De 44-jarige oud-prof (Helmond Sport, Stormvogels Telstar, VVV Venlo en FC Eindhoven, red.) voelt zich als een vis in het water. “Ik woon vijf minuten van het stadion af en kan nu de hele dag met voetbal bezig zijn. Heerlijk! Bovendien verschilt de mentaliteit bij de profs, bij de talentvolle jeugd en de amateurs niet zo veel. Ze willen allemaal winnen en zo hoog mogelijk spelen. Bovendien is het niveau van de amateurs heel goed. Op de trainingen is het soms echt genieten. Nu is het zaak dat we die kwaliteiten ook laten zien tijdens de wedstrijden. Met deze spelers hoeven we echt niet in degradatiegevaar te komen!”

Stempel
Het is nu allereerst zaak dat FC Eindhoven/AV wegkomt uit de onderste regionen. Waarna Kantelberg voor het nieuwe seizoen zijn eigen stempel wil drukken op het eerste elftal. Maar ook de doorstroom vanuit het tweede elftal en de jeugd. “Mijns inziens moet er een mooie mix komen van goede spelers van buitenaf en jonge talentvolle spelers vanuit de JO19 en eventueel zelfs vanuit de JO17. Wie goed genoeg is, speelt. Daarnaast wil ik gaan proberen om jonge gasten die afvallen bij de BVO, te stimuleren bij de amateurs te komen spelen. Dat komt de kwaliteit zeker ten goede.”

Komende zondag wacht Marvilde, gepromoveerd uit de tweede klasse en – evenals FC Eindhoven/AV – bezig aan een ietwat moeizaam seizoen. De formatie van trainer Frank Wijers (die nog samen heeft gespeeld met Kantelberg bij FC Eindhoven, red.) staat op de elfde plek, met 12 punten uit 11 wedstrijden. FC Eindhoven heeft er ook 12, maar dan uit 10 duels. “Ik weet dat ze een goede ploeg hebben en dat ze thuis moeilijk zijn te verslaan. We kunnen dus ons borst natmaken. Maar als we ons normale niveau halen, moet het mogelijk zijn om drie punten mee naar huis te nemen."

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ben Aarts
19 januari 9:02
Succes Leon
Davey
19 januari 9:01
Succes Leon! Maar vooral heel veel beterschap aan Peter Coumans! Verschrikkelijk wat deze zeer goede trainer heeft meegemaakt. Sterkte Peter!
Fce
19 januari 8:43
Succes trainer!
Andoni Urresti
19 januari 7:41
Succes Leon, alles heeft tijd nodig om het naar je hand te zetten 👍