VV GOES, DAW Schaijk en UDI’19 naar de bekerfinale

Hieronder uitslagen halve finale Districtsbeker voor dinsdag 16 en donderdag 18 april

DAW Schaijk - UDI'19

De bekerfinalisten van het seizoen 2023-2024 zijn bekend. Afgelopen dinsdag wist vierde divisionist Achilles Veen zich al te plaatsen voor de finale in het district Zuid I. Vanavond wist klassengenoot VV GOES zich eveneens te plaatsen voor die finale. In het district Zuid II zal de finale gaan tussen tweedeklasser DAW Schaijk en vierde divisionist UDI’19.

(Door Peter Bussers) Achilles Veen, de nummer twee van de 4e Divisie C, won dinsdag vrij eenvoudig bij de nummer twaalf van de 4e Divisie B Heerjansdam. Achilles Veen, dat in de kwartfinale Best Vooruit met 5-1 had verslagen, kwam al snel op voorsprong en won uiteindelijk met 0-2. Tegenstander in die finale is klassengenoot en de huidige nummer één VV GOES.

VV GOES, dat momenteel in de competitie negen punten voorstaat op de nummer twee Achilles Veen, maar wel twee keer verloor van de ploeg uit Veen, had een vrij eenvoudige avond in Vught. Middels twee vrije trappen (18e en 33e minuut)  leidde het bij rust al met 0-2.. In de tweede helft wist het thuisspelende Zwaluw VFC, dat in de vorige ronde Geldrop wist te elimineren na strafschoppen, al snel de aansluitingstreffer te scoren via Malbasic. VV GOES had het daarna lastig maar kwam na 67 minuten spelen dan toch op 1-3 via Erwin Franse. Het verzet leek gebroken maar niets was minder waar. Ruim zes minuten na de 1-3 wist de tweedeklasser opnieuw te scoren en was de spanning weer helemaal terug. Een kleine tien minuten voor tijd viel dan toch de definitieve beslissing. Het was Rowan Traas die de vierde divisionist definitief naar de finale schoot (2-4)

Zwaluw VFC wist dus niet te verrassen. Een andere tweedeklasser, namelijk DAW uit Schaijk, deed dat wel.  DAW, dat in de kwartfinale na een 1-2 achterstand nog met 3-2 wist te winnen van eveneens tweedeklasser ZSV, was vanavond zeer verrassend te sterk voor vierde divisionist EVV uit Echt. DAW kwam na ongeveer vijftien spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bart Spierings. Nog geen vijf minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Deze keer was het Corik Megens die doel wist te treffen. DAW leek de rust te gaan halen met de 2-0 maar op slag van rust wist de vierde divisionist iets terug te doen. In de tweede helft speelde het spel zich vooral af op de helft van de tweedeklasser maar was het het team uit Schaijk dat een kleine tien minuten voor tijd op 3-1 kwam. Een regelrechte stunt en een prestatie van formaat van de huidige nummer twee van de 2e Klasse E.

DAW Schaijk zal in de finale vierde divisionist UDI’19 gaan treffen. UDI’19 had het vanavond lastig tegen het sterk spelende SV Laar, dat in de eerste helft tot genoeg kansen wist te komen. Scoren kon het echter niet. Dat deed de vierde divisionist wel. Het was Jan van de Haterd die in de 18e minuut de nummer zeven van de 4e Divisie C op voorsprong wist te brengen. Wat in de eerste helft niet lukte, lukte in de tweede helft wel. SV Laar kwam na 60 minuten spelen op een verdiende 1-1 via Jurre Neijnens. De spanning was om te snijden. In de 83 minuut kwamen de bezoekers vervolgens via een vrije trap van Stijn van den Broek op 1-2.  De tweedeklasser probeerde het nog wel maar kwam niet meer tot scoren waardoor UDI’19 de finale mag gaan spelen.

Toon
19 april 12:32
Prachtige, spannende wedstrijd op Laar. De plaatselijke voetbalclub deed niet onder voor de 4e divisionist uit Uden. Het is dat sv laar slordig omsprong met de kansen anders hadden ze met rust met 3-1 voorgestaan. GENOTEN!!!!!