EHC definitief failliet verklaard door rechtbank

Deelacties:

Eerste klasser EHC uit Hoensbroek is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Het faillissement was door de club zelf aangevraagd, meldt ZO-NWS.nl op haar website.

Nu EHC failliet is kunnen de volgende stappen gezet worden om een nieuwe vereniging op te zetten. De nieuwe voetbalclub wil gebruik blijven maken van het sportcomplex aan de Demstraat in Hoensbroek. Mocht de KNVB akkoord gaan dan komt de opvolger van EHC in actie in de vijfde klasse.

Onlangs nam een interim-bestuur de leiding over van EHC. Na het doorspitten van de administratie bleek dat de vereniging een schuld had van ruim 80.000 euro. Omdat de inkomsten en uitgaven totaal uit de pas liepen werd snel duidelijk dat de voetbalclub deze schuldenlast niet meer kon bolwerken.

Tijdens een extra vergadering konden de leden kiezen welke toekomst ze het beste voor hun voetbalclub vinden. Behalve het faillissement had de gemeente Heerlen een fusie voorgesteld met buurclub Passart. Dat bleek niet de voorkeur van de leden te hebben.

Wat nu
De KNVB zal EHC nu waarschijnlijk op korte termijn uit de competitie nemen en alle resultaten van EHC zullen worden geschrapt met een nieuwe stand als gevolg. 

Hieronder de regelementen 


© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wouter
10 april 18:43
Lekker financieel beleid daar. Niet alleen competitievervalsing, maar vergeet ook niet de schuldeisers die achter het net vissen. Dat zijn echt niet alleen de Belastingdienst en Gemeente maar ook mensen zoals u en ik.
Smeets
10 april 16:29
Competitievervalsing van de bovenste orde, geen van de clubs - zowel boven als onder aan de ranglijst - weet nu waar ze aan toe zijn
HANS
10 april 13:29
Geen medelijden met EHC hebben. Twee jaar geleden eerste elftal teruggetrokken door EHC zelf. Reden: leegloop spelers (lees: geen geld meer om spelers te betalen). Nu weer grote financiële problemen. Hoe kun je als amateurclub 80.000 euro schuld opbouwen? Jarenlang wanbeleid van bestuur streng straffen.
@EHC
10 april 11:18
Is lastig als de KNVB de licentie moet intrekken omdat de club failliet is verklaard
EHC
10 april 10:51
EHC zal waarschijnlijk het seizoen wel uit gaan spelen. Spelers willen persé door.
eindstand
10 april 9:14
Valkenswaard profiteert het meest, Someren de grootste verliezer van dit schandaal
Anoniem
10 april 8:30
In de 1e periode zal niets veranderen. Susteren komt dan van 27 op 24 punten. Volharding van 26 op 23 punten en Mierlo Hout van 24 op 23 punten. Dus deze zal bij Susteren blijven. In de 2e periode zullen waarschijnlijk alle wedstrijden tegen EHC gewoon te komen vervallen…
periodestand
10 april 8:03
Wat betreft de al vergeven 1ste periode en de 2de periode die nog in volle gang is?
John Ooms
09 april 23:18
https://www.l1nieuws.nl/nieuws/2630411/voetbalclub-ehc-failliet-verklaard-trainingen-gaan-door. Zo denken ze er in Hoensbroek over
Geen speler van Valkenswaard
09 april 21:52
Jammer dat ehc failliet is, ik wens ze veel succes in de toekomst!
Rene Grooten
09 april 21:34
De K.N.V.B. dient nu z.s.m. een beslissing te nemen, zodat voor de resterende elftallen duidelijkheid ontstaat m.b.t. kampioenschap, periodetitels, nacompetitie en degradatie.
Sv Valkenswaard
09 april 20:46
Een hele mooie zet voor Valkenswaard. Op naar de 4de divisie
P.zwamborn
09 april 19:27
Jammer dat het zo moest gebeuren...