RPC bezorgt koploper SBC tweede nederlaag van het seizoen

Voor beide ploegen stond er wel wat op het spel. SBC wilde zijn kampioensmars met 14 (!) punten voorsprong graag voortzetten om zo snel mogelijk de platte kar tevoorschijn te laten komen en RPC is na een zeer wisselend seizoen de 3e periode zeer voortvarend gestart en hoopt die lijn door te zetten om toch nog een gooi naar een periodetitel te doen en wie weet wat daarna nog meer in het vat zit.

Door Stephan Smits

Zover was het bij aanvang natuurlijk nog niet, in een gelijk opgaande wedstrijd probeerden beide ploegen wat speldenprikjes uit te delen, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Eenmaal moest doelman Pena Diaz gestrekt gaan om een afstandsschot van RPC uit zijn doel te ranselen, maar daar bleef het dan ook even bij.

Tot in de 22e minuut Sam Weijers één op één op het Sonse doel werd afgestuurd. Zijn doelpoging werd onderbroken door een uitstormende doelman die echter meer de speler dan de bal raakten. Zowel Weijers als Pena Diaz moesten geblesseerd het veld verlaten. Iets later viel ook RPC aanvoerder Mark Werts geblesseerd uit en in beide gevallen werden jonge spelers als vervangers het veld ingestuurd. Die twee jonge vervangers zouden na de rust ook het verschil gaan maken. RPC kwam sterk uit de kleedkamer en na enkele kansjes was het de eerste jonge invaller, Sebastiaan Roggen, die knap de 0 – 1 op het scorebord schoot.

SBC trok nu wat overtuigender ten aanval, maar de groen – witte defensie uit Eindhoven gaf geen krimp. Een minuut of tien voor tijd moest na een blessure geval SBC met tien man verder, nadat er al 5 wissels in het veld waren gekomen op 3 wisselmomenten.

RPC werd steeds venijniger in zijn counters en dat resulteerde een minuut of vijf voor tijd in de 0 – 2 door Noah Naus, de tweede jonge invaller. Vlak voor tijd counterde RPC nog bijna naar de 0 – 3, maar de ingevallen reserve keeper bleef goed naar de bal kijken en keerde dat schot.
Door dit resultaat blijft RPC keurig op koers voor de 3e periode en koester SBC nog steeds een voorsprong van 12 punten.