Dapper Geldrop kan het Oirschot Vooruit niet echt moeilijk maken

Deelacties:

Lars van Stipdonk keek zondagmiddag mistroostig voor zich uit. De middenvelder van Geldrop had zojuist met zijn ploeg met 3-1 verloren van kampioenskandidaat Oirschot Vooruit. “We komen voorin gewoon stootkracht te kort en dat zie je terug in de wedstrijd. In de eerste helft hielden we nog wel enigszins gelijke tred met Oirschot, maar na de rust geven we het veel te snel en veel te gemakkelijk uit handen.”

Door Willem-Jan Schampers

En daarmee had Van Stipdonk het bij het rechte eind. Niet dat Oirschot Vooruit zo geweldig speelde, maar de groenwitten deden het in de tweede helft een stuk beter dan in de 45 minuten daarvoor. Via twee treffers van Fons Meeuwis en een benutte strafschop van Joris Swaanen, kwam de thuisclub op een 3-0 voorsprong.

Van Stipdonk zorgde nog voor de eretreffer van Geldrop, maar verder liet Oirschot Vooruit het niet meer komen. “Zo zonde dat we na de rust even niet bij de les zijn en de tegenstander de kans geven drie maal te scoren. Er had mijns inziens meer ingezeten”, oordeelde Van Stipdonk.

Dit was misschien wel wat overdreven, want echt gevaarlijk werd Geldrop zelden. In de eerste helft was er een goede volley van Wouter Verstraaten, die werd geblokt door een Oirschotse verdediger en knalde Yari de Kleijn de bal in de 44ste minuut op de lat. De thuisclub was dichter bij een treffer, maar twee maal Bram van Straten, Joris Swaanen en Daan Hagemeijer verzuimden in kansrijke positie te scoren of vonden een goed reagerende doelman Mike Verdonk op hun weg. Angelo Timisela, trainer van Oirschot Vooruit, zag het hoofdschuddend aan.

Veld
Aanvoerder Swaanen over die momenten: “We hadden vóór de rust al moeten scoren. Omdat dit niet gebeurde, hielden we Geldrop in de wedstrijd. Gelukkig ging het in de tweede helft beter. Binnen nauwelijks tien minuten was het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Ik geef eerlijk toe dat het voetbal niet al te best was – mede door het slechte veld – maar hier had Geldrop ook last van. Nadat zij de 3-1 maakten, werd het er bij ons niet beter op. We konden de bal moeilijk in de ploeg houden en onze doelman moest nog een keer redding brengen op een schot vanaf de zijkant. Echt in gevaar zijn we echter niet meer geweest.”

Iets dat verdediger Koos Gloudemans ook wel kon beamen. “Geldrop probeerde het wel, maar serieuze kansen hebben ze niet gehad. Zoals Joris ook al aangaf, zijn we gestopt met het klagen over het veld, maar goed voetbal is op deze grasmat gewoonweg niet mogelijk. Het is al moeilijk genoeg om de bal onder controle te krijgen. Ik ben echter blij dat we weer drie punten kunnen bijschrijven. Zo houden we druk op De Valk. Zelf moeten we zorgen dat we blijven winnen en dan hopen dat zij nog ergens een steekje laten vallen.”

OPSTELLINGEN:

Oirschot Vooruit: 1. Niels Stockman, 2. Koen van Heerebeek, 4. Job van Gestel, 6. Mark van Dongen (12. Willem van Heertum), 7. Bram van Straten, 8. Joris Swaanen, 9. Fons Meeuwis (14. Kees de Bresser), 10. Koen Versteden, 11. Max van de Wal, 13. Koos Gloudemans, 15. Daan Hagemeijer.

Geldrop: 1. Mike Verdonk, 2. Hugo Beets (14. Tom Spijkerboer), 3. Willem in ’t Anker (5. Bram de Beer), 6. Lars van Stipdonk, 8. Joep van Vroenhoven, 9. Wouter Verstraaten, 11. Stijn Lanen (21. Nick Brenneis), 12. Stan van der Pol (17. Max Eggens), 18. Stan Adriaans, 20. Bob van de Ven, 22. Yari de Kleijn.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@Peet
16 april 8:57
RPC heeft waarschijnlijk op 8 van de 11 posities een betere speler staan dan Geldrop.
Peet
15 april 22:44
In de nacompetitie zie ik mogelijk Margriet en RPC als de beste kanshebbers voor promotie. Maar die zijn toch echt een stuk minder dan Geldrop met alle respect. Nacomp 2C moeten ze ook kunnen hebben.
@programma
15 april 21:05
Klopt niet. Het lijkt mogelijk dat je met een 4e plaats helemaal geen nacompetitie speelt, aangezien ZSV en Heeze meedoen in de periode. Dat betekent dat Laar en Reusel punten moeten gaan pakken in de resterende wedstrijden om zichzelf te verzekeren van nacompetitie.
Programma
15 april 16:56
Ziet er goed uit voor OV, Laar en Reusel Sp gaan niet veel meer doen richting de nacompetitie. Fc Eindhoven wint geen wedstrijd meer. Alleen Brabantia en Wilhelmina gaan nog iets proberen maar ziet er ook niet goed uit en gaan richting nacompetitie.
Kenner
15 april 13:10
Geldrop, Brab,Fc Eindhoven volgend jaar allen 3e klasse.