Sander Egmond met SBC kampioen als er wordt gewonnen bij PSV/av

Deelacties:

PSV/av-SBC in de derde klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Sander Egmond, de routinier van SBC, dat komende zondag op De Herdgang kampioen kan worden. Hij vertelt over zijn terugkeer bij de ploeg uit Son en Breugel, zijn nieuwe positie als aanvaller en het 'schakelen' naar een ander niveau.

Door Willem-Jan Schampers
Het kan eigenlijk niet meer mis gaan. Zoals het PSV van trainer Peter Bosz zich verreweg de beste toont in de eredivisie, is SBC – een paar niveaus lager – de meest constante en haast onverslaanbare ploeg in de derde klasse D. De formatie van trainer Wouter Huberts heeft maar liefst vijftien punten meer dan de nummers 2, Beerse Boys en RPC, en zeventien meer dan Gestel, dat morgen nog een helft moet inhalen tegen Acht. Als het in die wedstrijd 1-1 blijft, heeft SBC zondag al genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden.

Zover wil Egmond het echter niet laten komen. De 31-jarige middenvelder, door omstandigheden dit seizoen spelend als rechtervleugelspits, wil gewoon winnen. “Het eerste duel waren we met 4-1 veel te sterk voor PSV/av en ook nu denk ik dat we de sterkste zijn. Alleen weet ik ook wel dat een kampioenswedstrijd altijd iets bijzonders is. Er ligt dan toch wat meer druk op de spelers en PSV zal zijn huid natuurlijk zo duur mogelijk verkopen. Niemand fungeert immers graag als figurant op het kampioensfeestje van de tegenstander!”

‘Schakelen’
SBC is bezig aan een uitstekend seizoen. Nadat zij in het derde competitieduel verloor van Gestel (3-1), bleef de ploeg dertien wedstrijden ongeslagen. Toen pas werd verloren van RPC (0-2). “Een foutje”, lacht Egmond, die bezig is aan zijn derde seizoen bij SBC. “Ik heb een paar prachtige jaren gehad bij Blauw-Geel’38 en speelde verder nog voor Schijndel en Nuenen. Inderdaad een (veel) hoger niveau dan SBC, maar ik wilde graag weer dichter bij huis voetballen. Bovendien zag ik wel kansen om nog wat successen te boeken met mijn oude clubje.”

Uiteraard was het wel even ‘schakelen’, geeft Egmond toe. “Maar dat ik hier met vrienden en jongens uit het dorp kon spelen, gaf toch wel de doorslag om terug te keren. De afgelopen twee seizoenen waren nog wat wisselend, maar dit jaar zijn we echt de beste en de terechte kampioen. We hebben een brede selectie, met een mooie mix van ervaring en jeugdig talent. Met Mark van Doorn en Wouter van Vark zijn er twee prima spelers bijgekomen en David Peña Diaz maakt als doelman mede het verschil. We hebben tot nu toe slechts zestien doelpunten tegen.”

Multifunctioneel
In tegenstelling tot andere jaren, is Egmond tegenwoordig een veel scorende aanvaller. “Ik ben redelijk multifunctioneel. Als ik maar niet hoef te verdedigen”, lacht hij. Met veertien doelpunten en zestien assists beleeft Egmond een bijzonder seizoen. “We hadden een tekort aan aanvallers en een overschot aan middenvelders. De trainer vroeg me of ik als rechtsbuiten wilde spelen en dat is goed uitgepakt. Natuurlijk hebben we soms ook wel wat geluk – zoals tegen Hoogeloon en Braakhuizen uit – waar we in de laatste minuten nog scoren, maar de verreweg de meeste wedstrijden hebben we terecht gewonnen.”

Zondag staat het uitduel tegen PSV/av op het programma. Een pot die niet zomaar wordt gewonnen, realiseert ook Egmond zich. Al is hij tegelijkertijd vol vertrouwen. “Zoals gezegd, hebben we een goede ploeg, met ook spelers die vanaf de bank moeiteloos kunnen invallen. PSV is een sterk elftal met een aantal prima spelers. Ze staan weliswaar ‘maar’ zesde, maar zorgen geregeld voor een verrassing. We willen echter niet langer wachten op het kampioenschap, dus gaan vol voor de winst.”

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?