SBC moet tegen PSV/av diep gaan om kampioenschap veilig te stellen

Deelacties:


De grote glimlach bij Sander Egmond was tekenend voor de enorme opluchting én blijdschap bij SBC. De ploeg uit Son en Breugel had zojuist een zwaarbevochten gelijkspel (2-2) behaald tegen PSV/av en hoorde hierna dat concurrent Gestel ook niet verder was gekomen dan 1-1 tegen Hoogeloon. Feest dus voor SBC en trainer Wouter Huberts.

Door Willem-Jan Schampers

“We hebben zeker niet groots gespeeld, maar hadden ook de nodige moeite met het zeer verdedigende spel van PSV. Des te vervelender was het dan ook dat zij twee keer bij ons voor het doel komen en twee keer scoren. In de eerste helft konden we zelf trouwens ook nauwelijks iets creëren, maar na de rust hadden we meer moeten profiteren van de kansen die we kregen. Uiteindelijk moeten we Sander dankbaar zijn dat hij in de laatste minuut die vrije trap binnenschiet. We zijn de meer dan de terechte kampioen, maar hadden het vandaag zeker niet gemakkelijk.”

Een conclusie die Mark van Doorn alleen maar kon bevestigen. “Ik heb het al gezegd toen we tijdens de winterstop ruim aan kop gingen: ‘Alle teams gaan hun speelwijze tegen ons aanpassen en meer verdedigend spelen’. Natuurlijk is het hun goed recht, maar PSV heeft vandaag alleen maar achteruit gevoetbald. Al moet ik wel zeggen dat ze twee uitstekende doelpunten maken.” Samen met Wouter van Vark meldde Van Doorn  zich aan bij SBC – nadat Marvilde zich terugtrok uit de competitie. Het was in eerste instantie even afwachten wat het niveau was, maar Wouter en ik werden aangenaam verrast.”

Sterker
SBC was vanaf de eerste wedstrijden vrijwel onverslaanbaar in de derde klasse D en verloor alleen van Gestel en RPC. “We hebben gewoon een heel goed elftal”, zegt Huberts. “Met ook op de bank jongens die moeiteloos kunnen invallen. Vandaag moesten we onze derde doelman opstellen, eigenlijk nog spelend in de jeugd. Hij heeft het uitstekend gedaan en het geeft aan dat we ook in de breedte sterker zijn  geworden.” Aanvoerder Joep van der Heijden is het hiermee eens: “Prachtig toch om met dit team kampioen te worden en helemaal mooi dat Sander ons naar de titel schiet.”

De routinier was eigenlijk helemaal niet wedstrijdfit en speelde met een ingepakt linkerbeen. Hinkend vierde hij feest met zijn teamgenoten. “Een geweldig gevoel om hier twee keer te scoren en kampioen te worden met deze jongens. PSV maakte het ons zeer moeilijk, maar uiteindelijk hadden we het in de tweede helft al eerder moeten afmaken. En die vrije trap zat er toch lekker in!” Huberts kon er hartelijk om lachen: “Ook als Sander niet honderd procent fit is, is hij nog zo belangrijk voor ons.” Van der Heijden vult hem aan: “Hij was constant dreigend en hield ons tot het einde toe scherp.”

Fraai
Het was op sportpark De Herdgang een drukte van belang. De vele SBC-supporters zagen echter zeker geen goede wedstrijd. PSV, dat diverse basisspelers miste, speelde naar behoren en gaf de koploper uitstekend partij. De bezoekers waren weliswaar sterker, maar echte kansen leverde dit niet op. De eerste de beste mogelijkheid voor PSV was echter meteen raak. Een verre uittrap van doelman Sidney Woensdregt werd opgepikt door Sander Megens. Hij speelde zich prima vrij en legde af op Lars Koolen, die fraai afdrukte: 1-0.

SBC zette hier nagenoeg niks tegenover. Pas in de slotfase van de eerste helft moest Woensdregt écht in actie komen. Hij reageerde attent op een hard schot van Van der Heijden. In de 45 minuten kwam PSV meer onder druk te staan en kwam SBC in de 54ste minuut op gelijke hoogte. Een voorzet van Rob Kapteijns werd bij de tweede paal binnengeknald door Egmond. De lijstaanvoerder voelde dat er meer in zat en via Tijs Veraart (op de paal) en Kapteijns (op de lat) was de ploeg dicht bij de 1-2.

Moeilijk
Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Eerst redde SBC-doelman Milan Toirkens prachtig op een atletische omhaal van Amir Al-Anany, maar uit de hierop volgende hoekschop kopte de PSV-spits onhoudbaar raak: 2-1. SBC schrok en ook de supporters uit Son en Breugel zagen het even niet meer zitten. Met nog zestien minuten te spelen, leek het immers een moeilijk verhaal te worden. In de absolute laatste minuut kreeg SBC echter nog een vrije trap van scheidsrechter Ties Reijne. Egmond krulde de bal in de bovenhoek en was vervolgens het middelpunt van dolle vreugde.

OPSTELLINGEN:

PSV/av:
23. Sidney Woensdregt, 3. Rick Verbeek, 5. Quinten Huybregts, 6. Yousif Al-Anany, 7. Alex van Otterdijk, 8. Adam Jan Nowakowski, 9. Amir Al-Anany (10. Arber Gjoka), 11. Sven van Gorp (14. Remco Kleuters), 18. Sander Megens, 21. Lars Koolen, 23. Clint van Doorn.

SBC: 1. Milan Toirkens, 2. Roel van der Eerden, 6. Joep van der Heijden, 7. Tijs Veraart, 8. Bas Crijnen (17. Jur van der Heijden), 10. Sander Egmond, 11. Mark van Doorn. 14. Wouter van Vark, 16. Mark Vogels (18. Daan Loomans), 22. Rob Kapteijns, 23. Quinten Peeters.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Marc Post
22 april 0:41
Proficiat Selectie en TS van SBC met het kampioenschap en de behaalde promotie. Mooi seizoen. Welkom in de 2e klasse.
Rkvvo
21 april 21:43
Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. Zeer terecht en een fijn fistje gewenst.