Van den Braken en Van Moorsel willen Geldrop 'goed' achterlaten

Deelacties:

Oirschot Vooruit-Geldrop in de tweede klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Marco van den Braken en William van Moorsel, het trainersduo dat Geldrop moet behouden voor de tweede klasse. Zij vertellen over het moeizame seizoen, het gebrek aan scorend vermogen en de 'angst' dat het weer fout gaat.

Door Willem-Jan Schampers
De groenwitten beleven tot nu toe een wisselvallig seizoen. Dit komt echter niet als een verrassing voor Van den Braken. "Na een degradatie is het altijd moeilijk om de draad weer op te pakken. En dan ook nog in een - mijns inziens - heel sterke klasse, met enkele hele goede ploegen. Denk aan De Valk, Oirschot Vooruit, Laar, Reusel Sport, NWC en Bladella. Bovendien hebben we nog geen enkele wedstrijd in dezelfde opstelling kunnen spelen."

Met name dit laatste noemt Van Moorsel het grootste euvel. "We zijn nooit compleet geweest. Zeker voorin is het behelpen. Wessel van Moorsel missen we al het hele seizoen door een knieblessure, maar ook Rensel Bryson is zwaar geblesseerd geraakt, terwijl Stijn Lanen pas net weer fit is. Tel daarbij op dat Bob van de Ven - vorig seizoen topscorer bij Braakhuizen - en Nick Brennels - overgekomen vanuit de jeugd - duidelijk nog moeten wennen aan het hogere niveau, en het 'moeilijk scoren' is verklaard."

'Luie spits'
De twee trainers van Geldrop willen het zeker niet gebruiken als excuus, maar het gemis aan scorend vermogen breekt de ploeg wel op. Van Moorsel: "Qua tegendoelpunten staan we op de zesde plaats, maar als je kijkt naar het aantal doelpunten dat ze hebben gemaakt, behoren écht tot de mindere teams in onze klasse. Dat is wel een groot probleem. Mede daardoor hebben we maar liefst zeven keer gelijkgespeeld. Dat zijn dus nogal wat punten die je mist!"

Volgens Van den Braken wordt Geldrop eigenlijk zelden of nooit weggespeeld. "Misschien alleen tegen De Valk uit en Reusel Sport uit. "Afgelopen zondag hielden we best goed stand tegen De Valk, maar zij hebben enkele spelers die heel makkelijk scoren. Sommige mensen noemen Joran Vermeulen een 'luie spits', nou het lijkt me heerlijk om er zo'n gast bij te hebben! Na de winterstop, met onder meer een 4-1 overwinning in de beker tegen WSC, lijkt er een soort van kentering in ons spel te komen."

Pittig
Of het genoeg is om zich te handhaven in de tweede klasse, is afwachten. Geldrop speelt nog tegen de naaste concurrenten NWC, Wilhemina'08 en ZSV en twee ploegen uit de top 5: Oirschot Vooruit en Laar. "Die teams hebben allemaal nog wat te winnen", oordeelt Van den Braken. "Dus het worden vijf pittige wedstrijden." Van Moorsel: "We moeten voorkomen dat er angst in het elftal sluipt. Van 'het zal toch niet weer'. De degradatie van vorig seizoen is hard aangekomen en dit willen we te allen tijde vermijden."

Van den Braken en Van Moorsel denken nog zo'n tien punten nodig te hebben, om zeker te zijn van handhaving. "We willen Geldrop 'goed' achterlaten", zegt Van Moorsel, die volgend seizoen trainer is van SPV in Vlierden. Zijn compagnon valt hem bij: "Ik ga na dertig jaar trainerschap misschien wel eens even niks doen. Er is me daarom ook alles aan gelegen om in de tweede klasse te blijven. We moeten onszelf nu gaan belonen en ons goede spel omzetten in punten. Te beginnen zondag in Oirschot!"

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Niels
14 april 3:27
zou wel een drama zijn degradatie Geldrop hoort minimaal 1e klasse te spelen
Frens Scheerlings
12 april 19:24
Succes Geldrop. Hopen op rechtstreeks verblijf in de 2e klasse.
@spv
12 april 12:20
Oke William!!
SPV
12 april 12:04
Succes zondag en de rest van het seizoen William en Geldrop. Het seizoen loopt op z'n eind maar de deur staat nu al wagenwijd open in Vlierden William, we kijken er naar uit.
Steef van De Kempen
12 april 12:04
Ik hoop voor beide trainers dat ze zich handhaven. Komen voorin kwaliteit te kort gezien de blessures. Jammer dat deze twee trainers uit elkaar vallen, want ze zijn beide goed en vooral sociaal. Altijd goed voor een praatje met een lach. Succes beide!
3de klasse
12 april 11:56
De nacompetitie tegen 3de klassers zal waarschijnlijk gewonnen worden.
Joris
12 april 11:18
Op naar zondag! Het is behelpen de laatste weken, maar we blijven een ploeg die het iedere tegenstander lastig kan maken, ook dit uitgebalanceerde Oirschot Vooruit. Borst vooruit!
Frank Helmond
12 april 10:17
Ik gun het William wel, goeie gast, fijne trainer. Aan hem zal het zeker niet liggen! Succes mannen! 👍⚽
Ov
12 april 0:03
Wordt een makkie voor OV daarna je puntjes gaan pakken. OV kampioen
Henkie
11 april 19:08
Genoeg kwaliteit. Komt wel goed. OV gaat m niet worde. De rest succes!!!
Jeroen Vermaas
11 april 19:00
Succes mannen, hoop van harte dat jullie erin blijven. Twee mooie trainer en kerels.👍🏻
[email protected]
11 april 18:31
Helaas gaat Oirschot Vooruit er met de volle buit vandoor, maar ik ken William nog van de Mavo dus we drinken er na de wedstrijd toch wel eentje op,
Theo
11 april 18:14
Ik hoop voor Geldrop dat ze nacompetitie gaan ontlopen ..ik gun t beide heren ook hoeveel pech met blessures kan je hebben in twee seizoenen tijd. Van Moorsel wenst ik straks t beste bij SPV , fijne vent en trainer met oog en een praatje met en voor de supporters.
Ronnie jansen
11 april 17:16
Succes mannen!!