Decathlon profiel van de week: Igor Smit (Dommelen)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Igor Smit van RKVV Dommelen aan het woord.

Igor maakte in 2018 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Dommelen nadat hij alle selectie-elftallen binnen de jeugdafdeling van de club had doorlopen. Als invaller maakte hij meteen de winnende goal in een wedstrijd tegen Spoordonkse Boys. Igor is ondertussen bezig aan zijn vijfde seizoen als volwaardig selectiespeler bij de blauwwitten.

Niveau
Dommelen bivakkeert al decennialang tussen de Derde en Vierde klasse. Afgelopen seizoen degradeerde de club na drie jaar uit de Derde klasse waardoor het nu weer uitkomt in de Vierde klasse E. In 2019 degradeerde Dommelen ook uit de Derde Klasse maar toen wist het binnen een jaar -middels een “coronakampioenschap”- weer terug te keren naar het gewenste Derde klasse niveau.

Start
Dommelen kende in het voorgaande seizoen een hectisch seizoen. William Hoeymans startte als nieuwe hoofdtrainer van de club maar de samenwerking werd vroegtijdig beëindigd. Assistent-trainer Danny Blankers nam het stokje over maar de interim-trainer kon degradatie niet voorkomen. De club stelde Daniel Voigt aan als nieuwe hooftrainer.

Dommelen startte de competitie met de nieuwe hoofdtrainer aan het roer zeer matig. In de eerste vier wedstrijden behaalden de blauwwitten slechts 1 punt. Na de matige opening van het seizoen kreeg Voigt de ploeg aan de praat en Dommelen is tot aan de dag van vandaag ongeslagen gebleven.
In de afgelopen 14 wedstrijden pakte Dommelen maar liefst 36 punten en na een overwinning op Bergeijk op 24 maart nam het de leiding in de 4e klasse E.

Spanning
Afgelopen zondag stond de topper tussen Unitas’59 en Dommelen op het programma. Dommelen gaf een 1-3 voorsprong na rust uit handen en beide ploegen stapten met een 4-4 gelijkspel van het veld. RKGSV profiteerde optimaal van deze remise en nam de koppositie van Dommelen over.
Met nog vier wedstrijden te gaan is het ongekend spannend wie er met de titel vandoor gaat. Het verschil tussen nummer 1: RKGSV en nummer 4: Unitas’59 is slechts 2 punten.

Wie maakt de meeste kans op de titel. Gaat Dommelen net als in 2020 binnen een seizoen weer terugkeren naar de Derde klasse, we vragen het aan Igor.  

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Igor Smit, 23 jaar oud en al mijn hele leven woonachtig in het mooie Dommelen.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik ben promovendus aan de TU Eindhoven. Hier doe ik onderzoek naar data-gedreven supply chain optimalisatie door middel van AI-technieken. Dit houdt in dat ik complexe plannings- en transportpuzzels zo optimaal mogelijk probeer op te lossen.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Ik ga graag af en toe te een potje padellen. Daarnaast spendeer ik graag tijd met mijn vrienden of vriendin. Ik vind het na een drukke dag ook heerlijk om even op de bank sport of Netflix kijken.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik sta nuchter in het leven en probeer elke dag te genieten van de kleine dingen. Ik maak me niet snel druk en daag mezelf graag uit met mijn werk of met mijn hobby’s.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een veelzijdige speler met rust aan de bal, spelinzicht en veel loopvermogen.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: We hebben een selectie met allemaal eigen jongens die elkaar al jaren kennen. Hierdoor hebben we ook een grote groep supporters uit de andere teams die elke zondag voor een mooie sfeer zorgen rondom de wedstijd. Er zijn weinig verenigingen die daaraan kunnen tippen. Daarnaast is er een goede organisatie met veel betrokken vrijwilligers. Hierdoor hebben we een gestructureerde jeugdopleiding met een duidelijk plan. Er worden ook veel extra activiteiten georganiseerd, met als hoogtepunt de jaarlijkse voetbaldagen voor de jeugd. 

Niet: 
Wat meer consumpties van het huis in de kantine zouden gewaardeerd worden! Op voetbalgebied is de doorstroom van de jeugd naar de senioren een aantal jaren problematisch geweest. Hierdoor zijn we veel kwaliteit misgelopen en hebben we ook een te smalle selectie. Dit kwam enerzijds doordat de organisatie hierin een tijd niet goed is geweest. Anderzijds door een mindere mentaliteit, waarbij veel spelers die niet in 1 kwamen afhaakten in plaats van geduld en doorzettingsvermogen te tonen. Gelukkig is dit inmiddels grotendeels verbeterd.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Paul Firet was tactisch ontzettend sterk en had altijd goed voorbereide trainingen en wedstrijdbesprekingen. Naast dat hij in de jeugd al twee jaar mijn trainer is geweest, heeft hij mij bij het eerste laten debuteren en vanaf het begin veel vertrouwen in mij gehad. Daarnaast was Michael Martens de eerste trainer in de jeugd die mij veel stimuleerde om me ook aanvallend meer te laten gelden. Verder heb ik bij Dommelen in de jeugd meerdere goede trainers gehad die ik niet allemaal kan uitlichten in dit stukje.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Daniel is een trainer die uitgaat van eigen kracht en een goede combinatie zoekt tussen zakelijk en met lef voetballen. Hij is vaak op de hoogte van de speelwijze van de tegenstander en maakt hier kleine aanpassingen voor als het nodig is. Ook heeft hij gevarieerde trainingen en probeert hij spelers met kleinere details beter te maken. Minpuntje is toch wel dat loopwerk dat we elke keer op de training moeten doen. Daarnaast wacht ik nog altijd op mijn kans om een linie naar voren schuiven in plaats van naar achteren ;)
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Dennis Vermeulen. Super dat hij elke week als pupil van de week aanwezig is!
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Cliché, maar alle vrijwilligers. Echt super wat die mensen samen allemaal voor een club betekenen! Veel bewondering voor hoe zij belangeloos hun tijd en energie in een vereniging steken.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Ik heb als A-speler aan aantal keren mee mogen doen met het eerste toen Jur Rademakers nog bij Dommelen speelde. Die was ondanks dat hij hoog in de dertig was nog altijd elke week met afstand de beste speler op het veld. Jammer dat hij het daarna om de een of andere reden interessanter vond om de hoogste bergen ter wereld te beklimmen dan te voetballen bij Dommelen.
Hoe verklaar je de matige start in de eerste 4 wedstrijden om vervolgens 14 wedstrijden ongeslagen te blijven:
Tja, dat blijft lastig te verklaren en het is ontzettend zonde dat we zoveel punten hebben verspeeld op die manier. We speelden met weinig zelfvertrouwen en kwamen vaak heel snel op achterstand. Hierdoor hing er ook een hoop negativiteit in de groep. Daarna hebben we een kleine aanpassing in onze speelwijze gemaakt, een goed gesprek met de groep gehad en een paar andere spelers ingepast. Hierna zijn het plezier, beter voetbal, en de resultaten gekomen.
Hoe groot is de teleurstelling binnen de spelersgroep dat Voigt na één seizoen alweer vertrekt bij de club:
Het is natuurlijk jammer omdat we de stijgende lijn te pakken hadden en we als spelers en trainer steeds beter op elkaar afgestemd waren. Daarnaast hadden we na de onrust van vorig jaar graag wat stabieler voortgebouwd op dit seizoen. Aan de andere kant zijn we na vorig jaar inmiddels ervaren op het gebied van trainerswissels haha. En met Guillaume van Wilgen komt er ook een goede nieuwe trainer, waarmee we het vertrouwen hebben dat we de stijgende lijn kunnen doorzetten.

Bovendien kan Daniel volgend jaar wellicht snel weer op ons sportpark op bezoek komen als de resultaten een beetje mee (of vanuit Geldrop-perspectief tegen) zitten, waardoor hij ons niet al te lang hoeft te missen!
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Lekker even op de bank hangen na een werkdag.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Frenkie de Jong. Lekker in Spanje tegen een balletje aan trappen.
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
De groeiende polarisatie tussen mensen met verschillende, extremere overtuigingen, mede doordat veel mensen klakkeloos nepnieuws overnemen of domweg weigeren te luisteren naar anderen.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik ben niet heel goed in het onderhouden van contacten.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Ik ben eerlijk, geduldig en gedreven in wat ik doe.
Omschrijf jezelf als voetballer:
Een middenvelder die vaak op de goede plek staat en veel energie in het spel legt. Daarnaast ben ik goed in de duels en ik speel de bal ook onder druk vaak naar de goede kleur om zo onze aanvallers aan het werk te zetten. Bovendien sta ik sinds vorig seizoen regelmatig centraal achterin, waarbij ik behalve door ballen af te pakken ook in de opbouw mijn steentje kan bijdragen.
Hoogtepunt als speler:
Winnende doelpunt maken bij mijn debuut. Daarnaast mijn eerste seizoen als selectiespeler waarin we “coronakampioen” werden en de gewonnen nacompetitie twee jaar geleden.
Dieptepunt als speler:
Afgelopen seizoen heb ik mijn sleutelbeen gebroken waardoor ik de helft heb moeten missen en dit werd vervolgens opgevolgd door de degradatie.
Vrouwenvoetbal:
Leuk dat vrouwen ook plezier halen uit het voetbal en daarin moeten ze vooral doorgaan! Ik vind het zelf doorgaans alleen echt niet om aan te zien en kijk het vrijwel nooit.
Meest overschatte voetballer:
Jordan Henderson
Meest onderschatte voetballer:
Jerdy Schouten zou nog een paar stappen hogerop kunnen maken.
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Doelpuntenmachine Jozua Boot gaat dankzij een knieblessure het aantal doelpunten van Tom van Hoek in het seizoen 2023/2024 niet meer overtreffen.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Xabi Alonso doet het erg goed. Pep Guardiola heeft het voetbal compleet veranderd in de afgelopen 15 jaar.
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Lionel Messi
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
Thomas Tuchel en José Mourinho
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Cristiano Ronaldo
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
 
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Ik vind persoonlijk zondag een fijne dag. Af en toe op zaterdagavond zoals recent onze wedstrijd tegen Terlo is wel leuk voor de afwisseling.
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Nee, maar het is wel de belangrijkste bijzaak.
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Er is me niet één specifiek advies blijven hangen.
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd:
Eerst lekker lang uitslapen. Vervolgens een paar tosti’s en een banaan eten met een kopje koffie erbij en genoeg water drinken. Tijdens de wedstrijdbespreking nog een koffietje en daarna in de kleedkamer nog een banaan wegwerken.
Mening: Spelers zeggen te gemakkelijk af voor een weekendje weg of vakantie:
Dit verschilt echt per situatie. In sommige gevallen gaat het naar mijn mening inderdaad te gemakkelijk, maar ik denk dat iedereen voor zichzelf wel weet of dit het geval is.
Wanneer gaat iemand over jouw grens heen:
Bij respectloos gedrag of het verspreiden van leugens. Het is gelukkig nog niet of nauwelijks daadwerkelijk gebeurd dat iemand echt over mijn grens heen is gegaan.
Wat is je mening over het item ‘grensoverschrijdend gedrag’ wat dagelijks voorbij komt in de media en ben je zelf ooit in aanraking gekomen met dit item:
Ik denk dat het goed is dat zulk gedrag wordt aangekaart en dat mensen die hieraan schuldig zijn verantwoordelijk worden gehouden. Het is wel een groot probleem dat een kleine groep mensen hier misbruik van maakt en voor het minste of geringste anderen (onterecht) beschuldigt. Dit zijn vaak zaken die iemands leven compleet overhoop kunnen gooien, ongeacht of ze uiteindelijk schuldig of onschuldig worden bevonden. Daarnaast verpest dit de geloofwaardigheid voor gevallen die er daadwerkelijk toe doen.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Kampioen met je club dit seizoen: JA
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Ben je gevoelig voor de mening van supporters: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Jeugd trainen lijkt me wel leuk, maar een eerste team staat niet op mijn bucketlist. 
Open:
Het mooiste sportcomplex: Sportpark ’t Heike. De sportparken van Reusel Sport en Bergeijk hebben ook een mooie ligging in de bossen. 
Het lelijkste sportcomplex: De sfeer in Netersel was vrij ver te zoeken.
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: Bij ZSC worden krachttermen gebruikt door de supporters die niet thuishoren op een voetbalveld.
Het slechts voetballend team in de 4e klasse E: Netersel
Het best voetballend team in de 4e klasse E: Unitas‘59
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Jordy van der Heijden als hij zijn dag heeft.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Het wordt tijd dat Dommelnaar Jasper van Heertum zijn avontuur bij Botev Plovdiv inruilt voor een carrière op sportpark ‘t Heike. Ook mag Luuk Verberne van mij de sportschool weer inruilen voor het voetbalveld.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Dommelen gaat promoveren via het kampioenschap of nacompetitie naar het niveau waar de club thuishoort.
Jij zegt:  Het is nog een lange weg met voldoende lastige tegenstanders. We zijn echter sowieso verzekerd van nacompetitie en als wij onze prestaties van de afgelopen maanden doorzetten heb ik er vertrouwen dat we onszelf naar de derde klasse kunnen voetballen. 
Wij zeggen: Dommelen heeft voldoende kwaliteiten voor de Derde klasse 
Jij zegt: Als we een complete selectie hebben moeten we zeker in de middenmoot meekunnen. De afgelopen seizoenen kwamen we eigenlijk telkens net tekort ondanks dat we leuk meevoetbalden met de tegenstanders. Met name een gebrek aan volwassenheid, een te smalle selectie en het niet met echte overtuiging spelen heeft ons in de derde klasse uiteindelijk de kop gekost. Ik heb het idee dat we dit jaar meer kwaliteit in de ploeg hebben, een stuk volwassener zijn geworden en meer winnaarsmentaliteit tonen. Zo zijn we in oefenwedstrijden tegen Rood-Wit Veldhoven en Vessem ook goed geweest. Hopelijk kunnen we promotie afdwingen en volgend jaar bewijzen dat we ook in de derde klasse goed mee kunnen draaien. 
Wij zeggen: Igor Smit is ook de komende jaren te bewonderen in het shirt van Dommelen: 
Jij zegt: Ik heb momenteel geen plannen om ergens anders te voetballen.
Wij zeggen: William Hoeymans  
Jij zegt: Een prima man met veel passie voor voetbal. Helaas was het totaal geen goede combinatie met onze selectie. Terugkijkend paste William niet goed bij onze selectie en onze selectie niet goed bij William. Zonde dat het uiteindelijk vanuit beide kanten niet is geworden wat iedereen had gewild. 
Wij zeggen: Danny Blankers  
Jij zegt: Danny heeft in een moeilijke situatie het plezier weer terug weten te brengen bij ons en heeft ons een duidelijke speelwijze gegeven waarin we bij vlagen ook heel aardig hebben gevoetbald. Helaas hebben we degradatie niet weten te voorkomen, maar desondanks zijn we de tweede seizoenshelft een stuk positiever geëindigd. Bovendien wist Danny in de kantine de sfeer goed te verhogen door ons regelmatig te trakteren op een bittergarnituur of een “koud buffetje”. Wellicht kan hij even met Daniel bellen hoe hij dit kan overnemen ;)
Wij zeggen: Dommelen treft nog vier tegenstanders uit het rechter rijtje. Met dit vooruitzicht ligt het kampioenschap voor het grijpen: 
Jij zegt: We zijn hiervoor uiteindelijk afhankelijk van puntenverlies van RKGSV en Bergeijk, waarbij RKGSV en wij een bijna identiek programma hebben. We zullen zelf de druk zo hoog mogelijk houden en ik heb er vertrouwen in dat er dan kansen voor ons gaan ontstaan om de leiding over te nemen. Dat het tegenstanders uit het rechterrijtje zijn zegt verder weinig in deze klasse. Zo heeft nummer 11 DOSL punten gepakt tegen Unitas’59 en Bergeijk en nummer 12 Hapert gelijkgespeeld tegen Unitas’59. Het zal een mooie ontknoping worden en hopelijk trekken wij uiteindelijk aan het langste eind.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Topwebsite die ik bijna dagelijkse wel even check. Met de toevoeging van de livescore en de artikelen van Peter Bussers is de website dit seizoen zelfs nog beter geworden. Ook is het leuk om de reacties en discussies bij verschillende wedstrijden te lezen.
Dommelen is een fantastische club omdat:
Er een goede sfeer is, er een goede organisatie staat met enthousiaste vrijwilligers, en er een grote samenhorigheid is tussen de verschillende teams.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Geert Rijnders van Hoogeloon. Dan kan hij ook meteen aankondigen óf en wanneer hij terug gaat keren naar Dommelen.
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Ga zo door met de website!

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Roy Jansen
14 april 3:28

Succes dommelen ik gun t persoonlijk gerwen meer warmere club vind ik

Marc van Holten
13 april 4:10

Mooi Interview van een mooie mens 

Jan
12 april 15:57
Prachtig interview Igor, je wordt beroemd. Veel succes met de laatste 4 wedstrijden.
Flip van de Polder
12 april 15:01
Leuk stukje Igor. Succes met de ontknoping van de competitie. Dat de beste mogen winnen!
Insider
12 april 14:00
Geert is al benaderd. Kan Igor weer op het middenveld spelen.
@Amateurvoetbaleindhoven
12 april 12:37
Ik doe het even onder dit bericht. Een oproep aan de redactie! Is het niet iets om misschien met accounts te gaan werken dat mensen zich moeten aanmelden om reacties te plaatsen. Zo kunnen jullie controleren of iemand onnodige reacties plaatst en ook harder optreden. Ik zie de laatste tijd vaak dat reacties verwijderd moeten worden omdat deze nogal grof zijn. Er zijn te veel mensen die hier reacties komen plaatsen om iets uit te lokken of om andere aan de schandpaal te nagelen of andere redenen waar het reageren niet voor is bedoeld lijkt mij.
Kantine
12 april 10:06
Op naar (weer) een feestje!
Bert
12 april 9:29
Mooi Artikel. Succes!!!
Kempen
12 april 9:10
Een van de beste middenvelders in de regio! Misstaat niet in de 1ste klasse.
Dv
12 april 8:58
Bitterballen 👍🏽