Unitas’59 en Dommelen maken er een spektakelstuk van: 4-4

Terwijl Daniel Voigt, de trainer van Dommelen, even verderop rustig een analyse van de wedstrijd tegen Unitas’59 gaf (4-4), kwam de stoom bij zijn collega Koen van der Heijden zowat uit zijn oren. “We hebben onszelf gewoon tekort gedaan. We waren veel beter dan Dommelen en zij hebben echt vijf kansen gehad en vier maal gescoord. Hier baal ik ontzettend van!”

Door Willem-Jan Schampers

Unitas’59 moet nu in de achtervolging op RKGSV, Bergeijk én Dommelen. En dit had heel anders kunnen zijn. Joeri Blummel, tweevoudig doelpuntenmaker: “We hadden het al veel eerder moeten afmaken. In de rust keken we elkaar verbaasd aan: we waren duidelijk beter dan Dommelen, maar stonden wel met 3-1 achter. In de tweede helft hebben we een tandje bijgeschakeld en kwamen we verdiend op 4-3. Dat hadden we niet meer mogen afgeven. Extra kloten natuurlijk dat ze in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnenschieten.”

Voigt kon wel leven met de puntendeling, maar vond dat zijn ploeg de doelpunten te makkelijk weggaf. “De vrije trap, meteen na de rust, omdat onze doelman hands zou hebben gemaakt, was zeker een breekpunt. Vanaf de positie waar de scheidsrechter stond, kon hij nooit zien of Jesper buiten het strafschopgebied kwam, toen hij de bal uittrapte. Het kostte ons echter wel een doelpunt en vervolgens waren we even de weg kwijt, waardoor Unitas zomaar op voorsprong kon komen. Zoals ik vooraf al zei, is Unitas in mijn ogen de beste ploeg uit de competitie, maar we hadden vandaag écht kunnen winnen.”

Aantrekkelijk
De toeschouwers op sportpark De Bokt zagen een zeer aantrekkelijke wedstrijd, met veel strijd, goede combinaties en mooie doelpunten. Vanaf de eerste minuten golfde het spel op en neer. De eerste kans was voor Unitas’59. Giel Daris schoot de bal tegen doelman Adrian Zarosa en in de rebound was Bodi Dukino, zeventien jaar pas, dicht bij de openingstreffer. Meteen hierna had Dommelen op voorsprong kunnen komen, maar Jordy van der Heijden knalde de bal wild over, na een uitstekende actie van Daris.

In de 8ste minuut viel het eerst doelpunt aan de andere kant. Een voorzet vanaf rechts werd binnengeprikt door Marijn Franse: 1-0. Dommelen schrok, maar ging vol overgave op jacht naar de gelijkmaker. In de 17de minuut stuitte Van der Heijden nog op doelman, maar twee minuten later was het toch raak. Van der Heijden – een plaag voor de Unitas-verdediging – mocht van een meter of twintig meter aanleggen en verraste Zarosa. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller, liep Unitas’59 plotseling achter de feiten aan. Uit een strafschop zorgde Thomas Keeman voor 1-2.

Billijken
‘Dader’ Zarosa kreeg slechts geel, maar had volgens de spelers van Dommelen gewoon rood moeten krijgen voor de overtreding op Van der Heijden. De beslissing van scheidsrechter John Pennings was te billijken, maar het had wellicht een heel ander verloop van de wedstrijd opgeleverd, als de thuisclub met tien spelers verder had gemoeten. Unitas’59 bleef nu de betere ploeg, maar het was juist Dommelen dat de voorsprong uitbreidde. Tom van Hoek strafte balverlies op het middenveld af en rondde vrij voor Zarosa beheerst af: 3-1.

In de tweede helft stond de wedstrijd binnen twaalf minuten volledig op z’n kop. Eerst scoorde Sam Franse de 2-3 uit een vrije trap, waarna Blummel met twee gave treffers de score naar 4-3 tilde. “Ik fungeerde dit duel als gelegenheidsspits, maar als het elke week zo gaat, wil ik wel vaker op die plek”, grinnikte de jonge aanvaller. Beide trainers wisselden een paar keer, maar vooralsnog leverde het geen doelpunten meer op. Meulengraaf redde enkele keren knap op kansen voor Blummel, Liefling en Karakas.

Panklaar
Dommelen ging in de slotfase vol op de aanval spelen. En stuurde zelfs aanvoerder Mark Burgmans naar het front. Het zorgde wel voor enige gevaar in de Unitas-verdediging, maar de Eindhovenaren bleef – onder aanvoering van good old Ruud Vissers redelijk gemakkelijk overeind. In de allerlaatste minuut werd Tim de Bie in het strafschopgebied aangespeeld. Hij legde de bal panklaar voor Van Hoek, die met een bekeken schot in de uiterste hoek Zarosa klopte en vervolgens werd bedolven onder zijn ploegmakkers.

OPSTELLINGEN:

Unitas’59: 1. Adrian Zarosa, 2. Bodi Dukino (6. Ward van der Kruijs), 3. Sam Franse, 5. Ruud Vissers, 7. Marijn Franse (20. Mounir Jabri), 8. Brent Nas, 10. Emre Karakas, 11. Joeri Blummel (21. Mert Bakir), 14. Jeroen Zegelaar, 17. Krijn Liefting, 19. Dominic Drijver.

Dommelen: 22. Jesper van de Meulengraaf, 2. Tim de Bie, 4. Bryan van Gerwen, 5. Mark Brugmans, 6. Thomas Keeman (14. Stan van Weert), 7. Jordy van der Heijden, 8. Igor Smit, 9. Giel Daris (15. Mathijs de Bie), 10. Joshua Dos Santos Oliviera Mota (3. Harm Schmellekamp), 11. Tom van Hoek, 12. Nordin van Weert (17. Dennis Vermeulen).

jos
09 april 10:36
@ Henk, heb je zelf wel eens ooit n bal aangeraakt?
Kees
09 april 8:52
Vreemde reactie Henk! De 4de klasse is een klasse die enorm leeft bij teams en supporters. Clubs die spelen met eigen spelers en dus herkenbaar zijn voor eigen publiek.
Drommels
09 april 0:56
We hebben tegenwoordig een overdekte overkapping dus maak je maar niet druk we hebben zowiezo een toetje
Henk
08 april 18:32

Wat een gedoe allemaal over een wedstrijd in de boerenbond.

Hans Kornuit
08 april 17:28
Dommelen gaat kampioen worden of Unitas, de rest is opvulling
Bert
08 april 17:12
Ondanks dat Dommelen en Unitas op achterstand staan, hebben ze individueel wel de betere spelers. Het is aan de trainers om deze kwaliteiten om te zetten in resultaat. Wat helaas op cruciale momenten niet lukt. Achterstand is minimaal. Dus het kan zomaar dat een van deze twee toch het toch gaat redden.
Drommels
08 april 15:02
Toch geen zand in de motor bij Dommelen? Tip, niet te vroeg tent plaatsen......
KNVB => @KNVBman
08 april 13:37
Hopelijk fluit jezelf geen wedstrijden. Spelregelkennis is in ieder geval ver te zoeken. Hands van de doelverdediger is gewoon hands als die van een veldspeler, dus een directe vrije schop. De middenlijn zit nooit op 75 meter.
Zeverman
08 april 13:22
@ Flip: Tip van mij: Het geluk bij RKGSV houdt een keer op.
Flip
08 april 12:56
Wat een mooie spannende ontknoping in de 4e klasse E op deze manier. Nog 4 wedstrijden spanning hoop ik maar….. Tip van Flip: het kan zo verkeren zei Bredero!
Supporter Unitas
08 april 11:22
Wat doet die Emre nog daar?? Moet wel heel gek zijn speelt die daar volgend jaar nog steeds
Rkgsv
08 april 9:10
Genieten dit… lekker spannend zo.. nu kwestie van veel doelpunten maken. Als is dat niet altijd makkelijk tegen de degradanten
Unitas
08 april 9:01
Ondanks dat wij aardig bovenliggend waren en ik vind dat we richting de 3de klassen horen moet ik eerlijk toegeven dat beide teams gisteren niet 3de klasse waardig zijn op dit moment. Unitas geeft te gemakkelijk doelpunten weg en Dommelen heeft geen enkele intentie tot voetbal.
@jos @knvb man
07 april 22:54
Inderdaad volstrekt belachelijke beslissing van de scheidsrechter die hiermee ontzettend zijn stempel drukt op de wedstrijd, in de cruciale eerste minuten na rust. Daarbuiten heeft unitas vandaag beter gevoetbald, maar zonder die beslissing hadden we het nog maar moeten zien. Op deze manier kreeg unitas duidelijk vleugels en was Dommelen het even kwijt. Sowieso in de 2e helft erg onduidelijk gefloten met o.a. spel niet stil leggen voor een hoofdblessure en merkwaardige beslissingen rondom vrije trappen en kaarten.
Details
07 april 22:49
Dommelen pakt steeds punten in de laatste fase van de wedstrijd tegen de verhouding in(tegen RKGSV, Bergeijk en Unitas).
Knvb man
07 april 22:37
Hands keeper buiten 16 = indirecte vrije trap. Nu schoot hij de bal direct de winkelhaak in. ( wat overigens geen hands was, en nooit waargenomen gezien scheidsie op 75m stond)
Jos
07 april 22:22
net na rust wordt Unitas gewoon in t zadel geholpen door een scheidsrechter die vanuit t niets ineens vanaf de middellijn constateert dat de keeper van Dommelen hands maakt door bij een uittrap over de 16 te stappen. Scheidsrechter legt de bal panklaar midden op de 16 voor Unitas....
Supporter dommelen
07 april 22:21
Dat zou mij niets verbazen met veruit het gemakkelijkste programma,knap!
Bert Borel
07 april 22:11
Mooie pot. Maar gaat dat kleine RKGSV deze twee grootmachten nu verassen?
07 april 22:08
Beste reacties, Over de gehele wedstrijd was Unitas toch veruit de betere ploeg, inderdaad sta je bij rust 1-3 voor maar dit waren echt individuele fouten bij Unitas en zij hebben echt heel veel kansen onbenut gelaten. Uiteindelijk vierden wij het gelijk spel als een overwinning maar goed niet verliezen was idd het belangrijkste maar kampioen worden zal lastig worden ben ik bang. Wel vind ik dat wij en Unitas zeker 3e klasse waardig zijn maar kom maar eens uit deze 4e klasse, niet makkelijk hoor. Op naar een spannend eind.
@supporter unitas
07 april 21:59
Wat een belachelijke reactie zeg. Totaal verkeerde weergave van het spelbeeld. En zou eerst naar eigen spelers en supporters kijken voor je zo’n opmerkingen online plaatst.
Duidelijke rode kaart
07 april 21:55
En dan was alles compleet anders. Maar zoals gewoonlijk heeft unitas altijd een streepje voor en wordt het op alle mogelijke manieren geholpen of het nu door de media is of door de knvb
07 april 21:43

Zeker een zeer aantrekkelijke wedstrijd gezien maar er was maar 1 ploeg die verdiende te winnen (gezien het spel en de kansen) en dat was deze keer toch echt Unitas. Hebben zeker wel 13 a 14 open kansen gehad en dommelen speelt alleen maar op de counter, met lange halen. Doelpunten van Unitas waren echt gewoon mooi uitgespeelde aanvallen op de vrije trap na, daarin tegen heeft dommelen domme fouten afgestraft van Unitas. Gerwen de lachende 3e iig voor dit weekend 😀