Trainer van de Maand Tim van Seggelen: 'Deze prijs is het gevolg van de goede prestaties'

Deelacties:

Tim van Seggelen is onlangs door bezoekers van AVE verkozen tot trainer van de maand maart. Met een kleine meerderheid ging de prijs naar de hoofdtrainer van SV Lierop.

De 41-jarige oefenmeester uit Someren is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Lierop. De samenwerking tussen beide partijen verloopt boven verwachting goed, gezien SV Lierop de trotse koploper is in de 4e klasse G en aanstaande zondag het kampioenschap kan opeisen.

Afgelopen donderdag werd de prijs aan Tim uitgereikt uit handen van voorzitter Ralf van de Laar.

Tim ziet deze prijs als een mooie erkenning door de goede prestaties. “Het is natuurlijk altijd leuk om iets te winnen. Ik was eerder dit seizoen al 2x eerder genomineerd voor deze prijs maar greep er beide keren net langs. Nu leefde het onder de supporters en familie veel meer waardoor het extra leuk is om deze prijs nu wel te pakken. Toch zijn we op dit moment binnen SV Lierop maar met één ding bezig, en dat is kampioen worden bij zowel het 1e als 2e elftal. Deze prijs gaat daar niks aan veranderen. We zijn zover gekomen omdat de samenwerking tussen staf, spelers en bestuur heel het seizoen al super verloopt. Deze prijs is hier het gevolg van”

Klik
Van Seggelen koos na een lange periode bij SV Someren voor een avontuur bij SV Lierop. Een stapje terug maar achteraf wel de juiste keuze. “Voor mij is Lierop de eerste club buiten SV Someren waar ik gewerkt heb. Het was een bekende club voor mij, maar dan is het altijd nog afwachten of de klik er is. Daar heb ik inmiddels geen twijfel meer over! SV Lierop is een hechte dorpse club waar veel vrijwilligers hard werken om het voor iedereen naar z’n zin te maken. Daarbij is gezelligheid (zeker in de kantine) buiten de prestaties op het veld ook heel belangrijk. En dat past bij mij!”

SV Lierop kan zondag het mooie seizoen bekronen met een kampioenschap en een stap maken naar de derde klasse. “Volgend seizoen zal ik sowieso bij SV Lierop werkzaam zijn. Hopelijk spelen we dan 3e klasse. We beschikken op dit moment over een groep spelers waar nog veel rek in zit. Ze hebben ooit niet in de gaten hoe goed ze kunnen voetballen. Het is aan mij om het uiterste eruit te halen. En daar heb ik heel veel zin in!"

Ook voorzitter Ralf van de Laar ziet deze prijs als mooie erkenning voor de goede prestaties. “Wat mij betreft is deze prijs dik verdiend. Het was al de derde keer dat Tim genomineerd is, en aangezien Lierop alle wedstrijden na de winterstop heeft gewonnen vind ik het terecht dat Tim is verkozen tot trainer van de maand. De prijs is een mooie erkenning voor de prestaties van Lierop 1 in het algemeen dit seizoen."

De vraag is waar Tim zich ondercheid t.o.v. van zijn voorgangers. “In de voorbereiding heeft Tim duidelijk de nadruk gelegd op het verdedigende aspect, omdat Lierop de vorige seizoenen niet alleen veel doelpunten maakte maar er ook heel veel tegen kreeg. Soms was dit best een vreemde gewaarwording dat de besprekingen en trainingen met name gefocust waren op verdedigen, het enige wat over doelpunten maken werd gezegd was ‘we krijgen meer dan genoeg kansen dus dat komt wel goed’. Hierbij merkte je ook dat Tim vroeger zelf op een hoger niveau heeft gevoetbald, waardoor hij bepaalde ervaringen en lessen kon delen.

Daarnaast was er ook veel aandacht voor mentaliteit en inzet, waardoor er bij de selectie een vuurtje aan is gewakkerd. Sinds het kampioenschap van Lierop 1 in seizoen 2013-2014 leefde binnen de club vaak het idee ‘als we er maar in blijven, dan hebben we het goed gedaan’. Dit seizoen is hier een omslag in gemaakt en is er meer ambitie binnen de groep. In combinatie met een talentvolle spelersgroep, met ook de nodige ervaring, heeft dit ertoe geleid dat Lierop drie wedstrijden voor het einde bovenaan staat. Dat is allemaal mooi, maar nu is nog zaak om ook daadwerkelijk deze prestaties te verzilveren, door zondag te winnen van Boerdonk.”

Promotie naar de derde klasse is natuurlijk een mooie prestatie voor een dorpsclub als SV Lierop. “Een (mogelijke) kampioenschap van het eerste elftal is altijd een boost voor de club, zowel qua toeschouwersaantallen, beleving in het dorp als kantineomzet. Het is Lierop slechts een keer eerder gelukt om de derde klasse te halen, ruim 20 jaar geleden. Het zou erg mooi zijn om deze prestatie te evenaren.

SV Lierop is groter dan alleen het eerste elftal, op dit moment is Lierop 4 al kampioen, en liggen Lierop 2 en Lierop VR1 ook nog op kampioenskoers. Het zou wel heel erg mooi zijn als vier van de vijf seniorenelftallen in hetzelfde seizoen kampioen worden. Ik denk niet dat dat ooit eerder gebeurd is, dus dat zal dan zeker goed gevierd worden binnen de club!”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


G
19 april 13:35
SV lierop fantastisch voetballer keeper toeschouwers en als kers op de taart een geweldige trainer
Toon
18 april 10:34
Lierop, met toptrainer. Gaat afgetekend kampioen worden in 4G. Chapeau !
John
18 april 10:26
Stevens Bruhze! heeft ie wel verdiend
Volger
17 april 19:40
Inderdaag beter Marc Post! Met Reusel Sport het zo prima doen staat hoger in de pikorde als met een club die vooraf als kampioennzou worden
Mr. Bate
17 april 15:50
Marc Post robbed
De polder
17 april 15:31
Pierre van de Eeden
Dommelen
17 april 13:58
Voigt de volgebde
Rpc
17 april 12:52
Mike van Dijk en Jan Poortvliet zijn de volgende!
Terecht
17 april 9:49
Mooi dat een clubke als Lierop met het kampioenschap vandoor gaat t.o.v. ELi, ASV en Brandevoort.
Henk
17 april 8:13
Goed bezig trainer!