Vechtlustig UNA komt sterk terug, van 0-1 naar 4-1 tegen Kloetinge

Deelacties:

Toen Jefry Dijkstra namens Kloetinge in de 12e minuut de 0-1 aantekende, zag het er op deze zonnige zaterdagavond op Sportpark Zeelst even heel duister uit. Immers, de bezoekers hadden toch al sterk geopend en onder andere vier corners afgedwongen. De achterste lijn bij UNA had het erg moeilijk tegen de fysiek sterke en snelle spitsen van de bezoekers. Toch kwam het allemaal nog goed en daarbij zou de creatieve UNA-aanvaller Sten Senders weer een absolute hoofdrol spelen.

(Door Thieu Vlemmix)Cruciaal was zeker het moment waarop (bij de stand 0-1) UNA’s spits Jeroen van Schoonhoven doorbrak en met een grove overtreding ondersteboven werd geschoffeld door Koen Plank. Arbiter Bjorn Kuiper aarzelde niet, stuurde de overtreder naar het kleedlokaal en kende aan UNA een vrije trap toe. Een kolfje naar de hand van Sten Senders. Net buiten de 16-meterlijn plaatste de rechterspits vakkundig met links de gelijkmaker binnen: 1-1.

Daarvan geraakten de bezoekers enigszins overstuur en dat kostte hen vlak voor rust een tweede goal tegen. En weer lag Sten Senders aan de basis. Nu met een geraffineerde ‘tussendoor’ bal, waarmee de instormende linksachter Jesse Wielinga werd bediend en die schoof zonder aarzeling de 2-1 binnen.

Na de uitgebreide opsomming vorige week in deze kolommen, over de ellenlange lijst van blessures, nu - met dat op de achtergrond – dus weer volop aandacht voor het spelletje zelf; in dit geval dus voor het thuisduel van UNA tegen Kloetinge. Jawel, het Zeeuwse Kloetinge waar ze even geleden hun trainer (en volgend seizoen die van UNA) aan de kant hebben gezet.  

Na de 2-1 ruststand en een personele meerderheid van UNA (11 tegen 10), had het er alleszins de schijn van dat UNA in de tweede helft het karwei tegen de tien uit Zeeland vrij vlot zou gaan afmaken. Maar zo makkelijk zou het niet gaan tegen de toch weerbarstige Zuid-Bevelanders. Zelfs niet nadat Brian Boogers de bal in de 52e minuut had breed gelegd op de inkomende Jeroen Schoonhoven (de spits had dit keer een basisplek), die vervolgens de bal rustig binnenschoof: 3-1 (foto hieronder) .

Nog altijd bleven de bezoekers met regelmaat Yoeri Sijbers c.s. lastig vallen. Maar met de 4-1 door Jelle Born in de 66e minuut, was het wel zo’n beetje met ze gedaan. Nog één grote kans was er voor UNA zelf weggelegd, namelijk voor de ingevallen Max van den Akker. Maar hij schoot, van dichtbij, onbesuisd over en langs het vijandelijk doel.  

Conclusie UNA coach Harrie Gommans na afloop: “als we spelen als een team komen de individuele kwaliteiten vanzelf bovendrijven”.   

Opstelling UNA: Flokstra; Born (De Jong), Sijbers, Boudewijns, Wielinga; Boulghalgh, Boogers, Respen; Tielemans (Van den Akker), Van Schoonhoven (Keeris), Senders.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Opstelling
14 april 9:54
OPSTELLING14 april 9:53Flokstra, Born (74 de Jong), Boudewijns, Sijbers, Wielinga, Bassou, Boogers, Respen, Tielemans (68 van de Akker), van Schoonhoven (84 Keeris) , Senders
Opstelling
14 april 9:53
Flokstra, Born (74 de Jong), Boudewijns, Sijbers, Wielinga, Bassou, Boogers, Respen, Tielemans (68 van de Akker), van Schoonhoven (84 Keeris)