Ambitieuze Maarten Stevens wil met Bruheze graag promoveren

Deelacties:

Bruheze-Stiphout Vooruit in de derde klasse C is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Maarten Stevens, de trainer van Bruheze, dat komende zondag in eigen huis moet winnen van de koploper, om serieus in de race te blijven voor het kampioenschap. Hij vertelt over de sterkte van zijn selectie en het vertrek van enkele spelers aan het einde van het seizoen.

Door Willem-Jan Schampers

Stiphout Vooruit staat aan kop, met 55 punten uit 22 wedstrijden; Bruheze is tweede, met 54 uit 22. De rest staat al op respectabele afstand. “Blerick heeft 41 punten en HVV Helmond 40. Die doen dus niet meer mee om de titel”, durft Stevens wel te voorspellen. “Het is echter wel zaak dat we zondag winnen, want Stiphout Vooruit heeft een veel beter doelsaldo dan wij. Dit komt vooral, omdat ze pas negen doelpunten tegen hebben. Als we verliezen, wordt de achterstand vier punten en het lijkt me niet dat Bertran (Kreekels, red.) met zijn ploeg nog veel punten laat liggen.”

Stevens is bezig aan zijn tweede seizoen bij Bruheze. Zijn voorganger Peter Verstappen promoveerde met de club naar de derde klasse en Stevens wil deze prestatie graag herhalen. “Voor ons wordt het zondag misschien wel de wedstrijd van het jaar. Maar dan wel graag met een ander scenario dan vorig seizoen. Toen werden we op doelsaldo geen kampioen en ging Handel er met de titel vandoor. Het ligt ons wel dat we er vol voor moeten gaan. Aan een gelijkspel hebben we ook niks…”

Goede selectie

De vereniging uit Brouwhuis beschikt over een uitstekende selectie, oordeelt Stevens. “Ook ons tweede elftal speelt inmiddels op een redelijk niveau (reserve eerste klasse, red.). Dat is voor mij wel fijn werken, want hierdoor kan ik ook jongens uit het tweede relatief gemakkelijk inpassen. Jammer genoeg gaan we aan het einde van dit seizoen wel wat spelers verliezen. Pieter van de Wetering, Johan van Lierop, Emre Bars en Dani Jonkers vertrekken naar HVV Helmond. Gelukkig hebben we met Mohamed Amezziane inmiddels onze eerste versterking binnen. Hij komt van FC Eindhoven/av.”

Overigens ligt er bij de spelers en de technische staf van Bruheze geen enkele druk. “Vooraf is door het bestuur de wens uitgesproken om een stabiele derdeklasser te worden, maar mijn persoonlijk ambitie is om te promoveren naar de tweede klasse.” De 43-jarige oefenmeester ziet genoeg mogelijkheden om ook op een hoger niveau een rol van betekenis te spelen. “We zijn een stabiele vereniging, waar ook spelers van buitenaf graag naar toe komen. Als ze de ontwikkeling van onze eigen jeugdspelers niet in de weg staan, zijn ze van harte welkom.”

Fundament

En er wordt bij Bruheze niet betaald. Stevens: “Het enige dat we ze bieden is een trainingskamp en een kledingpakket. En na de wedstrijd wat te eten en drinken. Vandaar dat ik hoop dat we promoveren naar de tweede klasse. Dan worden we ook weer interessanter voor jongens van andere clubs, die op een behoorlijk niveau willen presteren. Net als Stiphout Vooruit beschikken we over een stevig fundament, met een enthousiast en deskundig bestuur en een technische commissie die goed meedenkt.”

Stevens benadrukt dat als Bruheze zondag wint van Stiphout Vooruit en de nieuwe koploper wordt, er nog niks is beslist. “We spelen dan nog tegen MVC’19, Melderslo en Sparta’18. Clubs die allemaal nog ergens voor voetballen. Het wordt dus zeker geen gemakkelijke slotfase van de competitie. Maar laten we eerst maar eens zorgen dat we van Stiphout Vooruit winnen. De eerste wedstrijd werd het 1-1, maar kwamen we op het einde goed weg. Hopelijk gaat het nu beter!”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jevoo
25 april 13:09
Maarten is gewoon een topper hij is de beste trainer die wij ooit hebben gehad qua kennis en kunde maakt spelers beter maar maak er ook een team van maar ook als mens heb ik 3 jaar erg plezierig met hem samengewerkt.
Volger
25 april 12:02
Bruheze heeft zich de laatste jaren prima versterkt en dat zie je terug in de resultaten!!
Ed Snoeren.
25 april 10:08
Maarten, een trainer van de club die het goed doet en volledig past in onze cultuur. Maarten gaat zijn spelers zeker zo ver krijgen dat ze er alles aan doen om de punten in Brouwhuis houden
Henk Stevens
24 april 23:47
Een geweldige prestatie van een ongelofelijk toegewijde trainer met veel persoonlijke inzet en ervaring. Wij hopen op een directe overwinning tegen Stiphout Vooruit. Deze reactie komt vanuit een fan van Bruheze