Leidt het vertrek van Ten Hag tot meer kansen voor PSV in 2022/23?

Na een aantal succesvolle seizoenen in Amsterdam lag het voor de hand dat Erik ten Hag op een zeker moment zou vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Aldus maakte de coach aan het einde van het seizoen 2021/22 zijn overstap naar Manchester United bekend. In Manchester heeft Ten Hag de dubieuze eer om te trachten van het bestaande team een goed functionerende eenheid te smeden, iets waar de vorige vier coaches en twee interim-coaches niet in zijn geslaagd. Bij Ajax heeft Alfred Schreuder inmiddels de touwtjes in handen en het is ook zijn doel om met de club wederom kampioen van de Eredivisie te worden.

Het doel van Ruud van Nistelrooij bij PSV zal hetzelfde zijn. Hij zal het positieve resultaat van vorig seizoen, toen de Eindhovenaren tweede werden op slechts enkele punten van Ajax, zeker willen overtreffen. De vraag is of het PSV gaat lukken de club uit de hoofdstad komend seizoen wel te verslaan. Dat kan een interessante strijd worden. Dus moeten Nederlandse gokkers naar premium-promotiecode.nl gaan en hun geld inzetten op de mannen van Van Nistelrooij? Hieronder enkele punten om rekening mee te houden.

Niet alleen Ten Hag is vertrokken
Nederlandse voetbalfans zijn er wel aan gewend dat wanneer hun club succes heeft, Europese topclubs aan de deur komen kloppen. Dit is ook wat is gebeurt met Ten Hag en zijn overstap naar Old Trafford. Maar hij is niet de enige die Ajax de rug heeft toegekeerd. Zo is Sebastien Haller, topscorer van de Eredivisie van het voorbije seizoen, vertrokken naar Borussia Dortmund als vervanger van Erling Haaland, terwijl de getalenteerde middenvelder Ryan Gravenberch volgend seizoen het shirt van Bayern München draagt. Lisandro Martinez heeft ondertussen het voorbeeld van trainer Ten Hag gevolgd want ook hij is volgend seizoen bij Manchester United te bewonderen. Daarnaast heeft keeper Andre Onana een contract getekend bij Inter Milan. Daarmee is de as van het kampioenselftal van Ajax in één klap weg.

PSV hoopt op Sangaré
Ibrahim Sangaré is op 24-jarige leeftijd een van de meest besproken defensieve middenvelders van Europa. Het is dan ook geen verrassing dat hij het middelpunt is van diverse transferspeculaties. Zo hebben vrijwel alle clubs uit de Engelse Premier League al interesse in hem getoond. Sangaré heeft echter laten weten dat hij er geen probleem mee heeft om in Eindhoven te blijven als het toch niet tot transfer mocht komen. Tot nu toe is er namelijk nog geen enkele club die eventuele interesse in de middenvelder heeft ondersteund met een bedrag dat PSV zou doen besluiten hem te verkopen. Als PSV erin slaagt hun verdedigende buffer op het middenveld te behouden, en nieuwe middenvelder Xavi Simons een vliegende start zal maken, dan zou de strijd om het kampioenschap nog wel eens heel interessant kunnen worden.

Top twee op afstand van de concurrentie
Om te kunnen beoordelen wie komend seizoen kampioen van de Eredivisie zal worden, hoef je niet veel verder te kijken dan de top twee van het afgelopen seizoen. Feyenoord heeft dan wel zijn aanval versterkt met Danilo, maar er is uiteraard een reden waarom Ajax zijn aflopende contract niet heeft verlengd. Hoewel Danilo het best goed zou kunnen doen in De Kuip, heeft Feyenoord toch meer nodig om hun grootste concurrenten uit te dagen. Dus mocht Ajax door het vertrek van vier van zijn belangrijke spelers in de problemen komen, dan is PSV het best in staat om daar van te profiteren.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?