PSV Vrouwen spelen gelijk tegen PEC Zwolle (2-2)

Deel dit bericht via:

Nadia Coolen en Ibtissam Bouharat zetten PSV tweemaal op voorsprong maar PEC Zwolle kwam tweemaal langszij.

Eerste helft
Beide teams, met aan PSV-zijde vier wijzigingen in de basis, gaven elkaar in de eerste helft veelvuldig de kans om elkaars doel onder vuur te nemen. Veel slordigheden aan beide kanten zorgden er daarom wel voor dat er genoeg te beleven viel. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van de Zwolse aanvalster Rebecca Doejaaren die haar medespeelster vrij voor de goal zette. Nog geen minuut later speelde Melissa Evers de bal te kort terug op Angela Christ, waardoor Rebecca Doejaaren ditmaal zelf een kans kreeg. Christ verkleinde haar goal goed en wist te voorkomen dat het 0-1 werd. PEC Zwolle zakte wat in en dat resulteerde in een grote kans voor Jeslynn Kuijpers, die net teveel tijd nodig had om een goed schot te creeëren. In de 24e minuut had het 1-0 moeten staan voor PSV Vrouwen. Nadia Coolen speelde op snelheid haar directe tegenstander uit, gaf de bal voor op Folkertsma die nét miste. In de rebound schoot Mauri van de Wetering hard op de lat en was de kans verkeken. Er volgden nog kansen voor zowel PEC als PSV, maar de eerste helft werd bij een 0-0 tussenstand afgefloten.

Tweede helft
Direct na rust was het ineens 1-0 voor PSV. Nadia Coolen wist een lange bal te controleren en verrassend keepster Olthuis te verslaan in een één op één duel. Heel lang kon PSV niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten later kopte Doejaarden simpel de 1-1 binnen. Ibtissam Bouharat maakte er in de 58e minuut weer 2-1 van nadat zij in twee pogingen raakt wist te schieten. Ook deze voorsprong duurde maar kort, want vasthouden van Maran van Erp in het strafschopgebied leverde een penalty op voor PEC Zwolle die door aanvoerder Frijlink werd benut. Coach Vuckovic bracht in het verloop Susanna, Van Es en Moorrees. Van Es was in de 89e minuut dicht bij de 3-2 maar ze kwam een teenlengte te kort om alsnog de overwinning binnen te slepen.

PSV Vrouwen loopt hierdoor niet in op koploper Ajax, dat in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen niet verder kwam dan 0-0. De titelstrijd bovenin is nog niet beslist, maar PSV zit in een mindere fase en verzuimt om in te lopen.
Opstelling PSV: Christ, Peels ('89 Moorrees), Van Erp, Mourmans, Evers, Bouharat, Hendriks, Folkertsma ('80 Van Es), Kuijpers, Coolen ('77 Susanna), Van de Wetering

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?