UNA zakt verder weg na 3-0 nederlaag bij TOGB

Deelacties:

Dikwijls vermeld ik, ergens in mijn wekelijkse verhaal over een competitiewedstrijd van UNA, een update van wel of niet beschikbare spelers. Daar kun je immers nauwelijks aan voorbij gaan, omdat het als een donkerrode draad dwars door dit voetbaljaar van de Zeelster club heen loopt.

(Door Thieu Vlemmix) Helemaal in het begin waren het Cas Faber (had in het eerste competitieduel tweemaal  gescoord en haakte daarna ernstig geblesseerd af!) en Teun Willems (was veelbelovend teruggekeerd na een lange blessure), die meteen voor lange tijd wegvielen. Daar kwamen al gauw verdere lichamelijke mankementen en diverse uitvalpartijen bij van Bassou Boulghalgh en Thomas Horsten.

Daarnaast was Louisben Jagt een maand of vier naar het buitenland. We hebben het dan nog allemaal over absolute en eigenlijk onmisbare basisspelers. Tot die categorie behoren natuurlijk ook de vaste doelman Petar Stoskovic en aanvoerder Brian Boogers; zij bleven evenmin gespaard. Sinds een paar weken ligt Alex Smeins er bovendien - na een operatie - voor de rest van het seizoen uit. Verder heeft UNA ook nog mannen achter de hand die niet misstaan in de basisopstelling. Zoals bijvoorbeeld: Abdiazis Eenow Dahir, Nick Tielemans en Noah Nguyen. Zij deden het allemaal prima als ze erin kwamen, maar……., of de duvel ermee speelt: zij gingen na enkele optredens eveneens langdurig voor de bijl. Ook zij bleven namelijk niet van lichamelijke klachten gevrijwaard en wachten weken, respectievelijk reeds maandenlang, ongedurig op een terugkeer (behalve Nick Tielemans, die zat vandaag weer op de bank en viel uiteindelijk ook in).

Bovendien werd het team dan ook nog ‘geplaagd’ door schorsingen (eigen schuld dikke bult ben je geneigd om te zeggen), bijvoorbeeld van Max van den Akker en Juul Respen. Maar wat, indien kanjers als Yoeri Sijbers (voorop), Tom Scheepers, Jesse Wielinga of Sten Senders er lange tijd uit zouden liggen, vraag je je wel eens af. Ook vandaag is er wat de opstelling betreft nog geen goed nieuws te melden, integendeel. Tom Scheepers en Louisben Jagt zijn na de uitval van vorige week niet voldoende hersteld. En dat betekent dat van de achterste linie alleen Yoeri Sijbers overeind is gebleven; de overige vier (Thomas Horsten, Louisben Jagt, Tom Scheepers en keeper Petar Stoskovic) ontbreken dus. Juul Respen was na zijn schorsing weer van de partij. En dus moest coach Harrie Gommans weer aan het puzzelen. Dat betekende o.a. basisplekken voor Rhoan Boudewijns (centraal), Jelle Born (rechtsachter) en Rendo Renshof (links voorin).   

Is het dan allemáál kommer en kwel, wat er uit Zeelst te melden valt? Nee, maar het verklaart natuurlijk wel voor een flink deel waarom UNA steeds verder is weggezakt. Positief is daarentegen de goeie ontwikkeling van bijvoorbeeld invaller Rhoan Boudewijns -vorige week uitblinker als rechtsback en later bij de uitval van Tom Scheepers (!) centrale verdediger - en Jelle Born op het middenveld. Doelman Flokstra verving Petar Stoskovic weer eens uitstekend en liet zien dat ook hij héél erg dicht tegen een basisplek aan zit. Ook vandaag kon hij aan de tegendoelpunten niks doen.  

De wedstrijd op zich begon voor UNA niet slecht, er werd aangevallen en dat leverde drie corners in de eerste vijf minuten op. Toen dat was gedaan en Juul Respen in de 18e minuut op het middenveld te traag reageerde bij een pass in zijn richting, was zijn tegenstander Jordan Weegman wel alert en diens harde uithaal was meteen raak: 1-0. Meteen daarop leek een corner van Sten Senders rechtstreeks in het doel te verdwijnen, maar dat kon nog net door doelman Moreno Zwarteveld worden voorkomen.  Vlak voor rust was Juul Resp heel dicht bij de 1-1 maar zijn kopbal was niet scherp genoeg om de keeper van de thuis[loeg te verontrusten.

Bij de hervatting bleek dat coach Gommans de posities van Jelle Born en Rhoan Boudewijns had omgewisseld. Dat bleek geen succes want Jelle Born was tot twee keer toe niet attent genoeg en daar maakte Anthony Slierendrecht namens TOGB beide keren dankbaar gebruik van: 3-0.

Ook vandaag bleek opnieuw dat UNA voorin, met een nagenoeg onzichtbare Max van den Akker en een te  omslachtige Juul Respen, op dit niveau aanvallend weinig tot niks in te brengen heeft. Sten Senders toonde ook  nu een aantal keren zijn kwaliteiten, maar ook hij bracht onvoldoende om echt iets in de pap te brokkelen. Dus…UNA zakt steeds verder weg.           

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Una supporter
10 april 12:23
Beste Thieu, slechte schrijver. Hierbij bevestig je eigenlijk wat ik al zeg. Kijk alleen al naar het verschil in aantal woorden geschreven over alles buiten de wedstrijd om ten opzichte van over de wedstrijd. En als dan het zeer magere verslag van de wedstrijd ook nog is niet kloppend is, kan je je toch beter afvragen waar de prioriteit ligt…
Opstelling
09 april 11:10
Flokstra, Born (64 Peeters), Boudewijns, Sijbers, Wielinga, Bassou, Boogers, Respen ( 64 Tielemans), Renshof (34 Van Schoonhoven), Senders en van de Akker.
Thieu
08 april 10:44
Beste UNA supporter, slechte lezer. Ik geef juist aan dat met name de grote reeks aan blessures 'essentieel' is voor het presteren momenteel en geen randzaken meer...
Una supporter
08 april 9:11
Jammer dat er in de verslagen van Thieu eigenlijk wekelijks alleen op de randzaken wordt gefocust. Wanneer hij hier minder mee bezig zou zijn en meer op de wedstrijd zou letten kan hij misschien een keer een feitelijk juist verslag van de wedstrijd schrijven..
Sjaak
07 april 20:56
Volgens wat ik heb gezien was het niet twee keer Jelle z’n fout! Jammer dat hij zo neergezet word….speelde overigens een prima pot.
Joris
07 april 20:56
Schandalige vertoning van een club waar het beleid al jaren zoekende is