PSV Vrouwen sluit af met 6-0 overwinning op Heereveen

Deel dit bericht via:
Het publiek werd door een fris spelend PSV verwend met liefs zes Eindhovense goals, waarvan er vier al voor de rust vielen.

Eerste helft
Hoofdcoach Vuckovic startte met Vanessa Susanna in de spits naast Nadia Coolen. Die zet pakte al vroeg goed uit, toen Susanna in de 5e minuut alert reageerde op een te korte terugspeelbal en er 1-0 van maakte. In de 16e minuut was het weer raak voor PSV Vrouwen, toen Lucie Akkerman knap scoorde. In eerste instantie werd de corner van PSV weggewerkt, maar toen de bal alsnog de zestien werd ingebracht kon Akkerman al vallend raak schieten. In de 38e minuut veroverde Susanna de bal aan de zijlijn ter hoogte van het strafschopgebied. Tot ieders verrassing gaf zij geen voorzet maar probeerde het ineens: 3-0. Haar prachtige afstandsschot zijlde over keepster Olthof heen het doel in. In de 42e minuut was het de beurt aan Ibtissam Bouharat om te scoren. Sabine Becx controleerde de bal in de zestien en behield het overzicht en bediende de geheel vrijstaande Bouharat: 4-0. De ruststand was gezien het spelbeeld terecht met nauwelijks te noteren kansen voor sc Heerenveen.

Tweede helft
Direct na rust maakte Nadia Coolen er 5-0 van. Bouharat veroverde de bal op het middenveld en bediende de opkomende Coolen, die op volle snelheid het strafschopgebied kwam binnengelopen en in de lange hoek raak wist te schieten. In de 60e minuut mocht Myrthe Moorrees aanleggen voor een schot vanaf de rand van de zestien: 6-0. Haar gekrulde schot verdween buiten het bereik van de keepster. Laura Strik kwam in het veld voor Nadia Coolen en in de slotfase mocht Jeslynn Kuijpers Ibtissam Bouharat vervangen. Kuijpers kwam door deze invalbeurt op een totaal van 100 wedstrijden in het shirt van PSV te staan. Kuijpers is de eerste speelster met deze mijlpaal en werd daarvoor na de wedstrijd gehuldigd. PSV kreeg via Sisca Folkertsma nog een grote mogelijkheid op de 7-0, maar zij trof de buitenkant van de paal. De wedstrijd eindigde hiermee in een 6-0 overwinning waardoor PSV Vrouwen op passende wijze afscheid heeft kunnen nemen van het thuispubliek. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt PSV aankomende vrjidag uit tegen Ajax op sportcomplex De Toekomst.

Opstelling PSV: Christ, Sanders, Akkerman, Mourmans ('55 Van Erp), Van Es, Moorrees, Bouharat ('89 Kuijpers), Folkertsma, Coolen ('70 Strik), Becx, Susanna

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?