PSV Vrouwen pakt punt bij FC Twente

Deel dit bericht via:

Het team van coach Vuckovic wist nog nooit te winnen in Enschede, vrijdagavond werd knap een punt meegenomen na het uitduel tegen regerend landskampioen FC Twente. Na een vroeg doelpunt van Myrthe Moorrees werd het uiteindelijk 1-1.

Vroege voorsprong

PSV Vrouwen startte als underdog aan het duel met nummer twee FC Twente. De eerste kansen voor de goal van Angela Christ waren dan ook voor de thuisploeg. Het is specialist Myrthe Moorrees die met een schitterende vrije trap de score opende en PSV op voorsprong zette, 0-1. Kort daarna moest Jeslynn Kuijpers geblesseerd het veld ruimen, voor haar nam Pleun Raaijmakers plaats op het middenveld. PSV Vrouwen kreeg daarna nog kansen om te scoren waarbij de Twentse verdediging opvallend vaak topscoorder Vanity Lewerissa opzocht in een fysiek duel. De ruststand bleef 0-1.

Verdiend punt

In de tweede helft nam de druk van FC Twente toe waardoor de aanvallende intenties van PSV Vrouwen op de tocht kwamen te staan. De ploeg van Vuckovic moest veel verdedigend werk verrichten maar kon niet voorkomen dat Ellen Jansen in de 71e minuut de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. Het team hield staand en sleepte als team een verdiend gelijkspel binnen na een hachelijke slotfase. De eindstand werd 1-1 tijdens het laatste uitduel van 2016. Een opsteker voor PSV Vrouwen dat nu vier wedstrijden op rij ongeslagen is en voor het eerst punten meeneemt uit Enschede. Op de ranglijst in de Eredivisie Vrouwen blijft de stand onveranderd en staat het team vierde.
Opstelling: Christ, Sanders, Akkerman, Nouwen, van Schijndel, Moorrees, Mourmans, Kuijpers ('32 Raaijmakers), Koopmans ('74 Coolen), Folkertsma, Lewerissa ('76 van de Wetering).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?