Voetbal weekoverzicht (45)

Deelacties:

In deze rubriek gaan we de meest opmerkelijke gebeurtenissen en opvallende berichten samenvatten uit het betaald- en amateurvoetbal van het afgelopen week.

Amateurvoetbal
Na een aantal goede resultaten op rij, ging UNA afgelopen zondag tegen JOS/Watergraafsmeer hard onderuit. Ondanks de 1-4 nederlaag, staat de formatie van Harrie Gommans op de tweede plaats in de ranglijst. De achterstand op koploper OFC bedraagt inmiddels wel zeven punten. Komende zondag kan UNA deze reduceren naar vier punten, als het op bezoek gaat bij OFC.

De amateurs van FC Eindhoven hebben na een twee overwinningen op rij de koppositie weer in handen in de eerste klasse C. De topper tegen Alverna van afgelopen zondag werd door de Eindhovenaren ‘eenvoudig’ gewonnen met 2-0.

Rood Wit V haalde afgelopen zondag verrassend uit tegen NWC. De ploeg van Dragan Thijssens en Marc Verbeek trakteerde de Astenaren op een 5-1 nederlaag en pakte hiermee de eerste overwinning van de competitie. NWC zit in de hoek waar de klappen vallen. Sinds de komst van trainer Mario Verlijsdonk behaalde NWC in de vier gespeelde wedstrijden slechts één punt.

RPC won de topper in de derde klasse D van de amateurs van PSV. Lang ging de tweestrijd gelijk op, maar in de slotfase sloeg RPC alsnog toe.  Bij een 2-2 stand scoorde RPC-er Rik Strijbosch vlak voor tijd de 2-3 voor RPC. Toch kwam PSV/av nog op gelijke hoogte door invaller Nick van de Berk, maar deze treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na de wedstrijd was er even tumult rondom het afgekeurde doelpunt. PSV kwam later met videobeelden naar buiten, waarin duidelijk te zien is dat het geen buitenspel was…

Vessem blijft in het kielzog van koploper Bergeijk. De vooraf ‘lastige’ uitwedstrijd tegen De Raven werd met 0-2 gewonnen. Door deze overwinning is  Vessem nog steeds ongeslagen in de competitie. 
Bergeijk wist ook haar zevende competitiewedstrijd in winst om te zetten. Ook de thuiswedstrijd tegen ZSC werd door de ploeg van Sven Verstappen eenvoudig met 5-1 gewonnen. Bergeijk voert de ranglijst aan met de maximale score en met een doelsaldo van 25 voor en slechts 3 tegen. Vessem volgt op twee punten. Op 5 december staan de twee favorieten voor de titel tegen over elkaar.

Iets gemist? Hieronder de meest opmerkelijke berichten uit het betaald voetbal van afgelopen week (44)

Demissionair kabinet bevestigt corona-doemscenario KNVB

Van Gaal begrijpt kabinet niet: 'Mijnheer Rutte is toch de leider?'

KNVB onderzoekt mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen
 
'Gedeeltelijke lockdown' raakt Eredivisie-clubs, PSV ook in Europa zonder publiek

'Verdwenen' Ihattaren duikt op met personal trainer

'Xavi scherpt discipline bij Barcelona aan met tien regels'

Te late Dembélé meteen aangepakt door Xavi

Primeur blijft uit voor Advocaat: WK met Irak raakt uit zicht

Dick Advocaat beseft netelige situatie Irak: 'Als ze een betere coach vinden...'

Kohfeldt deelt compliment uit aan voorganger Van Bommel

Vader voorkwam Oranje-afzegging Danjuma: 'Ben je gek geworden?'

Barcelona acteert opnieuw op de grens van Financial Fair Play

Ziyech reageert op verbanning bij Marokko: 'Ik weet wat er gebeurd is'

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?