JOS legt UNA opnieuw op de pijnbank

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) De zure appel van dertien maanden geleden zit bij de UNA aanhang nog stevig verankerd in de hersenpan. Vóór de aftrap vandaag tegen Jos Watergraafsmeer, gaan de gedachten er  onwillekeurig even naar terug. Een nagenoeg leeg Sportpark Zeelst vormde destijds het trieste Corona decor, bij het duel zonder publiek. Daarin gaat voor UNA eigenlijk alles fout wat maar kan. Dat begint al met een vroege rode kaart van doelman Yannick Derix, niet veel later gevolgd door het missen van een penalty door Brian Boogers. Tenslotte - als finaal dieptepunt - de goal waardoor de bezoekers met drie punten op zak vrolijk de bus instappen, op weg naar Amsterdam.  

Bandjes om vanwege Corona. Andere tijden, andere wetten. Anno 2021 staan de zaken er heel anders voor. Zo lijkt het althans. Al wekenlang presteert UNA namelijk top. In het middenrif blinken jonge spelers als Noel van Gerven en Samuel Franssen regelmatig uit als basisspeler, waar ze vorig jaar nog aanhikten tegen het (te) hoge niveau. De goeie nieuwe keeper Kai Huybers werd noodgedwongen voor de leeuwen gegooid en ook hij slaagde tot nu toe met verve. Het flinke aantal blessures wordt voor lief genomen. Bij JOS staan de zaken er anders voor. De ploeg uit Watergraafsmeer komt voor het eerst dit seizoen nagenoeg compleet aan de start.

In de eerste helft heeft het er vooralsnog alle schijn van dat het vandaag allemaal wel gaat lukken om de Amsterdammers eronder te krijgen. UNA heeft een veldoverwicht en schept zich een aantal goeie mogelijkheden.

Een overtreding op de doorgebroken Max van den Akker is rijp voor een penalty. En Rob van Boekel komt tot enkele goeie schietkansen, maar ze kunnen het niet afronden. Zo gaan de ploegen met 0-0 de pauze in. Na de hervatting is het via Serhat Koç wel snel raak: hij kan een paar meter voor de doellijn binnentikken: 1-0. Dan lijkt het er even op dat UNA op weg is naar de 2-0. Maar het wordt anders, als Kevin Huijsman in de 66e minuut de 1-1 binnenfrommelt. Plots keren de kansen; UNA oogt nu kwetsbaar.

Hanne Hagary kan vrijuit de 1-2 binnenkoppen en even later gaat de tot dan toe weer prima spelende Noël van Gerven opzichtig in de fout. Dat is een kolfje naar de hand voor de alleen doorstomende Malcolm Esajas: het staat ineens 1-3. Wedstrijd gelopen. De pijn is dan voor UNA echter nog niet over. Want de Zeelstenaren worden nog verder op de pijnbank gelegd als doelman Kai Huybers aanvaller Nigel Hardenberg onderuit haalt en deze zelf de toegekende penalty tot doelpunt promoveert: 1-4.

Een hard gelag voor UNA, dat vandaag ook Brian Boogers - voor de derde maal in korte tijd geblesseerd – moest missen. Waar zijn de tijden dat de alleskunner nooit op lichamelijke mankementen te betrappen viel? Het zou een Cruijffiaans gezegde kunnen zijn: “als ie er niet is, missen we hem“. Vandaag klopte dat.

Zondag staat OFC uit, op het programma. De ploeg uit Oostzaan is de ongenaakbare koploper met zeven punten voorsprong.   

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?