Bergeijk - ZSC: 5-1

Weer een grote overwinning voor Bergeijk. Nu 5-1 tegen “buurman”ZSC dat tot aan de rust nog goed meedeed, een gelijk aantal kansen kreeg maar Bergeijk nam voor rust een 1-0- voorsprong. Deze werd na rust opgevoerd tot maar liefst 5-1. Bergeijk kan zoetjesaan gaan denken aan de 1e periodetitel met 21 punten uit 7 wedstrijden.

Aanvankelijk ging het spel op en neer. Beide ploegen kregen over en weer kansjes maar de grootste kans was voor ZSC dat in de 28e minuut Bergeijk-keeper Daan Bauhaus passeerde maar de ijverige Robin Bax kon nog net van de doellijn redden. Nog geen minuut later wist de thuisclub wel te scoren. Een verre voorzet van Gijs Jansen werd knap ingekopt door Colin Bergmans (1-0). In de open wedstrijd waarin beide partijen de aanval kozen was het de klasse van de keepers dat er voor rust niet meer gescoord werd . Rust 1-0.

In de 2e minuut na rust was ZSC gevaarlijk maar het schot ging voorlangs. De ZSC-keeper Thijs Houbraken liet zich in de 12e minuut van zijn beste kant zien met een reflex-redding op een inzet van Stijn Cuypers. Tussendoor werd nog een doelpunt van Bergeijk afgekeurd wegens buitenspel. In de 14e minuut was de 2e goal in de maak. Gijs Jansen gaf weer de assist en hierna passeert Stijn Cuypers zijn tegenstander en schoot beheerst in.(2-0). In de 18e minuut was het Juul Huibers die zich knap vrijspeelde en vrij voor de Bergeijk-keeper de aansluitingstreffer aantekende. In de 21e minuut werd Stijn Cuypers binnen het strafschopgebied geduwd en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Hier weet Ruud Willems wel raad en  hij bracht 3-1 op het scorebord.

Bergeijk had nu de controle over de wedstrijd. Het werd 4-1 toen de ingevallen Jari Kok soleerde en doettreffend afsloot. Na nog een buitenspeldoelpunt en een kopbalkans voor Colin Bergmans was het weer Colin Bergmans die (met een kopbal…) het slotakkoord gaf (5-1, 90e minuut).

Opstelling Bergeijk: Daan Bauhaus,Robin Bax , Jop van Veldhoven, Ruud Willems, Bram Bax  Gijs Jansen , Jens Cuijpers  (64 Jari Kok) Stijn Cuijpers , Colin Bergmans , Ward Cox , Thijs van de Laar (78 Luuk Kuijken).