Voetbal weekoverzicht (44)

Deelacties:

In deze rubriek gaan we de meest opmerkelijke gebeurtenissen en opvallende berichten samenvatten uit het betaald- en amateurvoetbal van het afgelopen week.

Amateurvoetbal
Als we terugkomen op opmerkelijke uitslagen van het vorige weekend, dan komen we uit op de wedstrijd tussen Wilhelmina Boys en koploper Bladella. De ploeg van Jurgen Elbers won de eerste drie wedstrijden met ruime cijfers. Dommelen (0-6), DBS (0-9) en Hapert (3-0) werden aan de zegekar gehangen. Ook de ‘El Clasico’ van De Kempen tegen Reusel Sport werd met 1-2 gewonnen, maar afgelopen zondag tegen Wilhelmina Boys ging het helemaal mis. Bladella werd met een verdiende 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en verloor haar koppositie aan RPC en PSV/av.

Een gehavend UNA won knap van OSS’20 met 3-1. Trainer Harrie Gommans weet, ondanks een aantal blessures, elke keer weer een goede formatie neer te zetten. UNA is ondertussen tien wedstrijden onderweg in de competitie en staat op een keurige tweede plaats in de competitie.

Ook de prestaties van RKSV Nuenen zijn goed te noemen. De ploeg van Maurice Verberne kent ondertussen veel eigen opgeleide spelers, met het nodige talent. Afgelopen seizoenen was RKSV Nuenen onder in de ranglijst terug te vinden en kon het van geluk spreken dat de competitie tot twee keer toe werd afgebroken wegens corona. Nu hebben de groenwitten zich aardig genesteld in de middenmoot van de hoofdklasse B.

De derby tussen Rood Wit V en RKVVO werd met 3-1 gewonnen door RKVVO. Dat zijn tevens de eerste punten voor de ploeg van Mattijn Hoogduijn, dat de eerste vijf wedstrijden verloor. Rood Wit V is door deze nederlaag afgezakt naar de laatste plaats in de competitie.

De vooraf aangekondigde topper in de vierde klasse E tussen RKDSV en Bergeijk was een teleurstellende ontmoeting. Bergeijk was duidelijk de betere ploeg en won de ‘topper’ eenvoudig met 1-3. Bergeijk blijft daardoor ongeslagen aan kop gevolgd door Vessem en Steensel.

VV Acht heeft afgelopen zondag in de topper tegen Avesteijn drie kostbare punten verloren. Tot tien minuten voor tijd stond de ploeg van Tim de Wert op een 0-2 voorsprong, om deze vervolgens in de slotfase nog weg te geven: 3-2. DOSL liet geen spaan heel van VOW. De roodwitten wonnen het duel overtuigend met 6-0 en staan nu op een gedeelde tweede plaats in de vierde klasse F.

Iets gemist? Hieronder de meest opmerkelijke berichten uit het betaald voetbal van afgelopen week (44).

Wesley Sneijder en Dirk Kuyt betrokken bij Haagse drugszaak: ‘Hij speelde 25 ruggen per dag’

 Xavi nieuwe trainer FC Barcelona. "ik ben weer thuis"

'Duitse clubs staan in de rij voor twijfelende Schmidt'

Mohammed Ihattaren (19) stopt toch niet met voetballen: ‘Fake news!’

Steeds meer supportersgeweld: 'Betaald voetbal trekt dit soort types aan'

Wesley Sneijder verlaat trainersopleiding KNVB: 'Heel lastig samenwerken'

Gertjan Verbeek is momenteel de slechtste trainer in betaalde voetbal

Het verhaal van Ibrahim Sangaré, de grote vriendelijke reus van PSV

Nederland passeert Portugal nu al en heeft ‘virtueel’ goud in handen

Nieuwe domper AS Roma volgens Mourinho te wijten aan fouten scheidsrechter

Geïrriteerde Mourinho daagt verslaggever uit: 'Vertel jij het maar'

Duitse kranten kijken naar Feyenoord-fans: 'Ging voor aftrap amper over voetbal'

Koeman-assistenten Schreuder en Larsson vertrekken ook bij Barcelona

Barça krijgt wrange boodschap van Al-Sadd: 'Wij willen Xavi behouden'

Emotionele Xavi wacht af: 'Kwestie van gezond verstand'

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?