Acht geeft in tien minuten tijd een 2-0 voorsprong uit handen in topper tegen Avesteyn

In de topper tussen Avensteijn en Acht in de 4e klasse F, geven de manschappen van Tim de Wert in tien minuten tijd een 0-2 voorsprong uit handen.

Acht ging in deze onbetwiste topper voortvarend van start. Eerst was het Timo Verhagen die al in de 5e minuut oog in oog kwam voor de keeper maar zijn schot mistte kracht. 7 minutem later was het wel raak. Timo Verhagen ontsnapte aan zijn directe tegenstander en uit zijn voorzet kon Melvin van de Groen al vallend de bal binnen koppen, 0-1. Acht bleef het betere van het spel houden maar het duurde tot de 39e minuut voordat dit beloond werd. Door een misverstand tussen de keeper en de laatste man belande de bal voor de voeten van Timo Verhagen die de bal makkelijk kon binnen schuiven, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft ging Avesteyn naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het duurde tot de 70e minuut voordat Avesteyn een afstandschot van Dries Heerkens vanaf 20 meter knap gekeerd zag worden door keeper Mitchel Mertens van Acht. Toen iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam de grote ommekeer. Het was eerst Stan de Laat in de 80e minuut die de bal kon binnen koppen, 1-2. Hierna een ontketend Avesteyn die zijn kans rook op de gelijkmaker. Doordat Acht zich te ver terug liet zakken kon Avesteyn de lange bal gaan hanteren in het strafschopgebied. Dit leverde meteen gevaarlijke situaties op. En zo kon Dries Heerkens alsnog de overwinning voor Avesteyn binnen halen. De “man of the match” scoorde nl.  in de 85e minuut de 2-2 en 2 minuten in blessuretijd was hij ook degene die een afvallende bal vanaf 16 meter snoeihard binnen knalde, 3-2. Hierdoor bleef Acht geheel onverwachts gedesillusioneerd achter en ging het zonder punten terug naar Acht.