Koploper Bladella hard onderuit bij Wilhelmina Boys

Fikse nederlaag voor Bladella
Een verdiende 4-0 overwinning van Wilhelmina Boys. Nagenoeg de hele wedstrijd hadden ze het betere van het spel. Bladella had geen antwoord op het compacte spel van de gastheren. Die vonden elkaar gemakkelijk terwijl de Schippersmannen moeite hadden de voorwaartsen te bereiken.

(voor meer foto's klik hier)

Wilhelmina Boys begon fel. De beginfase waren zij het die kansen creëerden. Doelman Stan van den Berg moest zich strekken om de bal uit de hoek te tikken. Bladella kon alleen gevaarlijk worden uit een hoekschop. Het schot van Geert van Overbeek ging echter over het doel. Daarna had Bladella meer balbezit en was zoekend naar openingen. Kwamen die er dan stond doelman Rick Saes als een rots in de branding. Veelvuldig gebruikte Bladella zonder succes de lange bal. Het overwicht van Bladella kon niet worden verzilverd. Zowel in de laatste lijn als op het middenveld stonden de Boys uit Best als een te slechten muur die niet omviel.

Na de rust was het direct raak. Vanuit de aftrap was het Lars Kuijs die een vrije schietkans kreeg. Hij schoot hard en diagonaal zijn ploeg naar de 1-0 voorsprong. Bladella reageerde aangeslagen en wilde gaan forceren. Dat lukt niet, de combinaties waren onzuiver en de verre ballen vanuit de verdediging kwamen niet aan. Wilhelmina Boys kon vanuit een gesloten verdediging met weinig tussenstations hun voorwaartsen bereiken. Daarmee kwamen er kansen. Toen de Bladellaverdediging in de fout ging, kon Stef Vervloet van dichtbij gemakkelijk de 2-0 intikken. Bladella mocht aanvallen en er kwamen ook kansen voor Joris Hermans, en Niels Krekels maar strandden op de verdediging of op de doelman.

Tien minuten voor tijd mocht Wilhelmina Boys een hoekschop nemen. De bal ging direct naar de 25 meten van het doel staande Walid Muruan. Met een “zondagschot” verdween de bal voor 3-0 in de kruising. Enige minuten voor tijd bepaalde Koen Leijtens koppend de eindstand op 4-0.

Een superieure overwinning van de Tricolores en een grote domper voor Bladella. Ze hadden geen antwoord op een stug verdedigende ploeg. De creativiteit in de opbouw van de eerste wedstrijden was slechts bij vlagen te zien.  Voor de Bladella is het bezinnen en leren, de wil is zonder meer aanwezig. De ploeg bleef doorgaan tot einde. Dat moet ook worden gezegd. Wilhelmina Boys moet trachten de ingeslagen weg verder te vervolgen.