Bergeijk maakt het zichzelf moeilijk tegen stug RKDSV

Deelacties:

Door Willem-Jan Schampers

Tot aan de 74ste minuut was er voor Bergeijk geen vuiltje aan de lucht. De koploper in de vierde klasse E leidde soeverein met 0-2 tegen RKDSV en de thuisclub was eigenlijk nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Toen was er even een onoplettendheid in de defensie van Bergeijk en rondde Bram van Gestel voortreffelijk af. De ploeg van trainer Sven Verstappen moest hierna nog alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. In blessuretijd besliste Colin Bergmans het duel: 1-3.

Op een regenachtig sportpark in Diessen was er in de eerste helft lange tijd sprake van eenrichtingsverkeer. RKDSV opende fel, maar Bergeijk was – onder aanvoering van Ruud Willems – niet echt onder indruk. “We bleven eigenlijk heel gemakkelijk overeind”, oordeelde de aanvoerder van de bezoekers na afloop. “Een keer kwamen we misschien goed weg, toen hun nummer 11 onderuit ging in het strafschopgebied. Ik vond het geen penalty, maar je weet in zo’n geval nooit wat de scheidsrechter heeft gezien. Gelukkig wuifde hij de protesten van RKDSV weg. Verder zijn ze niet echt bij ons doel in de buurt geweest.”

Daarmee Willems niet, want de trotse lijstaanvoerder – ongeslagen en met pas één doelpunt tegen – had vooralsnog niets te vrezen van RKDSV. De jonge formatie van trainer Frans Verbeek werkt hard, maar kwam tekort tegen de meer ervaren tegenstander. Via Ward Cox hadden de blauwgelen in de 6de minuut al op voorsprong kunnen komen, maar zijn schot ging net naast. Acht minuten later werd het alsnog 0-1. Een prima voorzet van Colin Bergmans werd beheerst binnengeschoten door Piet Michielse. Willems: “RKDSV werd hierna wat sterker, maar tot echte kansen leidde dit niet.”

Bovendien redde doelman Daan Bauhaus in de 29ste minuut uitstekend op een gevaarlijke schuiver van Thom Schepers en was in de 33ste minuut aan de andere kant zijn collega Siem van Doormaal kansloos, toen de tandem Bergmans-Michielse opnieuw door de defensie van RKDSV sneed en de laatste doeltreffend afrondde: 0-2. Hiermee leek de wedstrijd voortijdig beslist, want de thuisclub was niet bij machte om het de opponent echt moeilijk te maken. Willems hierover: “Pas toen wij in de tweede helft steeds meer de lange bal gingen gebruiken, in plaats van dat we probeerden van achteruit op te bouwen, kreeg RKDSV enkele kansjes. Daan was echter uitstekend op dreef!”

Op jacht
In de tweede helft ging RKDSV inderdaad op jacht naar de aansluitingstreffer, maar veel meer dan een als voorzet bedoelde bal die bijna in het doel belandde (Bauhaus redde knap, red.), kwamen de Diessenaren niet. Bovendien vond een doelpunt van Van Gestel geen genade in de ogen van de scheidsrechter, omdat – voordat zijn kopbal doel trof – een ploeggenoot een speler van Bergeijk omver liep. Hierna vond Sven Bastings een prima reagerende Bauhaus op zijn pad en leek het er niet op dat RKDSV deze middag nog zou scoren.

Bergeijk had in de 73ste minuut de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Ward Cox stuurde Tijs van de Laar diep, maar vrij voor Van Doormaal schoot hij de bal voorlangs. Nauwelijks een minuut later was het aan de andere kant wél raak. Van Gestel pikte – als een duveltje uit een doosje – een steekpass op vanuit het middenveld en schoof de bal beheerst binnen. RKDSV zette nu alles op alles om nog de gelijkmaker te forceren, maar Bauhaus liet zich niet meer verschalken.

Ook Bergeijk kreeg nog twee grote kansen, via Jens Cuypers en Colin Bergmans, doch beide spelers verzuimden de 1-3 binnen te prikken. Nogmaals werd RKDSV gevaarlijk, maar wederom kreeg Bastings de bal niet voorbij Bauhaus. In de extra tijd was het uiteindelijk Bergmans die wél doel trof en Bergeijk de luid bejubelde overwinning bezorgde.

Opstellingen:
RKDSV:
1. Siem van Doormaal, 2. Berry Kolen, 3. Rens Timmermans, 4. Thom Schepers, 5. Raoul Iselin, 6. Bram van Gestel, 9. Tim Prijl, 11. Sander van der Aa (7. Tijn Jansen), 14. Kevin van Oort, 15. Jurre de Kort (8. Niek van Korver), 16. Sven Bastings.

Bergeijk: 1. Daan Bauhaus, 2. Robin Bax, 3. Jop van Veldhoven, 4. Ruud Willems, 5. Bram Bax, 6. Stijn Cuypers, 7. Gijs Jansen (16. Jens Cuypers), 8. Ward Cox, 9. Piet Michielse (17. Jarik Kok), 10. Tijs van de Laar, 11. Colin Bergmans.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?