UNA verbaast ook in Brabantse topper

Deelacties:

OSS ’20 met 3-1 geklopt
(Door Thieu Vlemmix) Ongeloof valt na afloop van de gezichten van mening UNA aanhanger af te lezen. Ook in de topper tegen nummer twee OSS ’20 blijft de ploeg uitstekend overeind. De Limburgse coach Harrie Gommans heeft er – in welke opstelling dan ook – een ploeg van gemaakt die het voor elkaar opneemt en ook nog eens goed voetbalt.

Wie OSS ’20, de tegenstander van vandaag, afgelopen woensdag voor de beker tegen Twente op de TV bezig zag, heeft vast kunnen stellen dat de ploeg heel wat mans is. OSS ’20 voldeed aan een aloude bekertraditie, overbrugde met volle inzet de drie klassen onderscheid en boog het hoofd pas in de extra tijd. Daarnaast staat nog vers in herinnering dat de ploeg van coach Krekels bij de vorige competitiestop vanwege corona, een straatlengte voor stond op de rest van de Derde Divisie. Alleen het om zich heen grijpende virus wist ze van de officiële titel af te houden. Kortom: een pittige opgave staat UNA (nummer drie) in de topper tegen de nummer twee te wachten.

Bij UNA heerst intussen rust en tevredenheid. Immers, ondanks een wekenlang gegroeide lijst van afzeggingen, presteert de saamhorige formatie van Harrie Gommans bovengemiddeld. Hoe staat het trouwens na een week van rust met die beruchte waslijst? Een beetje beter, zo kan worden vastgesteld.

Vandaag is de ‘wachtlijst’ gehalveerd en staat aan voerder Brian Boogers weer aan de aftrap. Zo ook Thom Scheepeers en Serhat Koç. Zonder schroom trappen de Zeelstenaren af en grijpen gretig een veldoverwicht. Na 18 minuten heeft het goede spel een terechte beloning: 1-0, en de maker is Brian Boogers die na een actie en voorzet van de opgestoomde Louisben Jagt het laatste tikje geeft. Lang duurt de vreugde niet, want de thuisploeg heeft niet te maken met een stelletje koekenbakkers uit OSS. Jos Pletzer schiet de gelijkmaker binnen namens de bezoekers en het staat weer gelijk. Vlak erop ruimt aanvoerder Brian Boogers het veld met de indicatie van liesblessure en Max van den Akker komt erin. Na hands vlak buiten de zestien meter, brengt Rob van Boekel zijn ploeg met een fraaie vrije trap weer op voorsprong (2-1).

Na de rust zien we een steeds sterker en dreigender OSS, maar UNA – onder aanvoering van de pas 19-jarige doelman Kay Huybers – houdt,  soms met wat kunst en vliegwerk – stand. Na het tweede geel van Louisben Jagt en dus rood, wordt het voor de geelzwarten een ware slijtageslag. Maar als Serhat Koc een minuut of zeven voor tijd Assiz Sahir wegstuurt, bedient die Max van van den Akker en dan volgt er een explosie: de bal gaat kiezelhard tegen het net, UNA leidt met 3-1 en de explosieve spits trekt zijn hemd uit voordat de bestorming van door ploeggenoten nabij de hoekvlag begint….

UNA rukt op naar plek twee.                         

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?