Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

5 juni 2017 | - Wedstrijd van de week 

FC Eindhoven/AV pakt promotie in verlenging


Het moest uit de tenen komen bij FC Eindhoven/AV maar in de verlenging heeft de Eindhovense club toch promotie veiliggesteld. Het won bij V.V. Baardwijk met 0-1.

Negentig minuten waren niet voldoende om een winnaar te brengen in het tweeluik tussen V.V. Baardwijk en FC Eindhoven/AV. De heenwedstrijd in het Jan Louwers stadion werd afgesloten met een stand van 1-1. de reguliere speeltijd stond er een 0-0 op het scorebord en dat betekende dat een verlenging moest uitwijzen wie er volgend seizoen in de tweede klasse te vinden zou zijn. Een doelpunt van Jordi van Meurs in de extra tijd bleek uiteindelijk voor FC Eindhoven/AV voldoende te zijn om de derde klasse achter te laten en volgend seizoen een trede hoger te acteren.

Zenuwen
Een man was de gehele wedstrijd al op van de zenuwen. André Nijssen, technisch directeur bij FC Eindhoven/AV, liep ijsberend rond op sportpark Olympia in Waalwijk. Maar na het allerlaatste fluitsignaal verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon en was hij erg trots op zijn ploeg. "Ik ben echt heel trots op dit team. Dit is een mijlpaal voor onze club. We hebben dit seizoen een kwakkelend seizoen achter de rug. Het begin was goed maar daarna zakte het wat weg. Maar in de nacompetitie bleken we toch de juiste vorm weer te hebben. Vandaag ben ik vooral trots dat we ondanks dat we een aantal spelers missen toch het hebben gered."
Niet alleen Nijssen was bevangen door de spanning. Ook bij de spelers leek dit het geval. Met name in de eerste helft ging er bij beide ploegen ontzettend veel mis. De defensies van zowel Baardwijk als FC Eindhoven/AV stonden prima, maar aanvallend ontbrak het aan de juiste scherpte bij de teams waardoor er lange tijd niets bijzonders gebeurde. Op momenten dat de elftallen het balletje rond lieten gaan, kwam er ook vaak wel wat gevaar. Maar echt noemenswaardig wilde het niet worden in het eerste bedrijf.

Trekken en sleuren
De tweede helft verliep voor een groot gedeelte op dezelfde manier als de eerste. Met het grootste verschil dat er nu wel wat behoorlijke mogelijkheden vielen voor beide doelen. Zo kreeg Bart Rombouts (speler van Baardwijk.red) in de 69ste minuut een grote kans, maar hij schoot de bal wild over het doel van Remy Hendrikx. Luttele minuten later was het Jordi van Meurs die een behoorlijke mogelijkheid liet liggen toen hij sneller bij de bal was dan Baardwijk-doelman Patrick Coenen. Hij vergat zijn kopbal echter de juiste richting mee te geven en liet zo een behoorlijke kans liggen.
Het gevaar van Eindhovense kant kwam de gehele wedstrijd al van Van Meurs. De rappe aanvaller werd regelmatig diep gestuurd als de bezoekers probeerden te counteren. Veel van zijn duels won hij van het centrale defensieve duo van Baardwijk. Toch kon hij ook niet voorkomen dat verlengingen uitkomst moesten bieden. Hoewel beide ploegen probeerden de strijd wel te beslechten in negentig minuten, ze gaven elkaar nog steeds geen centimeter toe.

De verlossing
In de verlenging golfde het spel heen en weer. De eerste kans was voor Baardwijk toen Joep Klerkx met een kopbal Eindhoven-doelman Hendrikx de hoek in dwong. Aan de andere kant schoot Van Meurs in het zijnet. Maar even later trof hij het doel wel aan de juiste kant van het net. Op aangeven van Gino de Wijs, kwam hij alleen voor doelman Coenen en kon zo eenvoudig raak schieten. Met de tweede helft in de verlenging nog voor de boeg, werd het billenknijpen voor FC Eindhoven/AV.
De bezoekers konden het duel zelf op slot gooien in de het laatste gedeelte van de verlenging. Van Meurs trof de lat na een ferme knal en De Wijs vergat een counter te verzilveren. Een aantal hachelijke momenten voor het Eindhovense doel zorgden nog voor wat hoop voor de gastheren. Maar het vizier van Baardwijk stond vandaag niet op scherp.

Na afloop was de vreugde groot bij FC Eindhoven/AV. Matchwinner Van Meurs wist niet goed wat hij moest zeggen kort na afloop. "Het was niet al te best vandaag. Maar ik ben blij dat we hebben gewonnen en dat ik de beslissing heb gebracht. Vooraf was de hoop er nog wel, maar na de eerste wedstrijd wisten we wel dat het een zwaar karwei zou worden. Straks gaan we lekker feestvieren. Wat de precieze plannen zijn weet ik nog niet."
Opstellingen

Baardwijk: 1. Patrick Coenen, 2. Sjors Lombarts, 3. Kevin Vissers, 4. Davy Heuverling, 5. Tim Inen, 6. Joep Klerkx, 7. Rob van Ravenstein (17. Noah Lombarts), 8. Dylan den Exter, 9. Nick Klerkx, 10. Tom Sleenhoff (12. Delano Boezer), 11. Bart Rombouts

FC Eindhoven/AV: 1. Remy Hendrikx, 2. Stephanus Reker, 4. Bjorn Becker (15. Sander Gruijters), 5. Samir Belhadj (17. Wouter Wortelboer), 6. Richard Looijmans, 7. Jordi van Meurs, 9. Stanley Verbeek, 11. Nick van de Berk, 12. Gino de Wijs, 16. Batuhan Gunuc, 20. Berr Gibbes


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

05 juni 2017 om 22:41

Jeroen Vermaas zegt:

Fc Eindhoven av, Peter,Raymond,Johan,Andre, spelers, bestuur van harte gefeliciteerd met jullie promotie naar de 2de klasse.


05 juni 2017 om 21:40

VV Gestel zegt:

Namens VV Gestel proficiat met de promotie


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

FC Eindhoven/AV pakt promotie in verlenging
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg