SV De Braak en BES/De Valk maken geen fout. Titelstrijd blijft spannend.

Joost Thomassen schiet met hattrick BES/De Valk eenvoudig voorbij Willem II
BES/De Valk had het in de thuiswedstrijd tegen Willem II vrij eenvoudig. De Tilburgers hebben aanvallend amper een vuist kunnen maken en bij BES/De Valk was wederom Joost Thomassen de gevierde man. Met drie treffers liet de spits zien in vorm te zijn richting de seizoen climax.

Glensly Eleonora had na ruim een kwartier spelen de openingstreffer op zijn schoen, uit een steekbal van Oleksandr Nikolaienko verscheen de rappe aanvaller vrij voor doel en lepelde de bal voorbij doelman Yavuz Demirel van Willem II. Echter via verdediger Victor Addotey en aanvaller Joost Thomassen ging de bal alsnog naast. Bij Willem II dook aanvaller Erdem Sezen gevaarlijk op voor het doel van de thuisploeg op aangeven van Amen Andrew-Obi, maar doelman Ivo Gulpers was attent en onderschepte de bal. Glensly Eleonora kreeg halverwege de eerste helft aan de linkerkant de ruimte om naar binnen te trekken en raakte de buitenkant van de paal. Na bijna een half uur spelen was het raak voor de thuisploeg, Joost Thomassen kon ongehinderd richting het Tilburgse doel en liet doelman Yavuz Demirel kansloos voor de 1-0. Niet veel later leek Glensly Eleonora de voorsprong te gaan verdubbelen, uit een voorzet van Jorvimaar Julia miste de clubtopscoorder net de scherpte om af te ronden. Vlak voor rust dook Willem II middenvelder Cem Ergun gevaarlijk op voor doelman Ivo Gulpers die knap zijn doel verkleinde, in de daaropvolgende aanval was het Joost Thomassen die wel raak schoot en nog voor rust de 2-0 op het scorebord bracht.

In de tweede helft zocht BES/De Valk gelijk naar een derde treffer en binnen twee minuten was het Glensly Eleonora die bijna raak wist te schieten. Niet veel later moest Willem II alsnog een snelle derde tegentreffer incasseren, in een overvol strafschopgebied was het weer Joost Thomassen die op de juiste plek stond om het beslissende tikje te geven voor de 3-0. Het is alweer de achttiende competitietreffer van het seizoen voor de aanvaller die de juiste vorm te pakken heeft in de fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Met Niek Schreurs en Romario Aveloo kwamen er twee verse aanvallers binnen de lijnen bij de thuisploeg om op zoek te gaan naar nog meer doelpunten, want Willem II kon in aanvallend opzicht nog maar amper een vuist maken. Niek Schreurs had de kans op de 4-0, maar zag zijn inzet een meter naast het doel verdwijnen en Romario Aveloo zag zijn schot knap uit de hoek gepakt worden door doelman Yuvaz Demirel. Richting het einde van de wedstrijd liet BES/De Valk de teugels wat vieren en daar wist Willem II van te profiteren, in de blessuretijd was het invaller Emrullah Elevli die een vrije schietkans kreeg en in de korte hoek raak schoot voor de 3-1 eindstand.

Al met al een eenvoudige overwinning voor BES/De Valk dat volgende week op bezoek gaat in Oss bij Margriet. Winst is daarbij noodzakelijk om de druk op SV De Braak en Jan van Arckel te behouden en is er bij winst op de laatste speeldag nog van alles mogelijk in de strijd om het kampioenschap. De aftrap op sportpark Amstelhoef in Oss is volgende week zaterdag om 15.00 uur.

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Rico Foliant, Brent Broeren, Daan Donners, Jorvimaar Julia; Miel Senders(62. Niek Schreurs), Oleksandr Nikolaienko, Niels van Gerven, Mohamed Oukadi; Joost Thomassen(62. Romario Aveloo), Glensly Eleonora

WILLEM II: Yuvaz Demirel; Stefan Emmen, Victor Addotey(60. Ray-Gee Dania), Johan Donders(46. Chefik Muler), Ismail Erdem; Stephan Oppong, Mohamed Sidi Cherif(68. Emrullah Elevli), Amen Andrew-Obi, Arbil Algan; Erdem Sezen(60. Ally Nkurunziza), Cem Ergun

Jan van Arckel - Rood-Wit V: 3-2
Met een zwaar gehavend team vertrok Rood-Wit gisteren naar Ammerzoden voor de wedstrijd tegen het nog ongeslagen Jan van Arckel, vorig seizoen nog uitkomend in de zondag 3e klasse. De derde wedstrijd op rij voor Rood-Wit tegen een kampioenskandidaat.

Door de afwezigheid van zes basisspelers mochten Willem Moeskops en Roy Brugman hun opwachting maken vanuit het Zaterdag 2 team. Dit deden ze met verve.

Waar Rood-Wit de laatste twee wedstrijden de tegenstanders verraste met de speelwijze en tactiek was het vandaag andersom. Jan van Arckel speel  in een 1-5-3-2 opstelling met heel veel energie en dynamiek. Al na drie minuten kwam dit tot succes. Veel diepgaande spelers overliepen het Rood-Wit middenveld en verdediging  waaruit ook een prachtige 1-0 gemaakt werd. Maar heel lang konden de gastheren niet genieten van hun voorsprong. De zeer sterk spelende Mitchell Slegers zag Stef Fasen diepgaan en met een perfecte lange bal werd Stef alleen voor de keeper gezet. Met een prachtig lobje werd zorge hij voor de 1-1. Jan van Arckel bleef voornamelijk door de passie en energie gevaarlijker en dit uitte zich ook in de 2-1 en 3-1 voorsprong voor rust.

Na de rust een ander spelbeeld. Rood-Wit had veelvuldig de bal en wist Jan van Arckel steeds vaker op eigen helft te houden. Door de opgevoerde druk werd een foute opbouw door goed doorjagen van Robert Bettgens afgestraft. De bal kwam via Bettgens bij Thomas Kuipers en hij schoot de 3-2 binnen. Jan van Arckel bleef voornamelijk gevaarlijk door counters en had verder uit kunnen lopen. Door goed keeperswerk van Mark Smulders bleef het 3-2.

SV de Braak (zat) – FC Tilburg: ​4-0
De Braak kan zich opmaken voor twee finales. Tegen FC Tilburg werd uiteindelijk gemakkelijk gewonnen, maar ook de andere kampioenskandidaten maakten geen fout. Allerlei scenario’s zijn mogelijk, de Braak speelt in het restant van de competitie nog tegen Jan van Arkel en BES. Uiteindelijk is het ook heel simpel, twee keer winst dan kan de platte kar van stal gehaald worden.

Maar eerst moest hekkensluiter FC Tilburg opzij gezet worden, om uitzicht te houden op een eventueel kampioenschap. Ondanks het feit dat er voor Tilburg niets meer op het spel stond, voetbalde het elftal met veel inzet. Na een kwartier spel zette Kinjo Jansen de Braak op voorsprong. Een mooie crossbal van Wesley Smits zette Jansen voor de keeper, in twee pogingen verdween de bal in het doel. Jansen moest niet veel later gewisseld worden, met naar het aanziet een ernstige enkelblessure.

De Braak verzuimde door te drukken, en was het niet echt genieten op sportpark de Braak. Pas in de 2e helft verdubbelde aanvoerder Kadir Budaklier de score na een mooie aanval.  Hiermee was het verzet gebroken bij FC Tilburg. In het laatste kwartier scoorde de Braak nog twee keer. De 3 – 0 kwam van de voet van Kevin Vincent, die alert reageerde nadat de keeper van Tilburg een afstandsschot niet goed verwerkte. De einduitslag werd bepaald door Smits, die na goed voorbereidend werk van invaller Ihab Qnabi, de bal bekeken in de verre hoek stuurde.

Pas 11 mei volgt de volgende wedstrijd voor de Braak, een kleine maand geen competitievoetbal dus voor de Braak. Tegenstander, Jan van Arkel uit Ammerzoden komt op bezoek in Helmond.