Goudhaantje Joran Vermeulen bezorgt De Valk een zakelijke overwinning

Groots was het vertoonde spel niet deze middag op sportpark 't Root, maar De Valk wist de volle buit mee te nemen uit Asten. Joran Vermeulen was met twee doelpunten weer de gevierde man bij de koploper.

NWC startte fel aan de wedstrijd en gaf De Valk niet de tijd om rustig in de wedstrijd te komen. Grote kansen vielen er desondanks niet te noteren voor de Astenaren. In de twintigste minuut werd De Valk voor het eerst echt gevaarlijk en was het ook gelijk raak. Gideon Pieschel veroverde op het middenveld de bal en wist Mauro van Houtum te bereiken die met een slimme steekbal Joran Vermeulen lanceerde en dodelijk afrondde met een diagonaal schot waar NWC doelman Gijs Brusewitz geen antwoord op had 0-1. Vlak daarna leek Gideon Pieschel hard op weg naar de snelle 0-2, maar de rappe aanvaller strandde op de uitgekomen doelman Gijs Brusewitz die NWC behoedde van een grotere achterstand. Na bijna een half uur spelen had Mees Janssen de gelijkmaker op zijn schoen, de snelle Astense aanvaller anticipeerde goed op een pass van middenvelder Mark Bosch en liet verdediger Max Manche zijn hielen zien, maar schoot de bal onfortuinlijk tegen de lat en kwam De Valk met de schrik vrij. Vlak voor rust liet Gideon Pieschel slim een harde inspeelbal lopen waar de Astense verdedigers op het verkeerde been werden gezet, daar wist Joran Vermeulen van te profiteren, maar knap keeperswerk van Gijs Brusewitz voorkwam een tweede treffer van de clubtopscoorder en bleef het tot aan de rust 0-1 voor De Valk.

In de tweede helft was er lang weinig spektakel voor beide doelen, De Valk leek achterover te leunen en liet NWC het spel bepalen. Lang wist de thuisploeg aanvallend geen echte vuist te kunnen maken. Pas halverwege de tweede helft leek NWC bijna de gelijkmaker te gaan maken, maar in een overvol strafschopgebied kon de voorzet van Jip de Jong met de nodige moeite weggewerkt worden. Richting het slot van de wedstrijd had verdediger Ruud Leenen een kopkans uit een voorzet van Sander van den Eijnde, echter de inzet miste het doel op ruim een meter. Een kleine tien minuten voor tijd was een ogenschijnlijk makkelijke vangbal voor doelman Gijs Brusewitz de inleiding voor de beslissing in de wedstrijd, de ervaren doelman liet de bal verrassend los en Joran Vermeulen was alert en pakte dit buitenkansje met beide handen aan en schoot de bal in het verlaten doel binnen 0-2.

Een fikse dreun voor de thuisploeg dat wist dat de punten mee naar Valkenswaard zouden gaan. In de blessuretijd wist Tim van Dijk met een krachtige kopbal doelman Dennis Verhoeven nog aan het werk te zetten, maar de doelman wist met een fantastische redding de bal uit de kruising te tikken en het doel van De Valk schoon te houden en bleef de 0-2 stand staan tot aan het laatste fluitsignaal van de sterk leidende scheidsrechter René Meijers.

Een degelijke overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens dat niet hoogstaand was, maar een zeer volwassen indruk maakt zo richting het einde van het seizoen. Volgende week zondag staat er voor De Valk een thuiswedstrijd op het programma tegen ZSV uit Zeilberg.

NWC
Gijs Brusewitz; Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde; Daan van Gansewinkel(76. Robin Rijnders), Mark Bosch, Tim van Dijk, Douwe Hurkmans(76. Leon van den Bosch); Mees Janssen, Jip de Jong

DE VALK
Dennis Verhoeven; Alberto Puts, Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Robin Smets, Antonio Balta(90. Koen van Steensel), Luuk Broers, Mauro van Houtum(70. Dion Vermeulen); Joran Vermeulen(87. Nigel Kempers), Gideon Pieschel

Nwc
22 april 9:00
NWC verdiende meer in deze wedstrijd. Je ziet Vermeulen heel de wedstrijd niet en dan scoort hij er toch 2. Compliment aan een sterke verdediging van de Valk.