Mierlo Hout wint lastige uitwedstrijd en herovert koppositie

Mierlo-Hout heeft in Vierlingsbeek tegen de plaatselijke voetbalvereniging Volharding de volle winst behaald in een enerverend duel en daarmee weer de koppositie heroverd. Op het gezellige maar koude sportpark Soetendaal werden de toeschouwers getrakteerd op een wedstrijd met een hoge amusementswaarde en namen de Blauwwitten uit Mierlo-Hout de koppositie weer over nadat ze deze week nog werden gepasseerd op de ranglijst na het definitief terugtrekken van EHC uit de competitie.

Veel toeschouwers hadden de weg naar het sportpark gevonden en zagen dat Volharding fel van start ging, de thuisclub had drie opeenvolgende nederlagen moeten slikken en was er alles aan gelegen om voor eigen publiek deze negatieve reeks te beëindigen. Mierlo-Hout, de ploeg in vorm kwam alleen maar voor drie punten  en dat was zeker in de eerste helft zichtbaar. De mannen onder leiding van aanvoerder Jasper Lalisang waren in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij en dicteerden het spel. Toch was het ook Volharding dat op sommige momenten gevaarlijk voor het doel van Milan Lebens verscheen en met corners en een bal op de lat kansen kreeg op de openingstreffer. Na vijftien minuten spelen was het voor de bezoekers eerst Mezziani die een bal goed voorgaf maar geen eindbestemming vond, direct daarna moest de doelman van Volharding met een reflex zijn doel schoonhouden om een eigen goal te voorkomen en weer een minuut later was het een mooie opening via Lalisang waarbij Thom Meeuwsen zijn schot voorbij het doel zag gaan van Volharding keeper Bono Barten.

In de 38e minuut was het dan toch raak voor de bezoekers, na een goed opgezette aanval was het Jasper Lalisang die knap afrondde en de verdiende 0-1 voorsprong op het scorebord zette. Mierlo-Hout had zichzelf echt meer moeten belonen in de eerste helft en de score verder moeten uitbouwen.

In de tweede helft begon de wedstrijd hoe die geëindigd was na 45 minuten spelen maar omdat Mierlo-Hout niet veel meer kansen kon creëren rook Volharding bloed en werd het steeds sterker. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van aanvoerder Ten Brinke en die schoot na 68 minuten spelen onberispelijk binnen en die treffer zorgde ervoor dat de wedstrijd weer helemaal open lag.

Trainer Koenraadt kon niet anders dan aanvallend wisselen en bracht Mike de Meij, al twee weken op rij trefzeker na zijn invalbeurt en ook deze week bleek hij het goudhaantje te zijn voor de bezoekers. In een slotoffensief was het uitblinker Lalisang die de bal met het hoofd prima teruglegde waarna Mike de Meij de bal achter de verbouwereerde doelman van Volharding kon werken. Een enorme ontlading in het veld, op de bank en bij alle toeschouwers die Mierlo-Hout een warm hart toedragen.

Voor Mierlo-Hout betekent deze overwinning dat de strijd om het kampioenschap open blijft liggen, zondag a.s. is Minor uit Nuth de volgende tegenstander en wordt er opnieuw een finale gespeeld met als inzet de koppositie in de eerste klasse F. Na het verlies van Susteren lijkt de strijd om deze positie een Brabants onderonsje te worden tussen Mierlo-Hout en Valkenswaard die elkaar deze competitie ook nog treffen.