Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 april 2017 | - Wedstrijd van de week 

Wilhelmina Boys en Tivoli klaar voor de titel


Aanstaande zondag kunnen Wilhelmina Boys en Tivoli het kampioenschap binnenhalen.


Na Unitas'59 kunnen zondag ook Wilhelmina Boys (derde klasse D) en Tivoli (vijfde klasse E) vroegtijdig kampioen worden. Wilhelmina Boys treft thuis Braakhuizen en Tivoli gaat op bezoek bij LSV. Beide ploegen hebben voldoende aan één punt om het kampioenschap definitief te veroveren.

Wilhelmina Boys startte de competitie als titelkandidaat, maar de ploeg uit Best moest ook beducht zijn voor FC Eindhoven/av. Lang konden de blauwwitten bij blijven, ze veroverden zelfs de eerste periodetitel, maar daarna maakte FC Eindhoven een paar misstapjes en Wilhelmina Boys liep meer en meer uit op de concurrentie. Drie wedstrijden voor het einde is de marge negen punten. Een constant seizoen voor de tricolores uit Best die dit seizoen slechts vier keer verloren, twee keer gelijk speelden en zeventien overwinningen boekten.

Gepaste wijze
Jurgen Elbers kan na zes seizoenen als trainer van Wilhelmina Boys op gepaste wijze afscheid nemen van de club. De 41-jarige oefenmeester gaat komend seizoen een nieuwe uitdaging aan bij eersteklasser SV Deurne. Elbers kan terugkijken op een succesvolle periode. Met het inbrengen van eigen jeugd en met de ontwikkeling van deze spelers plukt Wilhelmina Boys momenteel volop de vruchten. In zes jaar tijd twee keer promoveren is een knappe prestatie.
'Als we zondag met die schaal staan, heb ik inderdaad zes schitterende jaren gehad. De eerste drie seizoenen was het voornamelijk puin ruimen en een nieuw team opbouwen. En de laatste drie seizoenen zijn we gaan oogsten. Vorig jaar waren we er al dicht bij om te promoveren naar de tweede klasse. Nu hebben we een vrijwel perfect seizoen gedraaid en zijn we de meer dan terechte kampioen. Normaal gesproken moeten we het zondag afmaken, maar Braakhuizen is geen gemakkelijke tegenstander. Bovendien zijn zij nog in de race om een plek in de nacompetitie. Dus ze spelen nog écht ergens om.'
Wilhelmina Boys leeft overigens wel heel ontspannen naar de kampioenswedstrijd toe. 'We hebben genoeg aan een gelijkspel, maar gaan natuurlijk voor een overwinning. En dan lekker feesten en me langzaam gaan richten op mijn nieuwe club. Ik denk dat ik een goede selectie achterlaat voor mijn opvolger (Ronny Everaerts, red.), al is het afwachten welke spelers blijven en er eventueel bijkomen. Als ze de selectie grotendeels intact kunnen houden, heeft Wilhelmina Boys een team dat mee kan in de tweede klasse. Maar eerst 'even' kampioen worden!'

Tivoli
Tivoli kent een ongekend seizoen. Na jarenlang het lelijke eendje te zijn geweest in de vijfde klasse, is dit seizoen voor de Eindhovenaren eigenlijk één groot feest. Met de komst van trainer Hans Bonnema, en in zijn kielzog een aantal goede spelers, is de club weer helemaal tot leven gekomen. Ook Tivoli werd vooraf – samen met Sterksel – bestempeld als een van de titelkandidaten. De oranjewitten namen vanaf speeldag 1 de koppositie in, om deze vervolgens niet meer af te geven.
Sterksel maakte vóór de winterstop een aantal misstapjes, waardoor niet zij maar Riethoven opeens de concurrent werd. Na de winterstop kwam Riethoven akelig dichtbij, toen het de uitwedstrijd bij Tivoli met 0-2 won. Maar na wat onrust binnen de selectie, met als gevolg het directe opstappen van trainer Sander Bosch, begon Riethoven dure punten te verspelen en maakte het de weg vrij voor Tivoli om aanstaande zondag al kampioen te worden.

Eigen benen
Hans Bonnema maakte het afgelopen seizoen de overstap naar Tivoli. Na jarenlang actief te zijn geweest bij RPC, als trainer van het tweede elftal, wilde Bonnema eindelijk eens op eigen benen staan. Dat werd dus Tivoli, de club die volledig opnieuw moest beginnen met haar selectie. Bonnema stapte in het avontuur en zorgde dat de selectie werd aangevuld met spelers die elders op een hoger niveau hebben gespeeld. Een goede spelersgroep is 1, er een groep van maken is 2. En dit is Bonnema heel aardig gelukt. Tivoli is weer helemaal opgeleefd en gaat volgend seizoen de stap naar de vierde klasse maken.
'Eigenlijk twijfelt niemand er meer aan', geeft Bonnema toe. 'We spelen tegen de nummer laatst en bij minimaal een gelijkspel zijn we kampioen. We gaan echter voor de volle winst. Dan kan na 37 jaar eindelijk weer eens de vlag in de top. De hele club is er klaar voor. Iedereen leeft mee. Ben benieuwd hoeveel mensen er mee gaan naar Lennisheuvel. Ik hoop dat het een geweldig oranjewit feest wordt. Het zal geen 10-0 worden, zoals Unitas'59 afgelopen zondag, maar we willen met een knaller kampioen worden.'
De bevlogen oefenmeester kijkt met genoegen terug op het afgelopen seizoen. 'Niet alleen qua prestaties, maar ook qua tegenstanders. Ploegen als DEES, DOSL. Riethoven, Sterksel en Waalre waren heel leuk om tegen te spelen. De meeste hebben hier mee de kantine gesloten! Haha! Bovendien hebben we veel complimenten ontvangen voor de manier waarop we Tivoli nieuw leven hebben ingeblazen. Dit respect is overigens wederzijds, want wij zijn als stadse vereniging soms best jaloers op de sfeer en de gemoedelijkheid in De Kempen. Volgend seizoen in de vierde klasse beginnen we weer op nul, maar ik ben er van overtuigd dat we het daarin ook goed gaan doen.'


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

29 april 2017 om 21:57

Brentalm zegt:

Hans en de andere 3 Bonnematjes gaan in de top van de 4e klasse spelen. Echte toppers.


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Wilhelmina Boys en Tivoli klaar voor de titel
(Door Willem-Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg