Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 april 2017 | - Voorzitter aan het woord 

Voorzitter aan het woord Alex van Balen van DOSL


Alex: "Ik ben gevraagd om voorzitter te worden en in het begin dacht ik: Dit kan ik niet maken, dit kost echt te veel tijd, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan."

DOSL verkozen tot club van de maand April bij Amateurvoetbaleindhoven in samenspraak met FC Eindhoven.

Naast een uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op 14 april tegen Fortuna Sittard komt ook voorzitter Alex van Balen van DOSL aan het woord. We stellen de voorzitter een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.

Alex, hoe is het om voorzitter van DOSL te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter:
Ik zie het als een voorrecht om voorzitter van DOSL te mogen zijn. Als voorzitter ben je het uithangbord van de club. Het kost me wel de nodige tijd, maar ik stop al jaren veel tijd in DOSL: zelf gevoetbald, jeugd getraind, sponsorcommissie en het organiseren van de DOSL-veiling etc etc. DOSL is een schitterende club, met veel bevlogen vrijwilligers. Het is wel in de tijdgeest dat het vinden van nieuwe vrijwilligers op sommige disciplines lastiger wordt, met de juiste dynamiek en enthousiasme komen we toch al een heel eind.

Je bent sinds oktober 2016 voorzitter, wat is je motivatie om deze functie te bekleden en heb je al veranderingen doorgevoerd binnen de club: 
Ik ben gevraagd en in het begin dacht ik: Dit kan ik niet maken, dit kost echt te veel tijd, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Gewoon uit liefde voor de club en omdat ik als Organisatie Adviseur toch wel een aantal verbeterpuntjes zag. Ik ben voor heldere structuur, transparante lijnen en het nakomen van afspraken. We zijn bezig met een iets andere verenigingsstructuur, het uitwerken van plannen voor het oprichten van een technisch hart en het digitaal maken van documentatie middels een internet-cloud per commissie.

Hoe staat de club er in het algemeen voor: 
De club staat er qua faciliteiten uitstekend voor. Met een hechte 'vrijdagmiddagploeg', een maandag-ochtendclub, de vele trainers/leiders en commissieleden is DOSL goed voorzien van clubmensen. Sportief gezien staan we met ons vaandelteam wel wat te laag. We zouden graag in de 4e klasse voetballen. Maar onze grootte maakt het soms ook wel eens lastig om goed uitgebalanceerd de jeugdelftallen te formeren.

Sportief

Waar moet een hoofdtrainer binnen DOSL aan voldoen: 
Een hoofdtrainer bij DOSL moet vooral een toegankelijke clubman zijn. Iemand met een fijne omgang en goed gevoel voor de interne relaties. We sturen heel erg op waarden, normen en respect. Vooral als voorbeeld naar de jeugd. Onze hoofdtrainer moet, ondanks dat het vaak passanten zijn in de tijd, ook een goed gevoel hebben voor het inpassen van onze eigen jeugd. Daarnaast moet hij natuurlijk wel de jongens iets kunnen en willen leren, want als ze na een paar maanden al liever thuis gaan zitten toepen dan trainen, hebben we er ook niet veel aan...

Wat verwacht je nog van het eerste elftal dit seizoen: 
DOSL 1 heeft heel lang om de bovenste 3 mee gedaan, maar de afgelopen 3 wedstrijden zijn we helaas de aansluiting wat verloren. Ik zeg nooit-nooit, maar ik drink er 1 extra als we de nacompetitie nog halen. 

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je zorgen over maakt: 
De toekomst binnen en met DOSL zie ik bijzonder rooskleurig in: We zijn bezig om een super-duurzame club te worden (We willen voor 2022 geen energie van buiten meer aan hoeven te trekken) en m.b.t. de voetbalopleiding gaan we ook goede stappen maken. Onze DOSL-Academy en Scheidsrechters-Academy is hier een schitterend voorbeeld van. Echt genieten om te zien wat hier in alle positivisme en drive iets geweldigs wordt neergezet.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen: 
Aangaande gemeentesubsidies heb ik laatst tijdens het voorzittersoverleg nog aangehaald, dat we de afgelopen jaren redelijk weg konden komen met het jaarlijkse gemeentegeld, maar de exploitatie wordt duurder, het wordt moeilijker om alles maar door vrijwilligers gedaan te krijgen, dus op den duur zal de gemeente het bedrag met enkele duizenden euro's per jaar moeten verhogen, willen wij ons park 'zelfstandig' kunnen blijven beheren.

Persoonlijk

Hoe zou je de club DOSL in het kort kunnen omschrijven: 
DOSL is een geweldige club en heeft een super belangrijke sociale taak binnen Leende. Die taak voeren we volgens mij naar behoren uit. Ik kom er vaak en graag en hoop nog jaren voorzitter te zijn.

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld w.b.t. sportief en financieel beleid en welke vereniging juist niet: 
Voorbeeld-clubs heb ik eigenlijk niet, alhoewel Heeze het qua jeugd en qua voetbal uitstekend doet en ook sv Valkenswaard valt bij mij positief op: druk bezig om helder te maken waar ze voor staan en hoe ze dit uit willen dragen. De afgelopen jaren onder Jacques van Gerven laten toch wel een aantal mooie veranderingen zien...
In negatief opzicht houd ik niet van verenigingen die geen respect en waarden/normen uitstralen: trainers die lopen te schelden of spelers die een spoor van vernieling achterlaten. Onbegrijpelijk; dit zou ik als voorzitter nooit kunnen accepteren.

Kort

Verkiezing club van de maand bij AVE/FCE:
Amateurvoetbaleindhoven is een geweldig platform dat alles m.b.t. voetbal rondom Eindhoven met elkaar verbindt en om club van de maand te zijn is voor heel veel DOSL-leden ook een beleving. Ben benieuwd hoeveel jonge gastjes er met hun vader, moeder, oom of tante het Eindhoven-stadion in gaan wandelen.

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Voorzitters aan het woord

Nieuwsarchief Voorzitter aan het woord 


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg