Wedstrijdverslagen 3e speelronde poulefase Districtsbeker

Hoogeloon - Marvilde: 2-3
Marvilde na winst in Hoogeloon naar knock-out fase beker

Na het gelijke spel bij Hilvaria en de overwinning op EFC, speelde Marvilde vandaag de laatste poulewedstrijd voor de beker, uit bij Hoogeloon. Bij een gelijkspel zou de volgende ronde bereikt worden en toen er na 15 minuten een 0-2 stand op het scorebord stond kwam de plaatsing voor de 1e knock-out ronde eigenlijk niet meer in gevaar.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar kansen waren er vooral voor Marvilde. Al na 5 minuten kon Sander Megens de bal oppikken na een slechte balbehandeling van de laatste man van Hoogeloon. Sander ging alleen op doel af en had zo ongeveer iedereen uitgespeeld, maar op doel schieten zat er niet in. Zijn bal terug kwam bij Sam Weijers en die had geen moeite om het grotendeels verlaten doel te vinden, 0-1. Na een kwartier kwam Clint van Doorn goed mee op rechts. Zijn voorzet werd midden voor het doel gemist door Sander Megens, maar bij de 2e paal stond Mauro van Houtum ook nog helemaal vrij en hij kon dan ook eenvoudig de 0-2 intikken. Hierna waren er weinig kansen meer in de eerste helft en ook het doelpunt van Hoogeloon in de 44e kwam eigenlijk niet uit een uitgespeelde kans. Robbert Born had een prima sliding in huis aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Scheidrechter Hendrix zag dit anders en gaf een vrije trap. Yannick Sol schoot deze bij de eerste paal direct in het doel, waarbij Sam van Rooij de bal via zijn handen liet glippen, 1-2.

Ook in de 2e helft waren grote kansen schaars. Vijf minuten in de tweede helft schoot Tom Michielse vanaf rechts op het doel van Marvilde en via het hoofd van Jorg Vroomen ging deze gevaarlijk dicht langs de paal tot corner. Die corner werd weggewerkt, maar hard ingeschoten vanaf 20 meter door Michielse. Sam van Rooij bokste de bal weg.  Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het weer Clint van Doorn die goed doorzette aan de rechterkant van het veld. Hij verdiende hiermee slim een corner. Die werd door Yurjen de Jongh genomen en weggekopt in de verdediging, maar op de rand van het strafschopgebied ineens op doel geschoten door Gideon Pieschel. Onderweg werd dit schot nog aangeraakt en verdween in het doel, 1-3. In de laatste minuut werd Yannick Sol dan nog over de as van het veld diep gestuurd en alleen voor Sam van Rooij plaatste hij de bal op 16 meter mooi over de Marvilde doelman in het verlaten doel, 2-3.

Op een grasveld van Hoogeloon dat door de voortdurende regenval steeds zwaarder werd heeft Marvilde een verdiende overwinning behaald. Beide teams beginnen komend weekend aan de competitie na een behaalde promotie in het afgelopen seizoen. Hoogeloon voor het eerst in het 85 jarig bestaan in de 2e klasse en Marvilde voor de 2e keer (2016-2017 één seizoen) in de 1e klasse. Marvilde mag meteen ver weg voor één van de vier wedstrijden op grote afstand, bij Kruisland. Kruisland is afgelopen seizoen 3e geworden in de 2e klasse en via de nacompetitie gepromoveerd naar de 1e klasse.

Opstelling Marvilde:
Sam van Rooij, Wouter van Vark (81. Mitchell Slegers), Robbert Born, Nick van den Boomen (46. Gideon Pieschel), Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Jorg Vroomen, Mark van Doorn, Mauro van Houtum, Sander Megens (68. Sil van Herwijnen), Sam Weijers (68. Gino de Wijs)

SV Someren- Olympia'18: 2-1
SV Someren bekert verder na winst op Olympia’18

Someren won in een gezapige wedstrijd met 2-1 van Olympia’18 en plaatst zich samen met NWC voor de volgende ronde van de districtsbeker. De Somerenaren leden onnodig vaak balverlies en ook de opbouw van het spel liet met name in de tweede helft te wensen over. Als de ploeg van Tim van Seggelen in de eerste competitiewedstrijd tegen EHC wil presteren, dan zal het beter moeten. De selectie heeft eind vorig seizoen en zeker in de nacompetitie laten zien dat het ook écht kan!!

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Boxmeer. Een van richting veranderd schot van Kas van den Bosch werd knap uit de benedenhoek getikt door Sil Joosten. Een minuut later was Luc Bouwmans namens Someren gevaarlijk, maar zijn inzet werd over de achterlijn gewerkt. Halverwege de eerste helft was Luc weer gevaarlijk toen hij de bal na een hoekschop van Max Sonnemans hard op doel kopte. Goalie Jasper Görtz bracht echter uitstekend redding. In de 35ste minuut leek de keeper van Olympia in een duel met Mike Verdonschot weer een redding in huis te hebben, maar hij liet de bal los, waarna Mike in de rebound kon scoren; 1-0.  Op slag van rust was Someren ook nog twee keer dreigend, maar de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Justin Hoeben in het team voor Joep Wijnen. Amper drie minuten na rust werd Sam Luppes van Olympia de diepte ingestuurd en hij scoorde via binnenkant paal de gelijkmaker; 1-1. Binnen het uur kwam de thuisclub weer op voorsprong. Mike Verdonschot hield de bal keurig binnen en legde terug op Luc Bouwmans. Hij verlengde op Thijs Martens, die meteen uithaalde. Doordat de bal geschampt werd door een verdediger  plofte hij onhoudbaar in het doel; 2-1. Someren kreeg daarna nog enkele kansen, maar doelman Görtz wist tot tweemaal toe de 3-1 te voorkomen.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin v.d. Voort, Wesley v.d. Boomen, Ron van Stratum (83. Luc van Berlo), Gjalt Burger (63. Dévi Fondon), Max Sonnemans, Mike Verdonschot (83. Maico Meulen), Joep Wijnen (46. Justin Hoeben), Koen de Louw, Luc Bouwmans, Thijs Martens.

NWC - SSS'18: 4-0
NWC groepswinnaar na eenvoudige winst op SSS’18

Asten – NWC heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende vanmiddag op een nat sportpark ’t Root simpel af met SSS’18 (4-0) en trok daarmee groepswinst naar zich toe.

De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen NWC alweer op voorsprong kwam. Dat deed de thuisploeg op fraaie wijze. Sander van den Eijnde leverde een mooie voorzet af op Youri van Brussel, die de bal vervolgens teruglegde op Arne van Geffen en hij schoot de bal beheerst tegen de touwen: 1-0. Van Geffen kon even later koppend zelfs voor de 2-0 zorgen, maar zijn inzet miste kracht. Ook Van Brussel werd daarna goed in stelling gebracht, maar hij knalde met links over. Namens de bezoekers uit Overloon was het Sem Rongen die gevaar stichtte, maar de poging van de man die vorige week tegen Olympia’18 (2-2) tweemaal doel trof ging een metertje naast. NWC bleef een gevarieerd aanvalsspel op de mat leggen en ook het tweede Astense doelpunt had een goud randje. Vanaf de rechterflank zette Van Geffen strak en secuur voor en Van Brussel kopte via de binnenkant van de paal raak: 2-0. De oranjehemden kenden een relatief eenvoudige eerste helft en SSS was onmachtig.

Na rust kon het zwakke SSS, dat afgelopen seizoen uit de eerste klasse degradeerde, opnieuw geen vuist maken en controleerde NWC het duel zonder ook maar een moment in de problemen te komen. Het werd een gezapig tweede bedrijf en de Overloonse gasten accepteerden de nederlaag en uitschakeling in het bekertoernooi. In het tweede deel van de tweede helft werd NWC weer wat gevaarlijker en waren er kansen voor Van Brussel (harde knal over het doel) en een uithaal van Van Geffen werd uit de korte hoek gedoken door goalie Sjoerd Cornelissen. Een klein kwartier voor tijd gooiden de Astenaren de wedstrijd definitief op slot en opnieuw deed men dat op prachtige wijze. Na een overtreding op Daan van Gansewinkel legde Van den Eijnde de bal goed om het met links te proberen. Zijn knal vloog de kruising in en dus kwamen de gastheren op 3-0. Vlak voor tijd ging de bal ook nog eens op de stip nadat sluitpost Cornelissen Van Brussel neerhaalde en laatstgenoemde zelf achter de bal ging staan. De strafschop leverde geen problemen op voor de Astense topschutter, die daarmee voor het slotakkoord zorgde: 4-0. In blessuretijd kon ook invaller Ruud Leenen nog een duit in het zakje doen, maar zijn kopbal vlak voor het SSS-doel rolde naast. NWC is klaar voor de competitie en gaat naar de volgende bekerronde, samen met Someren dat zelf vandaag ook zegevierde ten koste van Olympia’18 (2-1). Aanstaande zondag ontvangen de manschappen van Verlijsdonk in de eerste speelronde het Veldhovense Rood-Wit in Asten en gaan we zien of de goede vorm doorgetrokken kan worden in de competitie.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bram Verspeek (46’ Menno Janssen), Leon van den Bosch (46’ Ruud Leenen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Martijn Ghielen (61’ Tim van Dijk), Robin Rijnders (46’ Luuk Castelijns), Arne van Geffen en Youri van Brussel (86’ Jeroen van Deursen).

Bladella - Netersel: 9-0
Net geen dubbele cijfers voor Bladella

Een zeer eenzijdige wedstrijd, waarvoor beide ploegen slechts 'n half speelveld nodig hadden, eindigde voor Bladella in een negenklapper. Voor Netersel een erg teleurstellend resultaat in een regenachtig decor. Anderhalf uur achter de feiten aanlopen geeft een deprimerend gevoel. Voor de thuisclub is het een mooie opsteker voor de competitie, die as. zondag begint met een uitwedstrijd in Middelbeers.

Het duurde zeven minuten tot Cas Vosters een voorzet van Huib Liebregts bekroonde met een mooie kopbal: 1- 0. Vijf minuten later was het Stijn Wouters die de 2 – 0 op het bord zette. In minuut 17 kon de keeper van Netersel nog prima redden, maar de kopbal van Cas Vosters, daarop volgend, liet hem kansloos: 3 – 0. Netersel deed wat het kon , maar moest zich beperken tot het verdedigen van de steeds weer aankomende aanvalsgolven. Een kwartier lang viel er geen goal, totdat de bal voor de voeten van Stijn Wouters kwam, die recht op de keeper schoot. De terugspringende bal werd door Joris Hermans binnen geschoten : 4 – 0. Twee minuten later stond de 5 – 0 op het bord, door toedoen van Tijn Schoenmakers, met een harde schuiver in de uiterste hoek. Zes minuten voor de thee, werd ook nog de 6 – 0 een feit met een prachtige kopstoot van Joris Hermans. De laatste werd daarop gewisseld voor naamgenoot Tom Hermans.

Direct na de pauze schoot Stijn Wouters de bal voorlangs, maar een minuut later zorgde Luuk de Bruijn met een bekeken schuiver voor de 7 – 0. De volgende goal was een prooi voor Stijn Wouters, in de gelegenheid gesteld door Tijn Schoenmakers: 8 – 0. De laatste goal van de middag was voor de erg sterk spelende Kelvin van Lierop, die de eindstand dus bepaalde op 9 – 0.

Al bij al speelde Bladella een prima wedstrijd, gesteund door een erg sympathieke en sportieve tegenstander. De beginopstelling van de thuisclub met een goede en stabiele verdediging moet in de competitie toch zeker in staat worden geacht om met de bovenste ploegen mee te doen.

Beerse Boys - SBC: 4-3
SBC met een doelpunt verschil door naar volgende ronde

De laatste wedstrijd werd – in de stromende regen – weer op De Klep gespeeld en nu was derdeklasser SBC uit Son de tegenstander. Met weer enkele routiniers in de ploeg van Hans Staps was er meer rust en balans in de ploeg. In het eerste halfuur gaven de bezoekers de toon aan en kwamen verdiend op voorsprong. Met een uitstekend genomen vrije trap bracht Jannes Mulders rond het half uur de stand weer in evenwicht: 1-1.
Toen SBC binnen enkele minuten tijd tussen de 65e en 70e minuut de stand naar 1-3 tilde leek de winnaar bekend, maar Beerse Boys toonde veerkracht. Opnieuw uit een vrije trap bracht Jannes Mulders al weer snel de spanning terug en toen hij zijn derde van de middag aantekende uit een afgemeten voorzet van Lars van de Sande was er zo'n 10 minuten voor tijd weer alles mogelijk. Met een prachtige 'krul' in de verre bovenhoek zorgde Lars van de Sande voor een 4-3 voorsprong voor de thuisploeg. Nu stonden beide ploegen in punten gelijk, maar had Beerse Boys nog één goal nodig om boven SBC te eindigen. Dat zat er niet meer in, zodat SBC als poulewinnaar door gaat naar de knock-out fase.

DVS - Braakhuizen: 1-1
DVS – Braakhuizen in evenwicht

De laatste wedstrijd in de bekerpoule was tegen 3de klasser Braakhuizen uit Geldrop. Bij een overwinning bestond de kans dat D.V.S. de volgende bekerronde zou kunnen bereiken. Hiervoor zouden ze wel afhankelijk zijn van de uitslag in de andere wedstrijd tussen Beerse Boys en SBC.

In de eerste minuten van de wedstrijd was Braakhuizen meer in balbezit en zij probeerden het spel te maken. D.V.S. stond goed georganiseerd en zakte in op eigen helft om daar de tegenstander op te vangen. De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Aan de linkerkant van het veld kwam Roel de Greef aan de bal en hij gaf een strakke voorzet. De doelman schatte de voorzet verkeerd in en ging onder de bal door maar bij de tweede paal kon Wester Wester de bal niet in het lege doel krijgen. Daarna waren de kansen schaars. In de 28ste minuut was er dan de eerste kans voor Braakhuizen. In het midden voor de goal kapte Ceyhun Cetindas zich goed vrij en zijn geplaatste schot ging goed naar de hoek maar Job Linsen redde bekwaam. Daarna kwam er weer een antwoord van de thuisploeg. Aan zijkant zette Roel de Greef samen met David da Silva een goede combinatie op.  David da Silva wist gevaarlijk de zestien meter binnen te dringen en legde de bal terug op Jasper Jakobs. De voortzetting was te onnauwkeurig en hij kon de bal nog maar net raken. De bal kwam voor de voeten van Mees Timmermans maar zijn schot was te zwak. Hierna leek de wedstrijd echt los te komen. D.V.S. onderschepte de bal op het middenveld. Roel de Greef kreeg de bal en zag dat doelman te ver voor zijn doel stond. Net over de middenlijn probeerde hij met een lange bal te keeper te verrassen maar de bal ging net naast het doel. Kort daarna was het wederom Roel de greef die aan de basis van een gevaarlijk aanval stond. Aan de rechterkant stuurde hij Jasper Jakobs de diepte in die het strafschop gebied in kon gaan. Voor de goal waren er weinig mogelijkheden om de bal af te spelen daarom probeerde hij het zelf. Zijn schot ging voor de goal langs. Net voor rust waren de gasten ook dicht bij een doelpunt. Op het middenveld kwam Bob van de Ven aan de bal en hij speelde twee verdedigers uit en zijn inzet werd door Job Linsen onder uit de hoek gehaald en tot hoekschop verwerkt. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft, Braakhuizen was meer aan de bal en probeerde het tempo op te schroeven. D.V.S. had veel moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor er veel druk op de achterhoede kwam te staan. In de 60ste minuut had de thuisploeg heel veel geluk dat ze niet op achterstand kwamen.  Bob van de Ven kwam alleen te staan tegenover de doelman maar met een fantastische redding hiel hij het harde schot van dichtbij tegen. De afgeketste bal kwam voor de voeten van een speler van Braakhuizen maar zijn inzet kon met een uiterste inspanning worden geblokt. De derde poging van Teun Vertogen eindigde op de paal. Dit was een duidelijke waarschuwing voor D.V.S. maar er werd weinig meegedaan. Niet veel later werd op het middenveld de bal weer te gemakkelijk verspeeld en breed gelegd op de gevaarlijke Bob van de Ven. Ondanks dat hij al enkele kansen had gehad, wist hij met deze mogelijkheid wel raad en schoot de bal binnen in de lange hoek: 0-1. In de 67ste minuut had Ibrahim Sanatci de beslissing op zijn voet. Hij kon alleen richting het doel van D.V.S. maar zijn inzet ging langs het doel. De thuisploeg had het moeilijk maar kreeg toch een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Jasper Jakobs kwam na een snel genomen vrije trap aan de linkerkant aan de bal. Hij ging goed naar binnen en in het strafschop gebied werd een tackel op hem gemaakt waarbij hij ten val kwam. De scheidsrechter floot voor een strafschop en Jasper Jakobs ging achter de bal staan. De strafschop werd veel te slap ingeschoten en kon door de doelman met weinig moeite uit de goal worden gehouden. D.V.S. probeerde weer wat meer vooruit te voetballen en 5 minuten later diende de volgende kans zich aan. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Wester Wester maar zijn schot werd geblokt. Uit de rebound kwam de bal bij Roel de Greef maar zijn schot ging ruim naast. De thuisploeg zette nog een keer aan om de stand een beter aanzien te geven maar achterin kwam de deur daardoor open te staan. Bob van de Ven kon daarvan bijna twee keer profiteren waarbij één van zijn schoten op de paal belandde. Uiteindelijk kwam D.V.S. fortuinlijk op gelijk hoogte. Roel de Greef bracht de bal met een scherpe voorzet voor de goal. Verdediger Oisin van Lier kopte de bal in eigen doel: 1-1. In de laatste 5 minuten kon D.V.S. geen vuist meer maken en zo eindigde de wedstrijd in een gelukkig gelijk spel.

Vessem - Were Di: (gestaakt 45e min. tussenstand: 3-0)
Gezien de onderlinge resultaten in de beker poule, was Vessem verplicht om vandaag te winnen. Toch was van het klassenverschil tot aan de 25e minuut niks te merken. Na tussenkomst van een Vessem aanvaller kwam de bal voor de voeten van Jaap van Diessen, die mooi keeper Verwimp omspeelde en binnen wist te schuiven. 3 minuten later schoot Toon van Sambeek de 2 - 0 binnen na goed aangeven van Jaap van Diessen. Weer 2 minuten later bracht Jaap Jop de Laat in stelling voor de 3 - 0. Van Eijck mocht namens Were di op 18 m aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot was echter te zwak voor enig resultaat. Scheidsrechter Den Hollander vond het niet verantwoord gezien de toestand van het veld om de 2e helft aan te treden en laste de wedstrijd af. Een combinatie van een hevige regenbui en engerlingen onder de oppervlakte veroorzaakten wegzakken van spelers en grote plaggen die loskwamen na een sliding. (Wedstrijd wordt donderdag 22 september uitgespeeld)

Knegselse Boys - Woenselse Boys: 0-2
Woenselse Boys kent moeilijke middag

Vandaag moest Woenselse Boys aantreden te Knegselse Boys. Het regende al de hele dag en het veld -dat er zeer goed bij lag- was erg zwaar door de regen. Hier hadden beide ploegen veel moeite mee, en de eerste helft kwam Woenselse Boys niet echt goed in de wedstrijd. De betere kansen waren voor Knegsel, die veel beter met de omstandigheden omgingen. In de rust voerde Woenselse Boys drie wissels door en gingen ze anders spelen, waardoor ze Knegselse Boys een stuk moeilijker had. Toch hadden de gasten een eigen goal nodig om op 0-1 te komen. Knegselse Boys had ook nog wat kansen maar in de 87e minuut deden de gasten de deur dicht. Door een mooie actie van Jay Jay, die de diepte werd ingestuurd en het goed af maakte alleen voor de keeper, werd de wedstrijd beslist. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel de juiste uitslag geweest.