Laatste speeldag. Wie gaat er de nacompetitie in

Deel dit bericht via:


1e klasse C
FC Tilburg gaat na de nederlaag van afgelopen zondag tegen het al gedegradeerde Prinses Irene zeker de nacompetitie in. Wie er met de Tilburgers mee gaat wordt as. zondag door Brabantia en Oirschot Vooruit bepaald. Brabantia lijkt de beste papieren te hebben om de nacompetitie te ontlopen gezien het twee punten meer heeft dan Oirschot Vooruit.  Maar de ploeg uit Strijp moet in de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij nummer drie Nemelaer. Spelen op een gelijkspel is niet voldoende voor Brabantia gezien het een slechter doelsaldo heeft dan Oirschot Vooruit. De ploeg van Piet Drijvers treft zondag SC ’t Zand in Tilburg, de nummer 10 uit de competitie. 

1e klasse D
De Valk kan rechtstreekse degradatie nog ontlopen. De ploeg van scheidend coach Ruud van der Rijt heeft zich de afgelopen wedstrijden in deze situatie gespeeld.  Maar de nummer laatst is wel afhankelijk wat concurrent Bekkerveld in de thuiswedstrijd tegen Veritas gaat doen.  De kans is natuurlijk groot dat Bekkerveld in het ‘Limburgs onderonsje’ de bevrijdende drie punten gaat binnen halen waardoor degradatie voor De Valk een feit is. Mocht Bekkerveld toch punten verspelen en De Valk wint van Schaesberg, wat al veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie, dan ontloopt het rechtstreekse degradatie.

EHC gaat waarschijnlijk zondag het kampioenschap opeisen. De Limburgers hebben een voorsprong van drie punten op ZSV waardoor een gelijkspel bij Wittenhorst voldoende is voor de titel. ZSV gaat dan samen met Deurne en Chevremont de nacompetitie in voor promotie naar de hoofdklasse.

2e Klasse F
Gestel is na de smadelijke nederlaag van afgelopen zondag tegen EFC (14-0) definitief gedegradeerd. RPC, Bladella en Rood Wit V gaan uitmaken wie er de nacompetitie in gaat. Rood Wit V (27 pnt) krijgt RKVVO op bezoek, Bladella (26 pnt) gaat op bezoek bij Gestel en RPC (26 pnt) ontvangt zondag FC Eindhoven/av. Mocht RKVVO buurman Rood Wit V het klassenbehoud gunnen, dan staat voor Bladella en RPC de nacompetitie definitief voor de deur.

FC Eindhoven/av gaat zondag het kampioenschap vieren in de uitwedstrijd bij RPC.  Na de nederlaag bij RKVVO heeft de ploeg van Peter Coumans het definitieve kampioenschap met een week moeten uitstellen. Maar met drie punten voorsprong en een beter doelsaldo (+9) kan het ook na afgelopen zondag niet meer mis voor de Eindhovenaren.

3e periode
Wilhelmina’08 staat bovenaan in de 3e periode en staat op de 2e plaats in de competitie. Bij een gelijkspel aanstaande zondag bij Someren zijn de Weerternaren zeker van nacompetitie. Mocht Someren winnen dan kan het zijn dat Wilhelmina’08 overal naast grijpt. Mierlo Hout, EFC en Hivaria kunnen dan over de Limburgers heen in de 3e periode. Daarnaast kan EFC bij een overwinning ook de tweede plaats innemen omdat het een beter doelsaldo heeft dan Wilhelmina’08.

3e Klasse D
Onderin de Derde klasse D blijft het spannend. Spoordonkse Boys en Dommelen (beide 17 punten) gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert en wie veroordeeld wordt tot het spelen van nacompetitie. WODAN (23 pnt) en Tivoli (24 pnt) zijn een van de kandidaten wie er met Spoordonkse Boys of Dommelen mee de nacompetitie in gaat.

3e periode
SBC en Valkenswaard zijn verzekerd van deelname nacompetitie. Valkenswaard is nu al zeker van deelname gezien het zeker als hoogste -na Sparta’25-  eindigt in de competitie waardoor het de eerste periode overneemt van de kampioen. Mocht Valkenswaard de 3e periodetitel winnen dan gaat de 1e periode van de kampioen over naar de hoogste op de ranglijst uit de reguliere competitie zonder periodetitel. Dat is op dit moment PSV/av (45 pnt) met op vinkentouw Reusel Sport (42 pnt). PSV/av moet zondag op bezoek bij WODAN wat voor de laatste kans vecht om nacompetitie te ontlopen. Reusel Sport (dat een beter doelsaldo heeft dan PSV/av) krijgt Tivoli op bezoek.

4e Klasse F
Nieuw Woensel lijkt de tweestrijd met ZSC voor rechtstreekse degradatie te hebben verloren. De ploeg van Marcel van de Kamp staat laatste met twee punten minder dan ZSC. Op de laatste speeldag krijgt Nieuw Woensel Steensel bezoek en ZSC ontvangt Waalre. HMVV is veilig gezien het drie punten boven ZSC staat en een veel beter doelsaldo heeft.

3e periode
Bergeijk gaat de nacompetitie in omdat het zeker de periodetitel van Hoogeloon gaat overnemen als hoogste in de ranglijst. In de 3e periode staat Bergeijk bovenaan gevolgd door Woenselse Boys en De Raven. Woenselse Boys en De Raven gaan uitmaken wie nacompetitie gaat spelen gezien een van beide ploegen de 3e periodetitel pakt of als hoogste in de ranglijst eindigt zonder periodetitel. Uitgerekend treffen beide ploegen elkaar zondag in de laatste speelronde. Een gelijkspel is voldoende voor de ploeg van Peter Geurts gezien het een beter doelsaldo heeft dan De Raven.  De Raven – Woenselse Boys is verkozen tot wedstrijd van de week bij AVE.

4e klasse F (ZII)
De tweestrijd tussen RKPVV en Stiphout Vooruit voor het kampioenschap in de 4e klasse F is gewonnen door RKPVV. Lang bleven beide ploegen in evenwicht, maar afgelopen zondag ging Stiphout Vooruit verrassend onderuit tegen het laag geklasseerde ASV’33. Het verschil tussen beide opponenten is nu drie punten waarbij RKPVV ook nog eens een veel beter doelsaldo (+14) heeft. Dus gaan de Helmonders zich zondag opmaken voor het vieren van het kampioenschap in de uitwedstrijd bij RKGSV. Stiphout Vooruit gaat samen met BAVOS (2e periodekampioen) en Milheezer Boys (als hoogste op de ranglijst zonder periodetitel) de nacompetitie in.

5e Klasse E
De Weebosch is in het bezit van de 2e periodetitel. SVSH en Hulsel gaan samen met De Weebosch de nacompetitie in gaan, als hoogste in de periode of als hoogste in de ranglijst naast kampioen Riethoven.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


John Friends
24 mei 16:28
Idd. Een hoop commentaar maar uiteindelijk wel resultaat, hoe lullig het ook is.
Henny
24 mei 16:09
Dat klopt John! en dit zou toch een hele prestatie zijn van de selectie die al veel kritiek te verwerken heeft gekregen door het 'ontslag' trainerswissel Bram -> Eric.
John
24 mei 13:35
Met wat (KNVB) regel- en rekenwerk kan DBS, bij eigen winst en verlies van SV Valkenswaard, de 3de periode nog winnen. Dan heeft de 4de in de eindstand niets.