Niels Peeters: ervaren kracht van twintig jaar bij De Raven

Deel dit bericht via:


Hij is pas twintig, maar toch kan Niels Peeters worden gezien als een ervaren kracht bij De Raven. De behendige aanvaller van de ploeg uit Luyksgestel speelt al vanaf zijn zestiende in het eerste elftal en is zeer belangrijk voor de vierdeklasser. De Raven doet het onder leiding van scheidend trainer Jan-Willem van Doesburg opnieuw heel aardig en ligt nog op koers voor een plek in de nacompetitie.

Dan moet er echter zondag wel worden gewonnen van Woenselse Boys. De Eindhovense tegenstander heeft, evenals De Raven, 41 punten uit 25 wedstrijden en bezet daarmee de vierde plek op de ranglijst. Achter kampioen Hoogeloon, Bergeijk en Vessem. De laatste twee hebben al een periodetitel en de laatste plaats is voor de hoogst geklasseerde ploeg. Dit is nu Woenselse Boys, want de formatie van trainer Peter Geurts heeft een beter doelsaldo dan De Raven. Peeters: “We weten dus wat ons te doen staat. Alleen winst levert iets op. Anders kunnen we aan onze vakantie beginnen.”

Volgens Peeters, zoon van oud-eerste elftalspeler Danny Peeters, heeft De Raven een goed seizoen gedraaid. “Maar we begonnen heel slecht. Mede door blessures. Na acht wedstrijden hadden we pas zeven punten. Na de winterstop raakten we langzaam weer compleet en gingen we ook meer punten pakken. Vandaar alsnog de huidige klassering. Het is vervelend, maar je weet als relatief kleine club dat je hiermee te maken hebt. Het niveauverschil tussen het eerste en tweede team is gewoon te groot, waardoor blessures en schorsingen moeilijk zijn op te vangen Gelukkig komen vanuit de jeugd enkele goede spelers over. Die moeten zich het komend seizoen écht gaan bewijzen.”

Belonen
Hij klopt het meteen af, maar zelf is Peeters nog nooit serieus geblesseerd geweest. Terwijl hij met zijn spel toch ook wel eens hardhandig wordt aangepakt. “Misschien daarom wel zien veel mensen mij al als een ervaren speler. Ik heb inmiddels al heel wat wedstrijden gespeeld voor het eerste elftal. Het bevalt me dan ook uitstekend bij De Raven. We hebben een leuke selectie en de resultaten zijn de afgelopen jaren ook heel behoorlijk. Het wordt tijd dat we onszelf nu eens belonen, door te promoveren naar de derde klasse. Qua voetbal kunnen we zeker mee op dit niveau. Tenminste als we enigszins gevrijwaard blijven van blessures en schorsingen.”

In de afgelopen seizoenen is er vanuit andere clubs best wel wat belangstelling geweest voor Peeters, maar hij is hier – naar eigen zeggen – totaal niet mee bezig. “Ik wil eerst met De Raven een prijs pakken. Kampioen worden of promoveren. Dan zien we wel weer verder. Er moet wel een hele mooie club komen, wil ik serieus geïnteresseerd zijn. Vooralsnog blijf ik gewoon hier. We spelen ieder jaar mee om de prijzen en hogerop wil ik het liefst met De Raven.”

Revanche
Het wordt zondag een zware wedstrijd, verwacht Peeters. Sowieso, omdat Woenselse Boys ook graag naar de nacompetitie wil, maar ook omdat de Eindhovenaren een goede ploeg hebben, die verzorgd voetbal speelt. Peeters: “Uit verloren we verdiend met 3-0. We gaan er dus alles aan doen, om dit recht te zetten. Druk is er niet, maar we merken dat iedereen binnen de club wel toe is aan een succesje. Bovendien zou het een mooi afscheidscadeau zijn voor Jan-Willem. Hij heeft hier in vier jaar tijd toch wat neergezet. Het is hem van harte gegund om met een promotie de deur uit te lopen. Maar eerst maar eens van Woenselse Boys winnen…

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?