Zwaar gehavend UNA laat de tanden zienĀ  tegen hoogvlieger TEC

Deelacties:

UNA-TEC 1-1

Het vaandelteam van UNA wordt dit seizoen geteisterd door een ongekend aantal blessures. Na de wedstrijd van vorige week werd die blessurelijst nog eens aangevuld met Louisben Jagt, Thomas Horsten en keeper Petar Stoskovic en dat zijn zeker niet de minsten in het elftal van coach Harrie Gommans.

(Door Thieu Vlemmix)Het totaal bedraagt daarmee 10 van de 17-tal selectiespelers (na afloop zelfs 11). Alleen al vanuit dat licht bezien, mag er wel een grote waardering worden uitgesproken richting de ploeg die vandaag tegen TEC een gelijkspel uit het vuur sleepte. En dat ene punt was zeker geen ‘mazzeltje’. In de allerlaatste seconden was UNA door de koppende Brian Boogers en Jarno Petersen nog zeer dicht bij de winst. Met de uitspraak van Jos Blatter meteen na afloop ”zo zie je maar weer wat er met inzet mogelijk is” , sloeg oud-voorzitter de spijker op zijn kop. 

Op deze Paaszaterdag was TEC een tegenstander waarvan vóór de aftrap kon worden verwacht dat UNA er de handen meer dan vol aan zou hebben. De ploeg uit Tiel staat tussen de hoogvliegers nadat het, naarmate het seizoen is gevorderd, een behoorlijke opmars heeft ingezet en serieus tot de ploegen behoort die bovenin kans maken om aan het einde iets tastbaars in handen te hebben.

Voor UNA lijkt dat laatste wel verkeken, mede door het teleurstellende resultaat afgelopen zondag in Limburg. Wordt het opnieuw (zoals ook vorig jaar) een kwestie van de bekende nachtkaars? Coach Harrie Gommans is vooraf klip en klaar: “ik wil koste wat het kost voorkomen om zomaar als twaalfde eindigen“.

In de basisopstelling van UNA stond nu Rhoan Boudewijns rechtsachter en later  - na het uitvallen van Tom Scheepers – centraal achterin. Voorweg genomen: hij deed het op beide plekken uitstekend. Op linksachter stond verrassenderwijs Jesse Wielinga – normaal de spelmaker op het middenveld. Ook hij speelde een goeie partij en zorgde zelfs vanuit die positie voor menige aanvallende impuls. Op het middenveld opereerde nu Jelle Born en die stond, na een aarzelende start, ook zijn mannetje. Daardoor was UNA in het veld niet de mindere van de kersenploeg. En de wederom overal aanwezige Brian Boogers was na een kwartier spelen zelfs vlakbij de 1-0, maar kon zijn kopbal niet naar beneden drukken. Het zou een verdiende voorsprong zijn geweest voor een UNA dat de op papier sterkere tegenstander aanpakte waar het kon. Helaas bleek verder opnieuw het gebrek aan stootkracht voorin, waar alleen Sten Senders wat potten kon breken.  

Maar een andere vervanger, doelman Giel Flokstra (voor Petar Stoskovic) moest ook een enkele keer zijn mannetje staan bij uitbraken van de bezoekers en hij deed dat prima. Dan kreeg UNA vlak voor rust een onverwachte tegenslag te verwerken: tegen de verhoudingen in zette Bo van Essen zijn ploeg op 0-1.

Veerkracht
Na rust bleek, dat het UNA van vandaag over veel veerkracht beschikte. Het bleef zeker de evenknie van TEC, zocht met vechtlust de aanval op en – hoewel de mannen uit Tiel soms pas op het laatste moment de doorgang richting UNA-doel kon worden belet, het lukte ook dat allemaal goed.

En dan was er plots de ontlading en verdiende beloning. Sten Senders – wie anders – besloot na 76 minuten - op een 30-tal meters afstand van het vijandelijke doel - maar eens uit te halen. Zijn geweldige knal eindigde daar waar ie bedoeld was: tegen het net achter de TEC-keeper: 1-1. Euforie bij UNA. De strijd had nu meer en meer een open karakter en het was boeiend om aan te zien hoe ook de invallers zich serieus met die strijd bemoeiden. Nadat Tom Scheepers geblesseerd uitviel, verhuisde Rhoan Boudewijns dus naar diens plek centraal achterin, wat hij ook volwassen deed.

En dan was er tenslotte dus nog dat ene zure moment in de allerlaatste minuut: Brian Boogers en Jarno Peters liepen elkaar enigszins in de weg, anders had UNA warempel nog met de winst gaan lopen. Maar met dit 1-1 resultaat kan de Zeelster ploeg tevreden zijn en mag het in het aflopende seizoen nog hopen op meer.                                    

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?