Zaterdagvoetbal op AVE. Interview met Paul van de Moosdijk trainer van BES / De Valk

Deelacties:

Het zaterdagvoetbal zit in de lift. In de toekomst gaan meer verenigingen switchen van zondag naar het zaterdagvoetbal is de verwachting. In het westen van ons land is deze trend al jaren actueel. In onze regio zijn er enkele clubs met een zaterdagtak te weten SV De Braak, Rood Wit V en BES/De Valk.  

Deze drie clubs komen dit seizoen uit in de 4e klasse G zaterdag. We gaan deze competitie ook de nodige aandacht geven met wedstrijdverslagen, interviews, uitslagen en standenlijsten.
Op de zondagmorgen plaatsen we een laatste nieuwsbericht waarin de bovengenoemde items aan bod komen van deze competitie.
 
In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd laten we de trainers van de zaterdagtak aan het woord. Robbert Verhoeven (Rood Wit V), Patrick Meinhard (SV De Braak) en Paul van de Moosdijk (BES/De Valk) alle drie de trainers hebben een verleden met het zondagvoetbal.

We starten met Paul van de Moosdijk, hoofdtrainer van BES/De Valk Zaterdag 1.
Nadat bleek dat volgens de KNVB-regels met een bestaand Zondag 1 team ook het oprichten van een Zaterdag vaandelteam niet meer is toegestaan, hebben de besturen van BES en De Valk de handen ineen geslagen. Zo is er komend seizoen een zaterdag eerste elftal bij De Valk onder de naam BES/De Valk. Daar hoort uiteraard ook een hoofdtrainer bij. In de speurtocht naar een geschikte kandidaat kwam de club uit op Paul van de Moosdijk. De 41-jarige trainer uit Kelpen-Oler heeft in het verleden een aantal clubs uit Limburg onder zijn hoede gehad, waaronder RKVB, RKSVO en SV Heythuysen en was hij een lange tijd verbonden aan Helmond Sport als jeugdtrainer. Afgelopen seizoen had Van de Moosdijk DESM uit Weert onder zijn hoede.

Na jarenlang in het zondagvoetbal te hebben gewerkt maakt Van de Moosdijk voor dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal. Van de Moosdijk geeft aan waarom hij deze keuze heeft gemaakt: "Ik merk de laatste jaren dat de motivatie om op zaterdag te spelen steeds verder toeneemt, er is meer dan alleen voetballen. Onze spelers kiezen bewust om op zaterdag te spelen, wat weer van invloed is op de motivatie van de groep. Zelf was ik toe aan een nieuwe omgeving, nieuwe competitie en een nieuwe uitdaging. Bijkomend voordeel is dat spelers nu volle bak op stap kunnen op zaterdag, ik heb er geen last van. BES/de Valk heeft heel erg goed werk verricht om goed voor de dag te komen in deze klasse.”  
 
Het zaterdagvoetbal zit in de lift. Alleen in het Brabantse en Limburgse land is deze trend minder actueel dan in het westen van het land.

Toch denken vele onder ons dat deze trend zich ook gaat voortzetten in onze regio. "Ja dat denk ik wel, je merkt dat de prestatieve spelers steeds meer gaan irriteren aan de “gezellige” spelers, die tot 4 of 5 uur in de kroeg hangen. Op de zaterdagavond kan nu iedereen lekker doorzakken. Ik merk zelf dat spelers fitter zijn en uitgerust bij de club komen. Daarnaast werken de jongens liever op zondag, dan krijgen ze meer betaald.” 
 
Het nieuwe team van BES/De Valk moet nog wat stapjes maken, maar in de gespeelde oefenwedstrijden tot nu toe, heeft het elftal al laten zien dat het over de nodige kwaliteiten beschikt. Wat is de doelstelling van de club en wat kunnen we dit seizoen verwachten van het team van Paul van de Moosdijk: "Doelstelling qua positie op de ranglijst is moeilijk te zeggen, omdat we de andere clubs niet kennen. Laten we ons in het eerste jaar maar richten op goed, attractief en herkenbaar veldspel, zodat er publiek op af komt. Zorgen dat de organisatie goed staat en dat het team plezier uitstraalt. We kunnen vrijuit spelen, zonder druk. De mensen binnen onze club doen er ontzettend veel voor om het team te ondersteunen, alle randzaken tot zelfs in de kleinste details zijn door de fanatieke mensen binnen Bes/de Valk geregeld. Op deze manier kunnen wij als selectie ons focussen op het voetballen. Wij spelen komende seizoen thuis om 16 uur, mooi tijdstip om publiek te trekken die een leuke pot voetbal willen zien. Daarna kan men nog naar PSV of (na een hapje en een drankje in de kantine) richting de stapavond.“ 

Selectie BES / De Valk seizoen 2023-2024
Ivo Gulper, Brent Broeren, Joost Thomassen, Mohammed Oukali, Miel Senders, Rico Foliant, Niels van Gerven, Daan Donners, Bryan van Vedhuizen, Jean Marie Clair, Rayan Shaki, Roel Smits, Alex Nikolaienko, Lorenzo Shearman, Glensley Eleonara, Niek Schreurs, Appie Belhadj, Jori Julia© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


De Valk
04 september 14:17
Heeft niks te zeggen, het is dit of geen zaterdag1!!
@ Wim
04 september 11:37
BES heeft weinig te willen, het is dit of ter zielen.
Wim Evers
03 september 21:14
Bij de KNVB blijft het toch BES 1 en niet BES/De Valk. Ik snap er niets van dat het bestuur van BES niet afgedwongen heeft dat dit team hun thuiswedstrijden op het mooie sportpark De Brug in Borkel speelt. Echt zonde van dit mooie sportpark.
Dave Doormalen
02 september 10:08
Mooi verhaal! Leuk dat AVE ook aandacht gaat besteden aan deze competitie. Succes allen.
Raymond
31 augustus 10:35
Mooi verhaal Paul. Succes komend seizoen
Ronny Everaerts
31 augustus 9:03
Paul en BES / De Valk veel succes komend seizoen.
Jeroen v Tegelen
31 augustus 8:18
Ik wens Paul en De Valk zat veel succes komend seizoen. Mooie instap op deze manier.
Fan
31 augustus 7:46
Volg deze trainer al jaren, een aanwinst voor BES/de Valk. Afgelopen seizoen een huzarenstukje geleverd door Desm erin te houden. Succes met het komende seizoen!