Zaterdagvoetbal op AVE. Interview met Patrick Meinhardt trainer van SV De Braak

Deelacties:

Het zaterdagvoetbal zit in de lift. In de toekomst gaan meer verenigingen switchen van zondag naar het zaterdagvoetbal is de verwachting. In het westen van ons land is deze trend al jaren actueel. In onze regio zijn er enkele clubs met een zaterdagtak te weten SV De Braak,  Rood Wit V en BES/De Valk.

Deze drie clubs komen dit seizoen uit in de 4e klasse G zaterdag. Op verzoek gaan we deze competitie de nodige aandacht geven met wedstrijdverslagen, interviews, uitslagen en standenlijst. We gaan op de zondagmorgen een laatste nieuwsbericht plaatsen met de bovengenoemde items van deze competitie.

In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd laten we de trainers van de zaterdagtak aan het woord. Robbert Verhoeven (Rood Wit V), Patrick Meinhardt (SV De Braak) en Paul van de Moosdijk (BES/De Valk) alle drie de trainers hebben een verleden met het zondagvoetbal.  

We nu gaan verder met Patrick Meinhardt, hoofdtrainer van SV De Braak Zaterdag 1.

Meinhardt staat dit seizoen voor het eerst aan het roer als hoofdtrainer bij een amateurclub. Na zijn voetballoopbaan was Meinhardt jarenlang uit beeld in het amateurvoetbal. Na ruim acht jaar begon het bij Meinhardt weer te kriebelen. Hij werd benaderd om toe te treden in de technische staf van fusieclub SV De Braak. Daar werd de 46-jarige Helmonder aangesteld als trainer van het tweede elftal. Na zijn eerste jaar als trainer werd Meinhardt benaderd om assistent-trainer te worden van De Braak zondag 1. Na drie seizoenen deze functie te hebben vervuld stelde het bestuur van SV De Braak Meinhardt aan als hoofdtrainer van Zaterdag 1.

Switch
Na een aantal jaren in het zondagvoetbal te hebben gewerkt als trainer maakt Meinhardt voor dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal. Hij geeft aan waarom hij deze keuze heeft gemaakt. ”Na 3 jaar assistent te zijn geweest en veel geleerd te hebben van de spelers en trainers in deze jaren, en inmiddels mijn papieren heb gehaald was ik echt toe om op eigen benen te staan. Mijn eigen trainingen en beslissingen maken en mijn visie op het voetbal overbrengen op de jongens keek ik, en kijk ik nog steeds echt naar uit. Bij de zaterdagtak kwam de functie van hoofdtrainer vrij en ben ik blij dat de club mij gekozen heeft voor deze functie."

Het zaterdagvoetbal zit in de lift. Alleen in het Brabantse en Limburgse land is deze trend minder actueel dan in het westen van het land. Toch denken vele onder ons dat deze trend zich ook gaat voortzetten in onze regio. "Ik denk dat het een mix gaat worden van zondag en zaterdag wat nu in de hogere klasse ook al gebeurd. Clubs kunnen uiteindelijk kiezen op welke dag ze gaan spelen. Ook omdat de KNVB het al getackeld heeft dat een club zowel een zaterdagtak en zondagtak heeft wijst die richting in."

De Braak is met ruim 1200 leden een van de grootste clubs uit de regio. Het zondag 1 en zaterdag 1 team spelen vooralsnog op vierde klasse niveau. De club ziet graag dat beide teams een stap maken naar een hoger niveau. Hoe staan beide teams er nu voor, en wat kunnen we dit seizoen verwachten van het team van Patrick Meinhardt: “We zijn nu een paar weken bezig en ik heb ontzettend veel plezier met mijn groep. We staan elke training met 18 man op het veld en het zijn stuk voor stuk fijne jongens. We hebben een leuke mix van ervaren en jonge spelers die nog veel kunnen leren. Ik merk dat mijn jongens er, tot nu toe, op elke training en wedstrijd er100 procent voor gaan en er wordt echt scherp getraind. Ook merk ik dat mijn jongens stappen aan het maken zijn en dat we met zijn allen voor een doel aan het werken zijn.

In mijn eerste jaar als hoofdtrainer een prijs pakken zou voor mij persoonlijk leuk zijn maar mijn doel is om in ieder geval de jongens een onvergetelijk seizoen te geven en dat ze aan het einde van het seizoen plezier hebben gehad en per speler beter zijn geworden. Natuurlijk wil ik ook winnen, van winnen krijg je een lekker gevoel en groeit je zelfvertrouwen."

Selectie SV De Braak zaterdag 1 seizoen 2023-2024: Thijs Somers, Max Bijsterveld, Dylan van der Heijden, Thomas Hendrix, Brad van Lieshout, Kyle van Lieshout, Pim Heeren, Martijn Kuijpers, Sebastian Zoran, Leroy Hertogs, Jeremy Lammers, Danny Bartelmans, Kevin Vincent, Roy van der Putten, Emre Ustun, Wesley Smits, Youssef Chida, Ricardo Ter Linden, Ihab Qnanbi, Kadir Budaklier, Kinjo Janssen, Mees Beurkens, Exouse Paolo

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Annemiek van der Heijden
10 september 23:21
S6 topper 👌🍀💙
Jeroen v der schoot
09 september 9:56
S6 ouwe topspits, gaat je wel lukken
Valkman
08 september 10:01
Komt helemaal goed met deze klasseman en fijne vent
Jeroen Vermaas
08 september 1:01
Ha die Patje, mooi mens. Wens jou heel veel succes in je prille trainers carrière, maar dat komt goed.
Ronnie van tilburg
07 september 23:32
Maatje komt allemaal goed met jou als trainer zeker met de wedstrijden en ook na de wedstrijden
Hans Meeuwsen
07 september 19:04
Succes Patrick als voetballer een topper en als mens een topper
Ha10
07 september 13:10
Succes maatje als voetballer al een topper en altijd een winnaar. Als trainer zal het je daarom ook gewoon gaan lukken . Eens een winnaar altijd een winnaar. 👍👍⚽️💪🏽
Myron Jourdain
07 september 12:44
gas erop maatje geniet ervan
Peer v Kemenade
07 september 11:06
Veel succes Patrick en als je spitsen dezelfde trap hebben als hun hoofdtrainer wordt het een doelpuntenfestijn! Groet Peer
Erik van rooij
07 september 10:31
Veel succes trainer en een mooie start van je trainers carrière
Richard van de Kerkhof
07 september 8:58
Mooi stuk en succes komend seizoen neef.
Marco van den Braken
07 september 7:47
Succes Patje, mooie uitdaging voor jou als oud top spitske!!!