Zaalvoetballers FC Eindhoven hard onderuit in Volendam.

Deel dit bericht via:

FC Eindhoven laat in Volendam drie dure punten liggen.
Een zwak spelend FC Eindhoven wist  geen bres te slaan in de stugge verdediging van ZVV Volendam. De ploeg van Jan Vogels werd in sporthal de Opperdam in Volendam met 4-2 verslagen.

De Volendammers kregen al vroeg in de eerste helft twee serieuze kansen om op voorsprong te komen. In de tiende minuut kreeg Volendam  op vijf meter afstand  van de goal een vrije trap vanwege een handsbal van Manuel Kuijk. Gelukkig voor de Eindhovenaren werd deze niet omgezet in een doelpunt. Volemdam bleef de bovenliggende partij. Dit waren  signalen dat FC Eindhoven uit een ander vaatje moest tappen om de wedstrijd onder controle te krijgen. Maar de spelers van FC Eindhoven konden het tij niet keren. Het duurde dan ook niet lang dat de Volendammers op een 1-0 voorsprong kwamen en vlak voor rust liep de thuisploeg nog verder uit waardoor en een 2-0 ruststand werd bereikt.  

2e Helft
In de tweede helft schroefde FC Eindhoven het tempo omhoog en zette veel druk op de goal van ZVV Volendam. Door deze aanvalsdrift  ontstonden wel kansen voor de Volendammers om hun voorsprong nog verder te vergrootten. Jeroen de Groot van ZVV Volendam maakte van de ontstane ruimte gebruik en scoorde de 3-0 voor zijn ploeg.  Mouhcine Zerouali gaf FC Eindhoven nog hoop door tweemaal te scoren en de stand naar 3-2 terug te brengen. De vreugde was echter van korte duur want een paar minuten later bracht ZVV Volendam de eindstand op 4-2.

Aanvoerder Qualid Saadouni: “We hebben veel energie in de aanvallen gestopt maar de kansen niet afgemaakt. De omschakeling was niet goed genoeg en we hebben te makkelijk de goals weggegeven. Na de 1-0 hebben we moeite om terug te komen. Vervolgens loop de achterstand op tot 3-0 en Volendam is een ploeg waarbij het moeilijk is om terug te komen bij een achterstand”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?