Yoeri Sijbers kopt UNA in verhit slot naar late gelijkmaker

Deelacties:

Het venijn zat voor UNA vandaag in de laatste minuten. Uiteindelijk leverde dat, na een al in de 9e minuut opgelopen 0-1 achterstand, in de 90ste minuut de 1-1 gelijkmaker op door de koppende verdediger Yoeri Sijbers. In de naspeeltijd was UNA in een bomvol 16-metergebied nog een paar keer gruwelijk dicht bij de 2-1, maar het kansen benutten lukte niet echt.
  
Door Thieu Vlemmix
Vandaag heette UNA’s tegenstander dus AWC. Zoals vorige week met Kloetinge eveneens het geval was, zal dat ook voor veel mensen uit onze omgeving een onbekende zijn. De Alverna Wijchen Combinatie behoort momenteel – evenals de genoemde Zeeuwen - in de Derde Divisie tot de uitgebreide middenmoot.  

Wat UNA betreft, roeit Harrie Gommans met zijn mannen al geruime tijd op bewonderenswaardige wijze met de beperkte riemen die ze hebben. Complimenten aan de Limburgse trainer, die UNA – zo werd deze week bekend - aan het einde van dit seizoen na 4,5 jaar gaat verlaten. Hij en zijn mannen doen het uitstekend. Ze staan immers op een stevige tweede plek, ondanks met name een voortdurend ernstig gehavend middenveld. Zo viel controleur en belangrijke middenveld-pion Bassou Boulghalgh vorige week wederom geblesseerd uit. Hij zal er volgende week waarschijnlijk er weer bij zijn. Alex Meins kwam er - na een lange afwezigheid - voor hem in (en deed dat overigens met overtuiging). Een andere middenveldtroef Jesse Wielinga is er ook al een maand niet bij; zijn return is nog onzeker. En dan is Cas Faber, die andere middenveldtroef, nog niet eens genoemd; hij ligt er al maandenlang uit. Dat zijn toch steeds aanzienlijke aderlatingen.  

Op deze 13e competitiedag had UNA het tegen de counterploeg uit Wijchen erg moeilijk. En aanvallend kwamen de Zeelstenaren er eigenlijk niet aan te pas, terwijl op het middenveld alleen Alex Smeins een voldoende haalde. De betrouwbaarheid zelve is meestal de laatste linie, maar uitgerekend daar tastte men in de 9e minuut nadrukkelijk mis en kon Boy Visser namens de bezoekers de 0-1 binnenschieten. Daarna kreeg UNA het tegen de herhaaldelijk hard ingrijpende bezoekers erg moeilijk. De vele overtredingen haalden   UNA duidelijk uit zijn spel. Alleen Sten Senders (ook herhaaldelijk hard getorpedeerd) en Alex Smeins, konden echter aanvallend wat potten breken. Zo was er het mooie afstandsschot van Smeins in de 36e  minuut en een kogel net naast van Senders; deze verdienden een beter lot dan net naast.

In de tweede helft viel Yoey van Casand meer en meer op met zijn geslaagde aanvallende impulsen en leek Juul Respen met een solo onderweg naar succes, maar hij strandde op de keeper.

Toch kwam die gelijkmaker nog tot stand. En wel door de koppende Yoeri Sijbers, in de 90e minuut, nadat AWC met tien man was komen te staan na een zware overtreding van Idar Kramer. Met een kopbal van de ingevallen Jeroen van Schoonhoven (net over) en een kans van Max van den Akker vlakbij de doellijn, was de winst nog heel dichtbij. Na het laatste fluitsignaal raakten de gemoederen nog behoorlijk verhit, maar dat kon aan de stand uiteraard niks meer veranderen.              

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Info
21 november 15:58
Waarom kreeg vd Akker en gommans rood?
Martin
20 november 14:47
Het "KLEURDE" behoorlijk "ROOD" na afloop van de wedstrijd op het wedstrijd formulier.
Opstelling
20 november 12:12
Stoskovic, Horsten ( 78 Johnson ), Sijbers, Scheepers, Van Cassand, Smeins ( 65 Van Schoonhoven ), Boogers, Respen, Tielemans ( 65 Nguyen ), Van de Akker, Senders