Woenselse Boys viert komend weekend haar 90-jarig bestaan.

Deel dit bericht via:

Tijdens dit weekend staan er aantal activiteiten op het programma waaronder de jubileumwedstrijd tegen FC De Rebellen van coach John de Wolf.

De club
In 1929, het jaar van de oprichting  was het crisistijd. Er was weinig vrije tijd en er was geen tv. Het grote trefpunt was “de kapper”, ook als je niet geknipt hoefde te worden. Gespreksonderwerp was vaak het voetbal en het duurde niet lang of enkele moedige heren richtten een clubje op onder de naam “vv de scheerkwast”.  Al snel waren er drie elftallen en de clubkleuren waren toen geel-rood-geel. Na de oorlogsjaren werd de naam veranderd in “E.V.V.S.” en het 1e elftal ging spelen in de 1e klasse van de Brabantse voetbalbond.

Eind veertiger jaren kwam er een eigen sportpark onder de naam ‘Bara’ met twee velden. De clubnaam werd gewijzigd in Woenselse Boys en er werd een jeugdafdeling opgezet. In de vijftiger jaren braken de gouden jaren aan en het 1e elftal wist te promoveren naar de 2e klasse KNVB.’ In 1969 verhuisde de club naar sportpark ’t Laar’, in een mooie omgeving aan de Oirschotsedijk lagen twee velden. In 1985 verhuisde Woenselse Boys naar het huidige sportpark ‘De Hondsheuvels’. Woenselse Boys mag zich momenteel een gezonde, vitale vereniging noemen met gemiddeld 650 leden.

Op 26 en 27 oktober gaat de club het 90 jarig jubileum groots te vieren samen met alle (oud)leden.

Jubileumprogramma 90 jaar sv Woenselse Boys
Zaterdag 26 oktober
10-16.00 uur: Activiteiten voor alle Jeugdleden
16.00 uur: Jubileumwedstrijd Woenselse Boys – FC de Rebellen
18.00 uur: Aanvang Feestavond
19-20.00 uur: Receptie en tijd voor Felicitaties
00.00 uur: Einde Feestdag 1    

Zondag 27 oktober
14.00 uur: Aanvang Oktoberfest 90 jaar Woenselse Boys
21.00 uur: Einde Feestdag 2

Beide dagen zijn voorzien van livemuziek in de feesttent. 

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?