Wissels brengen UNA in juiste ritme

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) Als UNA’s coach Gommans halverwege de wedstrijd besluit om twee wissels toe te passen, leidt dat meteen tot een regelrechte gedaanteverandering bij de Zeelstenaren. Abdiasis Dahir en Niek van Boekel vervangen na de rust de falende Aron Bastiaans en Mitchel van Rosmalen en brengen - nadat de eerste helft een slappe, troosteloze vertoning is - in no time de zjoem erin. Plus de doelpunten waarmee men uiteindelijk UDI ’19 royaal (3-0) op de knieën krijgt.

Met UDI ’19 is er op Sportpak Zeelst geen onbekende op bezoek. UNA speelde er in het verleden al vele malen tegen. Zoals in de toenmalige Hoofdklasse, de onvergetelijke kampioenswedstrijd in 2013 op het veld van de Udense ploeg. UNA promoveerde er naar het hoogste amateurniveau, de Topklasse; een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis. Na de degradatie van een paar jaar geleden is UDI, door promotie onlangs vanuit de Hoofdklasse, weer teruggekeerd in de Derde Divisie. Het is ook de huidige club van Willem Tieben, bekend oud-speler van UNA 1 enkele jaren terug en nog altijd sterk met UNA verweven.

Een blessure hield de kopspecialist een half jaar aan de kant. Maar na een invalbeurt vorige week, is hij er nu opnieuw bij. Zo vlak voor dit duel in zijn geboorteplaats (‘wel een beetje raar om ‘uit’ naar UNA te moeten’) wilde hij wel wat aan ons kwijt. Met verwijzing naar het tot op heden nogal matige seizoen van zijn ploeg: “We zijn, op een enkele uitzondering na, echt niet minder dan de tegenstanders maar uiteindelijk valt het dan telkens verkeerd”. De centrale verdediger verder: “Ik verwacht nu nog niet in de basis te staan, ben immers pas weer 2 weken aan het trainen”. Toch staat hij verrassenderwijs wel bij de startelf en doet het zeker niet slecht. Zijn grappende opmerking: “In de laatste minuut kop ik de winnende voor UDI erin”, zal overigens niet uitkomen.     

UNA mist dit keer zijn grote aanjager op het middenveld Bassou Boulghalgh; al wekenlang in uitstekende vorm. Zijn vervanger is Noël van Gerven.

Het is rillen langs de lijn. Een week terug nog 20 graden, vandaag maar net boven de 10 en nat.
De eerste helft is van UNA zijde een weinig geïnspireerde vertoning. De bezoekers waren in feite niks de mindere. En als Brian Boogers vlak voor rust een opgelegde kans alleen voor de keeper niet weet te verzilveren zie het er allemaal nogal donker uit.

Na de rust neemt Niek van Boekel zowel letterlijk als figuurlijk de aanvoerdersrol over. Enkele tellen nadat Udens uitstekende spits Jeroen van Schoonhoven rakelings naast kopt, schiet Niek van Boekel – na een afgeslagen corner - de 1-0 binnen. De regie geraakt nu helemaal in UNA’s handen. Het tempo ligt inmiddels een stuk hoger en UDI hapt naar adem. In de 58e minuut heeft de sterke spelende Thomas Horsten zijn verdedigende stellingen verlaten, duikt op in het strafschopgebied en schiet de 2-0 binnen.

Intussen blijft Niek van Boekel goeie impulsen geven aan het spel van de geelzwarten. Zoals in de 74e minuut als hij Juul Respen aanspeelt en die weet daar raad mee: 3-0. Daarmee is het spel gespeeld. UNA heeft zijn vijfde seizoenszege binnen en stijgt naar plek vijf in de rangschikking.              

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?