Winst bij OJC glipt UNA in allerlaatste seconde uit handen

Deelacties:

Doldwaze eindfase op sportpark De Groote Wielen

Als UNA, na een 1-0 achterstand bij rust, in de 83e minuut via Sten Senders dankbaar gebruik maakt van de blunderende OJC-achterhoede (1-1), is de thuisploeg door het voortdurend beukende UNA allang murw gespeeld.

(Door Thieu Vlemmix) Erg verbaasd zullen weinigen dan ook geweest zijn toen een fraaie combinatie - met als eindpunten de ingevallen Eenow Dahir en de knap afrondende Nick Tielemans vlak daarop zelfs voor de 1-2 zorgde. De winst leek daarmee binnen. Maar dat was nog niet doldwaas genoeg, want in de aller- allerlaatste seconde (de arbiter floot meteen daarna af) bemachtigde de thuisploeg alsnog een nauwelijks verdiend punt.       

In deze nog maar amper begonnen competitie heeft UNA al vele gezichten laten zien. Die van vorige zondag tegen Blauw Geel in de tweede helft, bevalt de Zeelster aanhangers natuurlijk het allerbeste. Het gemis van belangrijke basisspelers vertaalde zich aanvankelijk in een slap, en kwetsbaar spelletje; na de pauze was echter alles ineens anders. Ze zagen met name nieuwkomers als Alex Smeins, Jesse Wielinga en Jeroen van Schoonhoven, die aantoonden niet voor niks naar UNA te zijn gekomen.

Zij bepaalden in de tweede helft, bij een voluit aanvallend geelzwart, in belangrijke mate de toonzetting. Maar ook het optreden bijvoorbeeld van jonkie Joey van Casand was een verademing om te zien. Een nieuw soort Louisben? Daarnaast kon Max van den Akker met zijn doelgerichtheid overtuigen en het her-optreden in de basis luister bijzetten met de twee beslissende goals. Uiteindelijk hosanna dus. Maar is dat een garantie voor vandaag in Rosmalen? Nee, dat is in voetbal dus nooit het geval.
 
Wat de opstelling betreft kan UNA zeker een week of zes geen beroep doen op aanvoerder Brian Boogers vanwege een spierscheuring. De linksachter positie wordt dit keer wordt ingevuld door Joey van Casant. Na zijn succesvolle optreden van vorige week, mag voorin Max van den Akker opnieuw starten. Ook voor de zondag goed ingevallen Jeroen van Schoonhoven is er een plek in de spits.

Achter de feiten aan
Het begon voor UNA desastreus. Al na drie minuten lag de bal namelijk achter Petar Stoskovic. De snelle OJC-rechterspits Hassan Mouad maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hem werd geboden en verraste doelman Petar Stoskovic met een fraaie lob: 1-0. Daarna greep UNA het initiatief en zou dat in feite niet meer loslaten tegen een zwaar verdedigende thuisploeg, die bij uitvallen soms nog wel voor enig gevaar zorgde.
Het aantal corners voor UNA viel op twee handen niet te tellen en dat zou na de pauze gewoon zo verder gaan. Het haalde allemaal weinig uit. Totdat de Rosmalense verdediging zelf in de fout ging en de man van de vandaag weer regelmatig knappe staaltjes voetbal Sten Senders dankbaar de gelijkmaker binnenschoot (1-1, 83e minuut). Toen waren de rapen gaar en ook de thuisploeg, zo leek.

Een geslaagde een-twee tussen Eenow Dahir en Nick Tielemans, waarna laatstgenoemde fraai de 1-2 binnen knalde, bracht in de allerlaatste minuten de verdiende zege binnen handbereik. Toch ging het nog fout en kon Tom Pijnenburg alsnog een punt redden voor zijn ploeg, waarna arbiter Kuipers niet meer liet aftrappen.            

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Opstelling
11 september 12:21
Zal ik elke week even onder het verhaal van Thjeu zeten.
@ Opstelling
11 september 11:55
Fijn! Zeer fijne toevoeging. Kan dit onder elk verslag komen?
Vohwinkel
10 september 23:59
Met dank aan keeper vogels . En natuurlijk arbiter Bedank
Opstelling
10 september 22:55
Stoskovic, Horsten, Sijbers, Scheepers, van Cassand, Smeins (60 Tielenmans) Wielinga, Respen (80 Renshof), van de Akker (70 Dahir), Van Schoonhoven, Senders
Opstelling
10 september 22:53
.
@ave
10 september 19:05
Kan iemand aan de schrijver vragen om de opstelling (en wissels) onderaan te vermelden? Meerdere lezers vragen hier (steeds) naar.