William van Moorsel kiest voor nieuwe uitdaging bij VV Geldrop

Deel dit bericht via:

Onlangs kwam VV Geldrop met een opmerkelijk persbericht. De club maakte bekend dat zij William van Moorsel heeft aangesteld om komend seizoen, samen met hoofdtrainer Pierre van den Eeden, een trainersduo te vormen voor het eerste elftal. Het bestuur wil graag het ‘Geldropse karakter’ verder uitstralen en ziet in Van Moorsel de ideale partner voor Van den Eeden.

Deze ervaren oefenmeester is sinds 2014 verbonden aan de club en gaat komend seizoen zijn zevende seizoen in als hoofdtrainer. De samenwerking tussen club en trainer verloopt naar wens, waardoor de club graag het contract wilde verlengen met Van den Eeden. De nieuw ingeslagen weg – waarin de club vooral Geldropse spelers wil zien in haar selectie – heeft de goede samenwerking nog meer versterkt.
Nadat Van Moorsel bekend maakte dat hij afscheid gaat nemen van Panningen, heeft VV Geldrop hem meteen benaderd. Na een gesprek met de Technische Commissie en Van den Eeden werd al snel duidelijk dat Van Moorsel geheel past in de profielschets van de club. Een ervaren trainer die de hoofdtrainer goed kan aanvullen en bovendien woonachtig is in Geldrop.

Keuze
Toch stellen we de vraag waarom Van Moorsel kiest voor deze stap. Hij heeft immers jarenlang als eindverantwoordelijke gewerkt bij diverse clubs. Van Moorsel was actief bij onder meer SSE, DVS, Braakhuizen, Gestel en RPC. En hoe gaat de samenwerking er precies uit zien tussen William van Moorsel en Pierre van den Eeden: “Dat was voor mij natuurlijk een hele belangrijke vraag die ik heb gesteld tijdens de gesprekken met de TC en Pierre. Toen het eerste contact werd gelegd, gaf ik direct aan mezelf niet als assistent te zien en gelukkig vond VV Geldrop dit ook en hadden ze het idee duo trainerschap.”
“Pierre krijgt er op termijn andere taken bij, waarbij je moet denken aan het Engelse model van technisch manager, die verantwoordelijk is voor de selectie en fungeert als klankbord voor de jeugdelftallen onder 19 en onder 17. De samenwerking tussen mij en Pierre zal op basis van gelijkwaardigheid zijn betreffende het eerste elftal. Hoe dit er in de praktijk gaat uitzien, is in het begin even aftasten, maar het is de bedoeling dat we samen de trainingen voorbereiden en uitvoeren, samen de opstelling bespreken en samen de wedstrijdbesprekingen voorbereiden.”
Gezien de ervaringen van Van Moorsel als eindverantwoordelijke bij diverse clubs, rijst de vraag of deze functie dan geen stapje terug is. “Ik begrijp dat deze vraag wordt gesteld. Zoals ik al aangaf, had ik deze functie niet aanvaard als deze volledig op basis van assistentschap was berust. Daarvoor ben ik al te lang hoofdtrainer, waarbij je inderdaad gewend bent om als eindverantwoordelijke beslissingen te nemen. De kans om in de eerste klasse te mogen werken, samen met een ervaren trainer als Pierre, zie ik als een stap vooruit. Het niveau waarmee ik te maken krijg, de spelers en de tegenstanders; dat is voor mij nieuw. Maar tegelijkertijd ook uitdagend.”

Ook is het volgens Van Moorsel prettig dat hij in zijn eigen dorp aan de slag kan. “Als je als reden aangeeft bij SV Panningen te stoppen vanwege de afstand, dan is deze overstap naar VV Geldrop op dat gebied ook een stap voorruit. Als laatste, en zeker niet onbelangrijk, is het voor mijn vrouw, dochter, ouders en schoonouders fijn dat ze niet meer op zondag hoeven te kiezen tussen mijn zoon Wessel of mij. Wessel speelt bij VV Geldrop in de selectie, dus dat wordt vanaf volgend seizoen in ieder geval bij elke thuiswedstrijd een familie-uitje.”

De club wil zoveel mogelijk Geldropse jongens in het eerste elftal zien spelen. Ook is het beleid dat zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers het eerste elftal bereiken. Dan komt natuurlijk de vraag of dit haalbaar is. “Ik denk dat tot nu toe al is bewezen dat je ook met eigen jongens op eersteklassenniveau kunt spelen. Het beleid is al een aantal jaren geleden ingezet en heeft tot nu toe niet geleid tot sportieve problemen. Ook de ideeën rondom Pierre hebben als reden dat dit beleid nog meer vorm gaat krijgen.”

Van Moorsel is van mening dat het allerbelangrijkste is dat het niveau waarop de jeugdelftallen acteren zo hoog mogelijk is. "JO15-1, JO17-1 en JO19-1 spelen op landelijk divisie niveau en staan onder leiding van gediplomeerde trainers. Daarbij opgeteld is de gemiddelde leeftijd in de selectie ongeveer 23 jaar. Met de eigen opgeleide spelers, aangevuld met de huidige ervaring, moet het mogelijk zijn dat we op hoog niveau blijven spelen. Dat niveau is nu eerste klasse, maar de club heeft zeker de ambitie om op termijn weer hoofdklasser te worden.”

Toekomst
Van Moorsel gaat de nieuwe uitdaging met volle overtuiging aan. De samenwerking met Van den Eeden is niet voor korte duur. Maar hoe gaat de toekomst eruit zien voor Van Moorsel binnen VV Geldrop. “Dat is altijd lastig om te voorspellen, maar zowel de club, Pierre en ik hebben de intentie uitgesproken om het  bewust gekozen beleid van de club de komende jaren nog meer uit te gaan dragen. Ik ben in ieder geval trots dat ik de kans krijg om bij deze mooie, traditionele club te werken, samen met een gelouterde trainer. Ik doe er alles aan om van deze samenwerking een succes te maken. Hopelijk kan ik voor de komende jaren onderdeel zijn van de sportieve ambities van deze – ook niet onbelangrijk – gezellige en gemoedelijke vereniging.”

Tot slot
We stellen de vraag welke boodschap Van Moorsel nog wil meegeven aan het amateurvoetbal. “Dat we er, ondanks deze moeilijke en zeer vervelende tijd, vooral voor moeten zorgen om gezond te blijven. Natuurlijk missen we het niet kunnen trainen en wedstrijden spelen enorm, maar de ellende die er momenteel heerst in de maatschappij, zet ons geliefde spelletje logischerwijs even op een zijspoor. Ik kan alleen maar hopen dat we elkaar weer snel zien op het voetbalveld, want dat betekent dat er een positief vooruitzicht is in het overwinnen van dit vreselijke virus.”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


FRans K.
12 januari 19:44
Superduo! Kost een paar centen maar dan........
Marco van den Braken
12 januari 17:41
Succes Witte, gaat zeker goed komen met zo'n koppel!!
Toon
12 januari 11:50
Succes William!