Wilhelmina’08 trekt zich terug uit de competitie

Deelacties:

De geruchten gingen al een tijdje rond dat Wilhelmina’08 zich zou gaan terugtrekken uit de competitie. Nu het is zover, meldt dagblad De Limburger.

Het bestuur van de voormalig landskampioen heeft besloten om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie.

Na degradatie uit de 2e klasse zijn er veel spelers vertrokken bij de club uit Weert en is de financiële situatie niet rooskleurig. Hoe de club verder gaat is nog niet bekend.

Wilhelmina’08 werd ingedeeld in de 3e klasse H met o.a. Eli, Geldrop, HVV Helmond, Lierop en Mariahout. Deze klasse telde 13 ploegen en wordt nu teruggebracht naar 12 ploegen.

Later meer... 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Servo
12 juli 22:33
Het zijn zelfs 7 teams die je als kanshebber kan zien voor de titel in de 4e klasse 4G Brandevoort Asv 33 Braakhuizen DVG Mifano Nieuw Woensel Rgsv
@Servo
12 juli 17:13
Welke 6 schat jij in die voor de titel gaan?
@Arthur
11 juli 22:31
En een beetje dankzij Bladella, die in de Corona periode hun promotie hebben afgestaan aan RBC.
Jan Leenders
11 juli 15:42
Op RBC kun je trots zijn maar het is niet een heel grote prestatie om met zoveel geld jaarlijks te promoveren. In de derde divisie zijn meerdere clubs met een veel lager budget.
Arthur Verbraak
11 juli 11:48
@zuid2 Het herrijzen uit de as is bijna onmogelijk. Wij bij RBC hebben de schouders er onder gezet na het failissement in 2011. We moesten helemaal opnieuw beginnen in de 5e klasse, zonder tenue's, ballen en speelveld. Na veel hoofdpijn in de beginjaren spelen we komend seizoen in de 4e divisie. En daar zijn we trots op, maar het is een tussenstop.
Peet
11 juli 10:39
Zelfde gevoel als jaren geleden met Roermond. Het tij is waarschijnlijk niet meer te keren zonder fusie. Zonder de versnippering moet een plaats als Weert een stabiele Divisionist kunnen hebben.
Paul Coppus
11 juli 9:41
Jammer, weer een roemruchte naam die na EHC uit het Limburgse verdwijnt. Gelukkig zijn onze Noord Limburgers SV Venray en Wittenhorst nog gezonde en ambitieuze clubs gebleven. Veel succes met de opzet van een ev. nieuwe vereniging.
@trainert
10 juli 19:52
Ik sluit mij helemaal aan bij de woorden van trainert Een club met een rijk verleden gaat helaas verloren voor het amateurvoetbal 😢
Johan vd Hoeven
10 juli 19:08
Vroeger een heel goed elftal. Volgens mij zijn ze ook nog eens kampioen geworden in de hoogste klasse.
Trainert
10 juli 16:40
Geweldige club, geweldige verleden, helaas is het mis gegaan. Veel waardering voor Bert v de Vin en enkele oud gedienden die de club nog lang overeind hebben gehouden.Veel tegen gevoetbald als trainer accomodatie had iets. In de jaren 80 vaak 2000 man of meer publiek.
Pionier
10 juli 14:48
Wat een beleid daar, zeg!!!!!!
Servo
10 juli 14:24
Waarop is dat gebaseerd dat Braakhuizen zomaar even promoveert! Klasse 4G is een best sterke competitie waarin gewoon 6 titelkandidaten staan waaronder ook Braakhuizen. Kan alle kanten op in die klasse
@Braakhuizen
10 juli 13:38
Die spelen 4e klas na 2x degradatie. Hebben nu veel spelers aangetrokken en zullen volgend seizoen dus weer 3e klasse gaan spelen, waardaar ze thuishoren.
Braakhuizen
10 juli 13:12
Kunnen ze mooi weer braakhuizen bij indelen
Zuid II
10 juli 13:07
Ongelofelijk, voor het eerst sinds de jaren 30/40 weer naar de 3e klasse. En ook meteen voor het eerst sinds 1958 niet meer de hoogst spelende club uit de gemeente Weert. Dit is direct het einde van Wilhelmina'08. Maar weinig clubs herijzen uit hun as. Feit dat er amper kaderleden zijn en de gemeente de bestemming van de accommodatie ter discussie stelt, maakt dat de blauw-witte grootmacht nu als 'gevallen grootmacht' moeten bestempelen. Doodzonde, maar het zat eraan te komen...