Wilhelmina Boys - RKVVO: 3-2

Wilhelmina Boys troeft RKVVO af

Op een nat maar zonnig sportpark Naastenbest was het Wilhelmina Boys wat het eerste kwartier het initiatief nam. Dit resulteerde in een kans voor Van Rooy maar zijn schot miste kracht. Na 20 minuten nam RKVVO het initiatief over met enkele snelle uitbraken door de snelle aanvallers. Door goed doorzetten van Bart Sanders kwam de bal voor de voeten van Luuk Soetens. Hij krulde de bal in de verre kruising, 0-1. Wilhelmina Boys moest ik de achtervolging maar het ontbrak aan daadkracht. Met lange ballen probeerde ze de spitsen te bereiken. RKVVO bleef loeren op de counter en dat resulteerde al snel in de 0-2. Bart Sanders stuurde Jordan Bujitu diep die alleen op de keeper af kon. Zijn schuiver belande op de paal maar de rebound was een koud kunstje voor Martijn van Dijk, 0-2!. Ruststand 0-2.

In de 2e helft een ander Wilhelmina boys op het veld. Het veldoverwicht zorgde ervoor dat RKVVO terug werd gedrongen op eigen helft.  Via Yusuf Ogutcu, de beste man van het veld, kwamen ze goed door aan de zijkanten. RKVVO bleef achteruitlopen en beperkte zich tot verdedigen. Een vrije trap van Lars Kuys werd uit de bovenhoek geplukt door keeper Bischop. Wilhelmina Boys verplaatste het spel van links naar rechts en drukte RKVVO steeds verder terug. Een snelle uitbraak van Wilhelmina Boys over de rechterflank van Ogutcu zorgde voor een niet te missen kans van Dekkers, zijn inzet gin naast op 5 meter.

In de 76e minuut werd Ogutcu op de rand van de 16 meter gevloerd. De vrije trap werd door Stef Vervloet hard in de verre hoek geplaatst, Bischop was kansloos, 1-2. Dit gaf Wilhelmina Boys een impuls en het tempo werd weer opgevoerd. RKVVO loerde op de tegenaanval maar Sanders kan de snelle Van Dijk en Bujitu niet bereiken. Op rechts een scherpe voorzet van Bram van der Velden maar niemand in de 16-meter om de bal binnen te lopen. Jamie Dekkers snelde op links voorbij zijn tegenstander, zijn steekbal op Robbie Baeten zorgde ervoor dat Benn Soetens aan de noodrem moest trekken. Met zijn 2e gele kaart kon jij inrukken.

Wilhelmina Boys rook bloed. De vrije trap op 20 meter buiten de 16 was een buitenkans. Kuys ging achter de bal staan en verraste keeper Bischop door de bal hard en zuiver langs de muur te schieten, 2-2. RKVVO kwam er niet meer uit en in de 89 e minuut was het raak. Ogutcu werd diep weggestoken en zijn inzet in de verre hoek werd aangeraakt door Kuys. Door de inzet kwam de bal voor de voeten van invaller en matchwinner Tijs Meeske die de winnende treffer binnen tikte, 3-2.

RKVVO probeerde nog met lange ballen de gelijkmaker te forceren maar het ontbrak aan nauwkeurigheid om nog gevaarlijk te worden. Baeten snelde nog langs zijn tegenstander en stelde Mathijsen in staat om geheel vrij voor keeper Bischop de bal in te schieten. Hij raakte hem volkomen verkeerd en de 4-2 bleef uit. Scheidsrechter Opstraat floot na 10 minuten blessuretijd af. Een wedstrijd met 2 gezichten.

Voor RKVVO rest de derby tegen Rood Wit Veldhoven op donderdag 22-2-2024, 20:15 uur. Wilhelmina Boys moet richting Vessem op zondag 25-2-2024, 14:30 uur.