Wilhelmina Boys - Gestel: 3-3

Wilhelmina Boys - Gestel spelen gelijk in een enerverende wedstrijd!

Op een zonnig sportpark Naastenbest troffen de nummer 5 Wilhelmina Boys en nummer 2 uit de ranglijst SC Gestel elkaar. De afgelopen edities waren pittige duels. Eerder verloor Wilhelmina Boys kansloos met 3-0 van Gestel.

Gestel ging sterk van start. Snel combinerend en met veel loopacties werd Wilhelmina naar achteren gedrukt. Good old Henny Nooijen en Mo Moussaoui strooiden met passes van achteruit. De sterk spelende Koc werd meermaals bereikt en zorgde voor veel dreiging zonder tot echte grote kansen te komen. Het eerste gevaar voor Wilhelmina boys was in de 20 e minuut. Jorn van Zandvoort bereikte Robbie Baeten, hij snelde door de verdediging en kwam voor keeper Jan van Hout. Zijn inzet strandde. In de 25 e minuut was het raak voor Gestel. Runaldino Granviel werd binnendoor aangespeeld, zijn strakke voorzet werd door Koc binnengelopen, 0-1. 5 minuten later was het Yusuf Ogutcu die op rechts werd aangespeeld door Bas Posthuma. Ogutcu passeerde zijn tegenstander en stak de bal diep op August Mathijssen. Die legde de bal panklaar op het hoofd van Robbie Baeten, 1-1 Mo Moussaoui moest met een ogenschijnlijke hamstringblessure het veld verlaten. Weer 5 minuten later werd Ogutcu binnen de 16 meter neergehaald waarop een penalty van Lars Kuys voor de 2-1 zorgde. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft werd gedicteerd oor Wilhelmina Boys. De ingevallen Bouwmans werd direct gevaarlijk met een schot van 20 meter welke rakelings naast ging. In minuut 55 was het raak. Ogutcu snelde langs zijn tegenstander en legde vanaf de achterlijn breed op Baeten, 3-1. Gestel gaf niet op maar kwam door sterk verdedigend werk van met name Rik Thijssen en Jorn van Zandvoort er niet doorheen. In minuut 60 werd een corner werd niet goed weggewerkt door Wilhelmina boys, werd opnieuw ingebracht en Shane van Bosstraten tikte de aansluittreffer binnen, 3-2! Niet veel later viel uit een voorzet van Posthuma vaan Wilhelmina boys de bal voorbij de 2 e paal voor de voeten van Baeten, de bal spatte op de lat uit het doel. In de 75 e minuut werd Baeten diepgestuurd, ging alleen op Van Hout af die een overtreding binnen de 16 maakte, opnieuw een penalty. Veel misbaar van de doorgaans prima doelman, die blij mocht zijn dat hij nog op het veld mocht staan. De vele protesten van Gestel leverde veel gele kaarten op en Van Bosstraten moet eraf met een knieblessure.

Zonde want de ploeg uit Gestel heeft uitstekende voetballers lopen die dit helemaal niet nodig hebben. 6 x geel voor Gestel, 1 x geel voor Wilhelmina Boys.

Opnieuw Kuys achter de bal. De inzet ging via de onderkant van de lat het doel uit, stand 3-2 bleef staan, Gestel leefde nog en geloofde er nog in. In minuut 88 werd de bal door Gestel ingebracht ver bij de 2 e paal. Runaldino Granviel kopte tegendraads de bal tegen de touwen, 3-3. In de euforie van het vieren kreeg trainer Kalender nog rood voor commentaar op de leiding. Scheidsrechter van Wingerden, die overigens een prima wedstrijd floot, hield het na 1 minuut blessuretijd voor gezien, eindstand 3-3!

Donderdag 21-3-2024, 20:00 uur staat de uitwedstrijd tegen het sterke Vessem op het programma en zondag 24-3-2024 Braakhuizen uit. Gestel ontvangt zondag 24-3-2024, RKVVO op het eigen sportpark.

Sup
18 maart 18:48
De Scheidsrechter was de beste man van het veld, liet zich niet intimideren door de spelers en die emotionele trainer van Gestel.
@liefhebber
18 maart 18:43
Welke sponsor??? Volgens mij heeft gestel al jaren geen sponsor. Alles gaat via teammanager en voorzitter zelfs gehoord dat hun Gestel behoed hebben van een faillissement 3 seizoenen geleden. Ik zat alleen wel dat de trainer nog geen verlenging heeft getekend.. iemand die hier iets vanaf weet?
@eindhoven
18 maart 17:55

Waarom doe je dit onder reacties bij Gestel, en niet voorbeeld onder RPC, Brabantia of andere clubs in de omgeving.

@eindhoven
18 maart 17:53
Gezien de ranglijst niet slecht voor een club zonder jeugd. Het is alleen dat zulke zielige figuurtjes zoals jij onder berichten van Gestel die zulke reacties geeft.
@rico
18 maart 17:52
Laatste minuten werd 3-3 gescoord uit blijdschap. Scheidsrechter had aparte beslissingen. Leek wel alsof hij alleen Gestel moest hebben Lars Kuys had 1e helft misschien al 3x gele kaart moeten krijgen.