Wessel van Moorsel wil met 'zijn' Geldrop gaan oogsten

Deelacties:

Geldrop-Best Vooruit in de eerste klasse B is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Wessel van Moorsel, aanvaller van Geldrop. Hij vertelt over de ambities van de groenwitten en de samenwerking met zijn trainer én vader William. Oh ja, en ook Marco van den Braken komt ter sprake...
Door Willem Jan Schampers

Als eerstejaars A-speler maakte hij reeds zijn debuut in het eerste elftal. Aanvaller Wessel van Moorsel, inmiddels 23 jaar, is dus al een redelijk gelouterde speler in de selectie van VV Geldrop. "Ik ben een van de voorbeelden als het gaat om de nieuwe visie van de club: geen spelers meer halen en betalen, maar zoveel mogelijk eigen jongens in het eerste en tweede elftal. En met 'eigen' wordt bedoeld spelers uit de eigen jeugdafdeling, jongens die hier hebben gespeeld en weer terugkomen of gasten die uit Geldrop en omgeving komen."

Als echte Geldropse jongen voldoet Van Moorsel dus aan alle 'eisen'. "Ik ben er bijna twee jaar tussenuit geweest vanwege een kruisbandblessure én corona. Dat was een ontzettend vervelende periode, want ik kan echt niet tegen stilzitten. Verschrikkelijk! Lars de Haas en ik waren zo'n beetje de eerste jongens die vanuit de nieuwe opzet binnen Geldrop de overstap maakte naar de selectie en inmiddels spelen we met meerdere jongens die uit de eigen jeugd afkomstig zijn. De onderlinge sfeer is uitstekend. Ook wat dit betreft zetten Marco en mijn vader het goede werk van Pierre van den Eeden voort." 

Sfeer
De goedlachtse trainer uit Nuenen - dit seizoen actief bij RKGSV - zorgde niet alleen voor een sportieve ommezwaai op sportpark De Kievit, maar was er ook mede verantwoordelijk voor dat de gezelligheid terugkeerde. Op donderdag na de training is het weer ouderwets druk in de kantine van Geldrop en ook op zondag na de wedstrijd blijven spelers en supporters lekker 'naborrelen'. Van Moorsel: "Hartstikke belangrijk voor een amateurclub en ook voor de verbondenheid. Het komt de sfeer én het voetbal ten goede."

Geldrop raakte de nodige spelers kwijt, onder wie Tom Sas (FC Eindhoven BVO), Joep van Vroenhoven (Nuenen), Richard van Malten en Romano ter Linden (beiden RKGSV) en Gideon Pieschel (Marvilde). Daar tegenover stond de komst van Shane van Bosstraten (Unitas'59), Jimmey Graviel (PSV/av), Mohammed Amezziane (Braakhuizen), Wouter Verstraaten (Achilles Veen), Sammy en Donny Dirkx (Maarheeze) en Mick Schoonheijm en Quinn van Groningen (beiden FC Eindhoven/av). "We hebben vier jongens die écht van buitenaf komen", benadrukt Van Moorsel. "De rest had al een connectie met Geldrop."

Automatismen
In de voorbereiding en het bekertoernooi presteerde Geldrop naar behoren. Alleen van tweedeklasser RPC werd in de eerste vriendschappelijke wedstrijd verloren. Daarentegen werd een andere eersteklasser EFC op een 'nette' 0-0 gehouden en werd moeiteloos de tweede ronde van de beker bereikt. "We waren in het begin nog wat zoekende naar de juiste formatie. Ook omdat de nieuwe jongens moesten worden ingepast. Ik denk dat de trainers de basis nu wel zo'n beetje hebben staan - hopelijk maak ik hier deel van uit - en kunnen we verder werken aan automatismen en tactische zaken."

De rol van Marco van den Braken is hierin groot, aldus Van Moorsel. "Marco en mijn vader kennen elkaar al vele jaren en delen de zelfde voetbalvisie. Tijdens de gezamenlijke trainingen werken ze nauw samen met de trainers van het tweede en is er geregeld overleg. Hierdoor is het ook mogelijk om per linies te trainen. Afgelopen dinsdag werkte mijn vader met de verdedigers en de middenvelders aan positiespel en was Marco met de aanvallers en de backs bezig met afwerken. Allemaal wedstrijdgericht. Het is geen hogere wiskunde, maar er is wel extra aandacht voor specifieke zaken. En dit bevalt goed."

Geen issue
De naam van William van Moorsel, de vader van, is al enkele malen genoemd. Hoe is het om met je eigen vader als trainer te werken? "Ik heb er geen enkele moeite mee en hij ook niet. Tijdens trainingen en de wedstrijden heb ik het eigenlijk nauwelijks in de gaten. Voor ons is het dan ook geen issue. Wél hebben we - stilzwijgend - afgesproken dat ik op voetbalgebied vooral met Marco praat. Dit voorkomt eventuele misverstanden en vooroordelen. Haha! We hebben allemaal dezelfde ambitie en willen op termijn met Geldrop naar een hoger niveau. Het maakt mij niet uit wie er voor de groep staat."

Zondag is Best Vooruit de eerste tegenstander. Een ploeg die vorig seizoen in de nacompetitie meestreed om promotie naar de hoofdklasse. De formatie van trainer Miquel van den Dungen geldt dan ook als een geduchte opponent. "Het is meteen een goed meetpunt. We hebben een sterke ploeg, maar ik kan nog niet zo goed inschatten waar we staan. We zitten immers in een compleet nieuwe competitie, dus veel tegenstanders kennen we helemaal niet. Mooi om tegen Best Vooruit, Heeze en Marvilde te spelen, maar we moeten ook naar Leiden en Den Haag..."

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


MB
22 september 18:51
"We hebben vier jongens die ├ęcht van buitenaf komen", benadrukt Van Moorsel. "De rest had al een connectie met Geldrop." 4 spelers? Echt teveel !! Hopelijk niet het begin van het einde.
Daniek
22 september 13:13
Vader en zoon veel succes zondag.
Henke
22 september 12:48
Heel veel suc 6 mannen