Wedstrijdverslagen Districtsbeker. DVS verrast buurman RPC, Marvilde knap langs eerste klasser Wilhelmina'08

Deel dit bericht via:

Marvilde wint knap van eersteklasser Wilhelmina’08
Na de 1-3 overwinning bij Lindenheuvel-Heidebloem in de eerste wedstrijd van de bekerpoule, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen 1e klasser Wilhelmina’08 uit Weert op het programma. Wilhelmina had in de eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van Venhorst, dus de winnaar van vandaag was zo goed als zeker door naar de volgende ronde (2 ploegen gaan door). Marvilde was duidelijk de betere en won verdiend met 3-0, waarbij de bezoekers 2 terechte rode kaarten in ontvangst mochten nemen.

De eerste helft was er een overwicht van Marvilde, maar echt grote kansen leverde dit niet op. De bezoekers kregen in de hele wedstrijd nauwelijks kansen. De meeste opwinding ontstond in de 38e minuut toen Placide Avouzoa Njoh natrapte en dus een rode kaart kreeg. Dit leverde vooral bij de bezoekers veel opwinding op en dat ging in het vervolg van de wedstrijd niet meer weg. In de laatste minuut van de eerste helft was er nog een mogelijkheid voor Marvilde toen Robbert Born op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant een vrije trap mocht nemen. De bal werd onderweg aangeraakt, maar kon nog uit de verre hoek getikt worden door doelman Maarten Walbers.

In de tweede helft mocht Twan Demin, vorige week ook al goed voor drie doelpunten, in de 50e minuut net buiten het strafschopgebied uithalen. Hij plaatste de bal prima in het doel, 1-0. Twintig minuten voor het einde schoot Jurjen de Jongh van buiten het strafschopgebied op doel. Via de ene paal kwam de bal tegen de andere paal, waarna de net ingevallen Jeroen van den Kerkhof de rebound in het doel schoot, 2-0. De strijd was beslist, maar de laatste minuten was er toch nog veel opwinding. Eerst stuurt Tayfun Yilmaz Twan Demin diep over de as van het veld. Alleen voor de keeper gaf hij de bal breed, waar weer Jeroen van de Kerkhof de bal in het lege doel kon tikken voor de 3-0. In de laatste minuut mocht Wilhelmina nog een corner nemen, maar voordat die genomen werd vond Ali Yalcin het nodig om in het gezicht van Sam van Rooij te spugen. De scheidsrechter zag dit en gaf uiteraard een rode kaart. Wilhelmina’08 beëindigde deze wedstrijd dus met 9 man, maar dat doet niets af aan de prima prestatie van Marvilde. Ook onder de negatieve strijd van de bezoekers bleef de thuisploeg uiterst kalm.

De knock-out fase van de beker is zo goed als zeker bereikt. Alleen als Venhorst morgen wint tegen Lindenheuvel zouden er nog 3 ploegen op 6 punten kunnen komen. Maar dan is voor Marvilde nog altijd het doelsaldo veel beter dan bij de andere ploegen. Volgende week sluit Marvilde de poulefase van de beker af met een uitwedstrijd bij Venhorst (2e klasse)

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Rikkert Dings, Clint van Doorn (81. Sander Megens), Yurjen de Jongh, Mark van Doorn, Twan Demin, Mathijs de Bie (70. Jeroen van de Kerkhof), Tayfun Yilmaz, Jens Kantelberg (61. Tijs de Matter)

DVS verrast buurman RPC
Vandaag stond voor D.V.S. de buren ruzie tegen R.P.C. op het programma. Voor de wedstrijd werd door de “harde kern” van de thuisclub geprobeerd de sfeer verder op te voeren. De opkomst van de spelers werd begeleid met vuurwerk en rookpotten in de kleuren van de gastheren. Het begin van de wedstrijd was net als vorige week voor de thuisclub. In de 4e minuut was er een snelle aanval over Stan van der Heiden, hij verplaatste de bal van de rechter- naar de linkerkant van het veld naar de vrijstaande Roel de Greef. Deze dribbelde naar binnen en liet een geplaatst schot los richting de tweede paal. De bal verdween op een zeer fraaie manier in de kruising: 1-0. Kort daarna kreeg D.V.S. een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en zijn schot werd door  doelman Max van der Linden met een goede redding uit het doel gewerkt. Na deze eerste minuten nam R.P.C. het heft in handen. Met snel combinatievoetbal wisten ze de thuisclub achteruit te dringen. In de 11e minuut leidde dit tot de 1-1. Sander Taks kwam op het middenveld in balbezit en wist met een steekpass de spits van de gasten in stelling te brengen die dit buitenkansje perfect afrondde. Na de gelijkmaker had de thuisclub het moeilijk en halverwege de eerste helft was er wederom een grote kans voor de gasten. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgezet door Rik Strijbosch en zijn voorzet kwam bij de tweede terecht bij Patrick Phillippart. Hij kon vrij inkoppen maar zijn inzet ging echter ruim over de goal. In de 34ste minuut was het bijna wel raak. De bal werd wederom goed voor de goal gebracht en Rick Wijnen kopte de bal goed in. Doelman Job Linsen kon echter meet een uiterste inspanning de bal uit de goal houden. Kort daarna kon D.V.S. eindelijk ook weer aanvallend iets laten zien. Op het middenveld ging de bal goed rond en Jasper Jakobs werd in de ruimte weggestuurd. Hij kwam aan de rechterkant terecht en wist de bal voor de goal te krijgen. Wester Wester wist met een hoog geheven been de bal in het doel te werken. De goal werd echter afgekeurd wegens gevaarlijk spel. R.P.C. nam het heft weer in handen maar ondanks het veldoverwicht ontstonden er geen grote kansen meer.

Na rust kwam D.V.S., net als in de eerste helft, goed uit de startblokken. Op de helft van R.P.C. kwam Jasper Jakobs in balbezit en zijn harde schot miste net het doel. Vanaf dat moment lieten de gasten weer zien dat ze een klasse hoger voetballen en de thuisclub moest wederom achteruit. Er ontstonden enkele hachelijke momenten voor de goal van D.V.S. en in de 56ste minuut kwam R.P.C. verdiend op voorsprong. Op 20 meter van de goal kregen zij een vrije trap die door Patrick Phillippart keihard werd binnen geschoten. Tien minuten later zette Sander Bertels een goede combinatie op vanaf het middenveld en hij kon vrij voor keeper Job Linsen komen. Waar hij de wedstrijd in het slot kon gooien, kwam de keeper in een één op één duel als winnaar uit de bus. D.V.S. bleef met veel passie en inzet spelen maar kon aanvallend weinig voor elkaar krijgen. Net als vorige week tegen Vlijmense Boys liet de thuisclub echter veel veerkracht zien. In de 82ste minuut wist D.V.S. uit het niets een corner te krijgen. De bal werd voor de goal gebracht maar de bal werd goed weggewerkt door de verdediging. De bal viel echter voor de voeten van Jasper Jakobs die de bal direct op het doel van R.P.C. schoot. Zijn schot werd van richting veranderd en het leek of dat deze net langs de paal binnen zou vallen. De doelman kon echter met een uiterste inspanning de bal uit de goal tikken. In de rebound kwam de bal voor de voeten van centrale verdediger Joery van Breemen die geen moeite had deze kans te verzilveren: 2-2. Kort daarna stond deze zelfde speler ook aan de basis van de voorsprong. Op het middenveld kwam Yoeri van Breemen in balbezit. Hij gaf een diepe bal richting Brent Hoekman. Verdediger Dirk Visscher kon de bal niet onderscheppen en Brent Hoekman kon vrij doorlopen richting het doel van R.P.C.. De jonge aanvaller bleef uitermate koelbloedig in het duel met de keeper. Met een schuiver onder de doelman door wist hij de thuisclub op een 3-2 voorsprong te schieten. Met nog enkele minuten te spelen gingen de gasten vol op de aanval. Wat R.P.C. ook probeerde de 3-2 bleef op het scorebord staan. Na het mooie gelijkspel van vorige week in Vlijmen en de winst tegen R.P.C. kan D.V.S. zich volgende week misschien wel plaatsen voor de volgende ronde van het beker toernooi. D.V.S. speelt thuis tegen de ander buur Tivoli. Bij winst tegen Tivoli en puntverlies van Vlijmense Boys tegen R.P.C. kan D.V.S. zich opmaken voor de volgende bekerronde.

Hoogeloon en Vessem onbeslist
Door de absentie van de gebroeders Tom en Sjoerd de Laat moest Hoogeloon met name verdedigend nogal wat aanpassingen doen in de opstelling, waarin Jesse Lamers het doel verdedigde. Daar hadden de groen-witten van Vessem geen boodschap aan, want al na 15 minuten was het raak toen Jaap van Diessen met een kopbal het Hoogeloonse net wist te vinden. In deze fase had Vessem een duidelijk overwicht en was het wachten op een tweede doelpunt. Dat kwam er na 25 minuten. Een voorzet van links werd door Jop de Laat in het kruis gelegd. Een kansloze missie voor de Hoogeloonse doelman. Hij zag zijn clubmakkers met weinig zelfvertrouwen spelen en steeds stuntelig uitverdedigen. Teveel spelers waren het eerste halfuur onzichtbaar en alleen Yannick Sol en Niels Luyten konden Vessem doelman Van Rooij tot handelend optreden dwingen. Intussen kreeg Hoogeloon in het laatste kwartier voor rust meer vat op de wedstrijd en schoot Yannick Sol, buiten bereik van de Vessem-doelman, uit een vrije trap op de paal. Met een 0-2 ruststand mocht Hoogeloon niet klagen.

Na de theepauze werd aan Hoogeloon zijde met het inbrengen van Luuk en Richard van den Broek voor een andere strategie gekozen. Sam de Laat ging als slot op de deur spelen en met Sven Brouwers, als invaller voor de geblesseerd geraakte Niek van den Broek, werd de drang naar voren verder opgevoerd. Dat resulteerde in doelrijpe schietkansen voor de Hoogeloonse aanvallers en tien minuten na rust kon Niels Luyten raak schieten toen de Vessem verdediging de bal niet weg wist te werken, 1-2. Kort daarna ontsnapte Hoogeloon in een scrimmage voor het doel aan een 1-3 achterstand en kwamen voor Vessem Bram Dekkers en Chris van Ham in het veld. Met schoten van Niels Luyten, Sven Brouwers en Yannick Sol bleef Hoogeloon in deze periode aandringen op de gelijkmaker. Onder leiding van doelman Marijn van Rooij gaf de Vessem verdediging echter geen krimp, totdat na 80 minuten de goed leidende scheidsrechter Jansen de bal op de stip legde. Na een hoekschop van Yannick Sol werd in de zestien hands gemaakt en dezelfde speler wist de penalty in de rebound in een doelpunt om te zetten: eindstand 2-2. Met de opmerking van een Vessemse "super-service" sponsor dat zijn ploeg het meeste recht had op de overwinning, had hij het gelijk aan zijn zijde.

Reusel Sport/CoTrans klopt ook vierdeklasser De Raven met ruime cijfers 6-0
Op een prima grasveld en onder een heerlijk najaarszonnetje begonnen afgelopen zondag Reusel Sport/CoTrans en De Raven uit Luyksgestel aan hun tweede bekerronde, onder prima leiding van scheidsrechter Lennart Geertsen uit Best. Reusel Sport/CoTrans kwam het beste uit de startblokken. Met snel en fraai uitgevoerde combinaties werd De Raven geheel op eigen helft terug gedrongen. Ondanks een uitblinkende De Raven doelman Melvin Rombouts wisten de geelzwarten toch vijfmaal het net te vinden. Tom Dickens 2x, Nick Wouters, Jim Daniëls en uitblinker Jorg Dickens waren de doelpuntenmakers. Na de pauze wist Jorg Dickens al snel de 6-0 op zijn conto te brengen. Reusel Sport/CoTrans wisselde in totaal vier spelers, De Raven drie. De Raven bleef ook in de tweede helft haar best doen, maar kon geen doelpunt maken. De thuisploeg vond het na de 6-0 ook wel goed, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitdoofde.

Reusel Sport/CoTrans begon fel aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 8 minuten al een drietal kansen. Die werden door de uitblinkende Melvin Rombouts met fraaie reflexen gepareerd die daarmee de nul op het scorebord hield. In de 9e minuut was hij echter kansloos toen Tom Dickens uit een voorzet over links fraai afrondde en de 1-0 aantekende. Na opnieuw een prima redding van De Raven doelman in de 15e minuut, kregen de bezoekers in de 20e minuut een vrije trap welke door Reusel Sport/CoTrans doelman Paul Dijkmans makkelijk werd gekeerd. Na kopkansen voor Tuur de Laat (over) en Jim Daniëls (naast), werd het in de 31e minuut 2-0. Tom Dickens legde de bal terug op Nick Wouters die fraai binnenschoot. Amper drie minuten later was het al 3-0. Wout Vosters legde de bal terug op Jorg Dickens die fraai afrondde. In de 35e minuut moest Paul Dijkmans aan het werk om een vrije trap tot corner te verwerken. Aan de andere zijde wist De Raven doelman een schot van Jim Daniëls na een fraaie solo even zo fraai te keren. Even daarna schoot Wout Vosters tegen de lat, maar in minuut 41 was het Jim Daniëls die in de rebound van weer een nieuwe kans de 4-0 binnen werkte. Nog geen minuut later schoot Tom Dickens de 5-0 binnen waarmee de rust aanbrak.

De tweede helft begon aanvankelijk zoals de eerste eindigde: Jorg Dickens schoot in de 49e minutt al de 6-0 binnen. Na 60 minuten kwam Niek van Assen hem vervangen en snel daarna volgden voor beide teams meer wissels. Reusel Sport/CoTrans bracht Dirk de Koning, Bas Oomen en Mees van Veldhoven voor Tuur de Laat, Wout Vosters en Kees van Gorp. Reusel Sport/CoTrans bleef kansen creëren. Onder andere voor Nick Wouters met een schot in het zijnet en een tegen de lat. Doelpunten werden er echter niet meer gemaakt. Over het geheel gezien een prima wedstrijd voor de thuisploeg met een verdiende 6-0 overwinning. Zondag met Reusel Kermis komt Weebosch op bezoek. Een gelijkspel is voldoende voor de volgende bekerronde.

SV Budel wint bekerderby met 3-0
SV Budel heeft de tweede bekerwedstrijd van het seizoen tegen FC Cranendonck met 3-0 gewonnen. Voor rust waren de teams aan elkaar gewaagd en wist FC Cranendonck met een tomeloze inzet sv Budel van zich af te houden. Na rust schakelde sv Budel een tandje bij en wist het de tegenstander in het laatste half uur over de knie te leggen. De doelpunten werden gemaakt door doelpunten van Thomas Beerten, Jasper Beerten en ‘man-of-the-match’ Jordy van Zon.

SV Budel moest na de overwinning van vorige week tegen SSE ook de tweede bekerwedstrijd winnen om een goede uitgangspositie te creëren om de 2e ronde van de beker te halen. FC Cranendonck had ook de eerste bekerwedstrijd gewonnen tegen Rood Wit’67/PLUS en de winnaar van deze derby zou op pole-position komen te staan.

Voor rust was er voor de toeschouwers van deze derby weinig te beleven. De inzet van FC Cranendonck was weer vanouds, terwijl sv Budel probeerde de opening te vinden. Echter waren beide teams voor rust gevaarlijk. Na rust werd sv Budel nog iets sterker, waarbij de tegenstander ook wel wat moe werd. sv Budel kwam op voorsprong nadat scheidsrechter Van de Moosdijk de voordeelregel goed wist toe te passen. Jasper Beerten werd behoorlijk neergelegd, maar wist nog wel Jordy van Zon te bereiken. Dankzij de voordeelregel wist hij Thomas Beerten alleen voor de keeper te zetten en kwam sv Budel op 1-0. Niet veel later was het Jasper Beerten die na een goed tikje van Jordy van Zon alleen op doel af moest en stond het 2-0. Het verzet van FC Cranendonck was na de twee treffers officieel gebroken en vlak voor tijd werd Jordy van Zon neergelegd door doelman Tom van Happen en wist hij zelf vanaf elf meter de eindstand te bepalen op 3-0.

DOSL met monsterscore langs RKSV Sterksel
Vandaag moest DOSL aantreden tegen sterrenteam van FC  Zalando, RKSV Sterksel. RKSV Sterksel wordt door Zalando gesponsord en een hart onder de riem gestoken omdat het is verkozen tot slechtste amateurteam van Nederland.

Met alle aandacht en goede wil van buitenaf was het al snel duidelijk dat DOSL een maatje te groot was voor RKSV Sterksel. Na een goed kwartier was het al 3-0 in het voordeel was DOSL. na doelpunten van  Ruben van Meijl (2x) en  Rick van Hoof. Sterksel deed even wat terug door een doelpunt van Ruud van der Velden die een vrije trap knap binnenschoot. Daarna was het weer DOSL wat de klok sloeg en met een ruime  9-1 voorsprong de rust in ging. Martijn Bax (2x), Maikel Steeghs (2x), Ruben van Meijl en Bart Smulders waren verantwoordelijk voor deze ruime voorsprong .

De tweede helft nam DOSL wat gas terug.  RKSV Sterksel had de tactiek wat aangepast, om  de schade te beperken. Rick van Hoof liet de 10-1 aantekenen en Ralph Geelen bepaalde de eindstand op 11-1.

Bergeijk eenvoudig langs ZSC
Weer de volle winst voor Bergeijk in de 2e wedstrijd van de bekercompetitie. Nu werd buurman ZSC aan de zegekar gebonden. Een verdiende overwinning voor Bergeijk.

Bergeijk begon sterk en aanvallend aan de wedstrijd. De ZSC- defensie werd constant onder druk gezet en de score werd al in de 21e minuut geopend door Colin Bergmans. Een viertal minuten later tekende dezelfde Colin Bergmans voor de tweede treffer, 0-2. Pas na de rust leek ZSC enigszins terug te komen maar gescoord werd er niet door de thuisclub want de Bergeijkse defensie had de zaken goed voor elkaar. Nadat Piet Michielse simpel namens Bergeijk eenvoudig de score op 0-3 bracht kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wim
07 september 22:30
Wat is dat Wilhelmina 08 toch een verschrikkelijke ploeg. Ik zou als bestuur echt afscheid nemen van een aantal spelers die hun club zo in diskrediet brengen. Natrappen Spugen deze spelers hebben denk ik nooit geen normen en waarden mee gekregen