Wat is de beste optie om de competitie uit te spelen

Deelacties:

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is het duidelijk geworden dat we geen wedstrijden meer spelen in het jaar 2020.
De KNVB heeft daarop een ‘Plan B’ voor het amateurvoetbal gepresenteerd. De bond hoopt op een herstart in het weekeinde van 16 en 17 januari. Slaagt die missie, dan kunnen de competities zelfs volledig worden uitgespeeld.
De KNVB gaat dan de bekercompetitie schrappen en dubbele programma’s spelen met Pasen, Pinksteren en in de week van Hemelvaart. Daarnaast kan er ook gespeeld worden in het carnavalsweekeinde en wil men de competitie eventueel door laten lopen tot eind juni. Verder zal er geen nacompetitie gespeeld worden en wordt het aantal wissels per wedstrijd verhoogd van 3 naar 5 spelers.

Halve competitie
Mocht dit alles niet haalbaar zijn door genomen maatregelen, dan kan de KNVB wel eens overgaan tot het spelen van een halve competitie. De start van deze halve competitie zal dan zijn in het weekeinde van 6 en 7 maart.  Dan is er de vraag of de KNVB alleen de terugronde van de competitie gebruikt als speelrondes of worden de gespeelde wedstrijden meegenomen in de nieuw te vormen halve competitie.

{{ shortcode_poll, 13 }}

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?