Wat is de beste optie om de competitie uit te spelen

Deel dit bericht via:

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is het duidelijk geworden dat we geen wedstrijden meer spelen in het jaar 2020.
De KNVB heeft daarop een ‘Plan B’ voor het amateurvoetbal gepresenteerd. De bond hoopt op een herstart in het weekeinde van 16 en 17 januari. Slaagt die missie, dan kunnen de competities zelfs volledig worden uitgespeeld.
De KNVB gaat dan de bekercompetitie schrappen en dubbele programma’s spelen met Pasen, Pinksteren en in de week van Hemelvaart. Daarnaast kan er ook gespeeld worden in het carnavalsweekeinde en wil men de competitie eventueel door laten lopen tot eind juni. Verder zal er geen nacompetitie gespeeld worden en wordt het aantal wissels per wedstrijd verhoogd van 3 naar 5 spelers.

Halve competitie
Mocht dit alles niet haalbaar zijn door genomen maatregelen, dan kan de KNVB wel eens overgaan tot het spelen van een halve competitie. De start van deze halve competitie zal dan zijn in het weekeinde van 6 en 7 maart.  Dan is er de vraag of de KNVB alleen de terugronde van de competitie gebruikt als speelrondes of worden de gespeelde wedstrijden meegenomen in de nieuw te vormen halve competitie.

{{ shortcode_poll, 13 }}

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Marc
07 november 22:08
Ze hadden de competitie van afgelopen seizoen moeten afmaken gewoon 1 jaar spelen in 2 seizoenen iedereen wist dat er een 2de golf zou komen
Servo
06 november 18:41
Inderdaad speler! Niet competitie meer afmaken. Vriendschappelijke wedstrijden zodat er ook niet veel spelers onnodig geblesseerd raken. Ik zie het ook niet zitten om alles op te starten om daarna weer alles hals over kop te moeten stoppen. Met de winter voor de deur weet niemand hoe het gaat lopen.
Speler
06 november 15:37
Dat ze maar een punt zetten achter dit seizoen. Heb het ondertussen wel gehad met al dat twijfelen, wachten en toe moeten leven naar een punt waarvan niemand weet wanneer dat punt zal plaatsvinden.

Lekker vriendschappelijke potjes spelen tot Augustus en het wederom opnieuw proberen
Kenner
06 november 10:33
Optie 1 is niet haalbaar
Optie 3 is niet eerlijk (meer of minder wedstrijden gespeeld en niveau tegenstander is niet hetzelfde geweest)

Optie 2 is het beste, dat geeft rust, goede voorbereiding en alle teams weten na 13 wedstrijden wat het oplevert, we spelen dan dit seizoen nog om iets.